Ravintolavinkkejä Tallinnaan

Oletko menossa Viroon? Kaipaatko ravintolavinkkejä Tallinnaan? Tässä muutama ravintola, joita voin suositella.

Vietin ystäväni kanssa Tallinnassa 25.-27.12.2024. Matkamme ”agendana” oli vain syödä hyvin ja käydä joulutorilla – eli kyse oli lähinnä ruokamatka. Olimme tiedustelleet Visit Tallinnan työtutulta, mitä ravintoloita hän suosittelee. Koska kyse oli joulunpyhistä, olimme kartoittaneet, mitkä hyvätasoiset ravintolat olisivat tuolloin auki. Koska aika moni ravintola oli kiinni joulunpyhinä, päätimme varata pöydät ennakkoon, jottei tarvitsisi kääntyä ovelta, jos ravintola on täynnä.

Tuljak

Joulupäivän iltana suuntasimme Piritassa olevaan Tuljak-ravintolaan. Päädyimme ottamaan à la carte -listalta annokset emmekä ottaneet ns. maistelumenua.

Ennen varsinaista alkuruokaa nautimme leipäannoksen, jossa oli artesaanileipää, savutettua kinkkua ja maapähtinävoisinappia (6 e). Alkuruokana nautittu tartar (19 e) tarjottiin kulhossa syömäpuikkojen kanssa. Mielenkiintoista. Ensin epäilytti, onnistunko syömään tartaria puikoilla. Olen tarkka tartarin suhteen. Tämä Tuljakin tartar oli ehkä paras tartar, jonka olen syönyt.

Ravintolavinkkejä Tallinnaan tuljak leivät
Tuljakin leipäannos.
Ravintolavinkkejä Tallinnaan tuljakin tartar
Tartar oli visuaalisesti mielenkiintoinen.

Pääruuaksi otin meribassin (29 e). Annos oli kaunis kuin koru. Meribassifileen päälle oli pursotettu maltillisesti perunamuusia, lisäksi päällä oli kasvischimichurria, tilliä, kurkkukuutioita, mätiä yms. Kauneuden lisäksi annos oli herkullinen – ja yllättävän täyttävä.

Ravintolavinkkejä Tallinnaan tuljakin meribassi
Meribassi oli kaunis ja herkullinen.

Koska tuossa vaiheessa olimme jo aika täynnä, päätimme ottaa yhden jaettavan jälkiruuan, ”linnunpesän” (12 e), jossa oli ilmavaa ja rapeaa taikinaa, vadelmia ja vaniljakreemiä. Herkullista, mutta puolet siitä riitti erinomaisesti.

Tuljakin linnunpesä
Jälkiruoka muistutti linnunpesää, kuten nimikin antoi ymmärtää.

Kaiken kaikkiaan Tuljakin annokset olivat esteettisesti kauniita, innovatiivisia ja herkullisia.

Tuljakin miljöö on aitoa 1970-luvun henkistä, mutta päivitettynä. Mielestäni ravintolan tunnelma oli kiva ja rento.

Tuljak
Tuljakin miljöö henkii 1970-lukua.

Pisteet 5 / 5

Või Või

Tapanina menimme marraskuussa avattuun Või Või -ravintolaan, jonka ravintolaa luotsaa yksi Viron kuuluisista keittiöpäälliköistä. Odotukset olivat siis korkealla ennen ruokailua.

Vaikka yleensä syön punaista lihaa harvoin, päädyin taas tartariin (17 e). Tartarin esillepano oli perinteinen eli lisukkeet oli sekoitettu jo valmiiksi lihan sekaan. Maku oli hyvä ja tasapainoinen.

Raintolavinkkejä Tallinnaan voi voi tartar
Toisen illan tartar oli enemmän perinteinen kuin ensimmäisenä iltana.

Pääruuaksi valitsin Black Agnus -maksan Peipsi-sipulien ja portviinikastikkeen kanssa (19 e), lisukkeeksi valitsin perunat (6 e). Yllättävää oli, että maksa oli todella paksu pala, suoranainen möhkäle.  Olen tottunut, että maksa tarjoillaan ohuina pihveinä. Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta estetiikka oli aika rujo, kotikutoinen tai maalaishenkinen: maksa ja paljon sipulia ja kastiketta niin, että se näytti lähinnä keitolta.

Ravintolavinkkejä Tallinnaan voi voi maksa
Maksa-annos ei hurmannut esteettisyydellään, mutta maku oli hyvä.

Tuon jälkeen vatsassa ei todellakaan ollut tilaa jälkiruualle. Samalla tuli ajatus, että liharuuat saavat nyt hetkeksi olla. Huh.

Või Või edustaa nykyaikaista, valoisaa, pelkistettyä sisustustyyliä. Avokeittiö näyttävine tulineen on tehokas katseenvangitsija.

Voi voi
Marraskuussa avatun Või Võin miljöö on moderni.

Pisteitä 4- / 5. Odotukset eivät siis täysin täyttyneet.

Gobi

Ravintolavinkkejä Tallinnaan Gobi
Gobi on Rotermannin korttelissa.

Lähtöpäivänä kävimme syömässä Rotermannin korttelissa olevassa Gobissa, joka edustaa nykyaikaista georgialaista keittiötä sekoitettuna japanilaisuuteen, eli eräänlaista fuusiokeittiötä.

Koska oli niin täynnä edellisen illan ruokailusta, halusin ns. keventää ja valitsin gruusialaisen salaatin (15 e). Salaatin ainekset olivat tavanomaiset: kurkkua, tomaattia jne. Sen juju oli maukkaassa kastikkeessa. Makua antoivat chili, korianteriaja pähkinät.

Gobin salaatti
Gruusialainen salaatti

Gobin miljöö on lämminhenkinen, moderni ja kutsuva – miellyttävä. Sijainti on tietysti mitä parhain Tallinnan keskustassa.

Ravintolavinkkejä Tallinnaan Gobi
Gobin miljöö on lämminhenkinen.

Pisteitä 5 / 5-

Lisää ravintolavinkkejä Tallinnaan

Kaisa

hyvinvointi matkat ruoka-ja-juoma