Mielenkiintoinen TTK-syksy 2023 tulossa

Torstaina oli Tanssii Tähtien Kanssa -info, jossa esiteltiin uudet tähtiparit. Todella mielenkiintoinen TTK-syksy 2023 tulossa, kun katsoo tanssipareja.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma alkaa Maikkarilla sunnuntaina 3.9.2023 klo 19.30 nauhotetulla tanssiparien esittelyohjelmalla. Suorat lähetykset käynnistyvät viikkoa myöhemmin eli 10.9.2023.

TTK-syksy 2023

Maria Guzenina ja Sami Helenius

TTK-syksy 2023 Guzenina ja Sami

Kansanedustaja Maria Guzenina tunnustaa, ettei häntä ole koskaan ennen jännittänyt niin kuin nyt TTK-syksyn alkaessa.

– Jännitys ei saa olla este. TTK:ssa mieli ja kroppa joutuvat ihan uuden haasteen eteen. Uudet kokemukset ja uuden oppiminen ovat lahja, Maria hehkuttaa.

Maria katsoo, että hänen haasteensa tulee olemaan toisen vietäväksi heittäytymistä.

– Ajattelen aina, että lasi on puoliksi täynnä. Vaikka pohjalla olisi vain tilkka, iloitsen siitä, Maria nauraa.

Jussi Heikelä ja Claudia Ketonen

TTK-syksy 2023Heikelä ja Ketonen

Toimittaja, juontaja Jussi Heikelä tunnustaa olevansa menossa epämukavuusalueensa ytimeen, kun suostui TTK-tähtioppilaaksi.

Jussi tunnustautuu house- ja elektromusiikin ystäväksi ja onpa hän joskus tanssilattialla ”hytkynyt päämäärättömästi”.

– Paritanssien koreografioiden oppiminen voi kuitenkin olla eri asia, uskoo Jussi.

Hän tunnustautuu ”uppiniskaiseksi punkkariksi”, joka voi tuoda haasteita tanssiopettajalle. Hyviksi puolikseen Jussi mainitsee peruskuntonsa ja alkeellisen rytmitajun.

Sointu Borg ja Henri Tanner

TTK-syksy 2023 sointu

Mediapersoona, puhuja Sointu Borg ei epäröinyt hetkeäkään, kun häntä pyydettiin TTK-tähtioppilaaksi.

– Aina, kun tuntuu siltä, että olen menossa väärään paikkaan, sieltä löytyy jotain hienoa, nauraa Sointu.

Joskus vuosia sitten Sointu on käynyt muutamilla flamenco- ja balettitunneilla.

– Aikuisiällä olen suunnannut tanssilattialle lähinnä muutaman ”näkäräisen” jäljiltä, virnistää Sointu.

Hän jännittää tulevaa kautta ja sitä, näyttääkö hän ihan idiootilta koko kansan edessä. Sointu katsoo olevansa viihdyttäjä, jolla on kilpailuviettiä ja sinnikkyyttä.

Shawn Huff ja Saana Akiola

TTK-syksy 2023 Shawn

Susijengin kapteenina tunnettu koripalloilija Shawn Huff rakastaa urheilun tuomaa jännitystä ja adrenaliinia.

– Minulla ei ole tanssitaustaa, joten tällä hetkellä oloni on kutkuttava. Tavoitteeni on löytää omat rajat tanssilattialla.

Vahvuudekseen Shawn mainitsee hyvän kunnon, kilpailuhenkisyyden ja analyyttisyyden. Haasteekseen hän kokee lähes 2-metrisen pituutensa, minkä vuoksi liikkeet ovat isoja.

Urheilussa Shawn nautti joukkueesta ja yhteisöllisyydestä. Hän uskoo, että samanlaista tiimihenkeä löytyy myös TTK-porukasta.

Pia Penttala ja Marko Keränen

TTK-syksy 2023 Penttala ja keränen

Koko Suomen Supernanny, erityistason perhe- ja psykoterapeutti Pia Penttala sanoi tiedotustilaisuudessa, että hän on sillä hetkellä hyvin epävarma omista tunteistaan.

Pia katsoo mielellään tanssia, mutta tähän mennessä mikään kehollinen ilmaisu ei ole ollut hänen ”juttunsa”, koska hän ei hahmota kehoaan. Hän pitää haasteinaan kehon liikkuvuutta ja tanssin oppimista. Sitä vastoin Pia sanoo olevansa hyvä keskittymään ja positiivinen.

– Kaikesta pitää nauttia ja elää tässä hetkessä, Pia kiteyttää.

Jarkko Niemi ja Kia Lehmuskoski

Tanssii tähtien kanssa Niemi ja Lehmuskoski

Näyttelijä Jarkko Niemi on tuttu lukuisista tv-, elokuva- ja teatterirooleistaan. Hän odottaa TTK-kautta innon ja kauhun vallassa. Oman jännityksensä tuo, ettei hänellä ole TTK:ssa roolia, joka toisi turvaa. Myös arvosteltavana oleminen tuo jännitystä. Toisaalta TTK:n konsepti on niin koukuttava.

– TTK:ssa on ensi-ilta joka sunnuntai eli viikossa tehdään se, mitä teatterissa tehdään parissa kuukaudessa, Jarkko puntaroi.

Tanssitaustastaan hän totesi, että on hän yhdessä roolissa kansantanhunnut.

Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilätanssii tähtien kanssa pernilla ja anssi

Bikini fitness -urheilija, sisäsoudun SM-ennätysnainen ja somevaikuttaja Pernilla Böckerman on tottunut voittamaan urheiluareenoilla. Vuosi sitten Pernilla pääsi testaamaan TTK-tanssiparkettia TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelmassa. Silloin hän tutustui tanssiin muutaman tunnin ajan.

– Pystyn oppimaan nopeasti, vaikka olisi kova aikapaine. Toisaalta Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelman aikaan tajusin, miten nopeasti minulla menee pasmat sekaisin, jos tunnen, etten opi riittävän nopeasti, Pernilla tunnustaa.

Pernillalla on vahva voimistelutausta, josta voi olla hyötyä TTK-kautena. Hän toteaa, että hän osaa ojentaa nilkat ja viedä kädet loppuun asti.

Piippuhyppy on nimitetty Pernillan mukaan – hänen lempinimensä on Piippu.

Mikko Penttilä ja Kerttu Nieminen

TTK-syksy 2023 penttilä ja nieminen

Putouksesta tuttu näyttelijä Mikko Penttilä harrasti kansantansseja 4-vuotiaasta 17-vuotiaaksi saakka. Tanssin ikävöiminen oli yksi tärkeimmistä motivaattoreista sanoa ”kyllä”, kun häntä kysyttiin TTK-oppilaaksi.

Kansantanssitaustallaan Mikko tietää, että treemaaminen on kovaa hommaa. Hän odottaa eniten valssia ja tangoa, mutta jännittä nopearytmisiä lattareita.

– Olen hyvä nostoissa tai ainakin olen nostellut paljon musikaaleissa, Mikko sanoo.

Hän tunnustaa, että hänellä on kilpailuhenkeä, vaikka on joskus toisin väittänyt.

Matti Suur-Hamari ja Katri Mäkinen

Tanssii tähtien kanssa Suur-Hamari ja Katri

tanssii tähtien kanssa suur-hamari

Maailmanmestari, paraolympiakultamitalisti, lumilautailija Matti Suur-Hamari odottaa TTK-syksyä mielenkiinnolla, mutta myös kauhulla.

– Pyrin samaan flow-tilaan kuin tilanteissa, joissa urheilu-urani isoimmat saavutukset ovat syntyneet. Silloin mikään ei pelota, Matti toteaa.

Määrätietoinen Matti tietää, että kovalla työllä voi saada vaikka mitä aikaan. Vuonna 2009 hän menetti moottoripyöräonnettomuudessa vasemman jalkansa polvesta alaspäin. 2012 hän hyppäsi jalkaproteesin kanssa uudestaan lumilaudalle ja muutamaa vuotta myöhemmin voitti lumilautacrossin kultaa ja maailmancupin.

– Hiilikuituinen jalkaproteesi ei taivu samalla tavalla kuin tavallinen jalka, Matti sanoo.

Emma Kimiläinen ja Matti Puro

Tanssii tähtien kanssa kimilläinen ja puro

Autourheilija Emma Kimiläinen on joskus 1990-luvulla harrastanut diskotanssia. Hän kokee TTK:n maailman haastavana. Eivätkä korkokengät yhtään helpota Emmaa, joka on tottunut tennareihin. Hän on yrittänyt harjoitella korkkariseisomista ja -kävelyä kotiaskareita puuhatessaan. Eikä se sujunut parhaalla tavalla, sillä vasen jalka reistaili jalkapohjan mennessä jumiin, koska jaloilla oli erilaista rasitusta kuin mihin jalat ovat tottuneet.

– Olen kilpaurheilija. Tavoitteena on TTK:n voitto, kun kisaan lähdetään. Sen eteen pitää tehdä valtavasti töitä, sanoo Emma.

Yeboyah ja Valtteri Palin

tanssii tähtien kanssa räppäri

Rapo-artisti Yeboyah tunnetaan kantaaottavista biiseistään ja karismastaan. Hän tunnustaa, että TTK-syksy jännittää, vaikka tanssi on aina ollut osa hänen elämäänsä.

– Toinen puoli suvustani on Ghanasta ja siellä tanssi ja musiikki ovat tosi paljon läsnä arjessa. Kokatessa ja siivotessa samalla aina tanssin. Nuorempana harrastin myös katutansseja, luettelee Yeboyah.

Tosin hänen kilpatanssikokemuksensa on pyöreä nolla. Vakiotanssit ovat hänelle tuntematon maailma, mutta lattareista hänellä on edes jonkinlainen mielikuva.

Hän toteaa, että hänellä on hyvä rytmitaju, mutta koreografioiden oppimisessa voi olla haasteita.

Tutut juontajat ja tuomarit

Tälläkin kaudella ohjelmaa tuomaroivat Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Viimevuotiseen tapaan ohjelman juontava Vappu Pimiä ja Ernest Lawson.

Mielenkiintoinen TTK-syksy 2023 tulossa vai mitä? Mikä pari on sinun suosikkisi?

Kaisa

Viime vuoden TTK-finaalijuttu

kulttuuri hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *