Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tallinn, Viking Line, TallinkSilja Suomi, Eckerö Line

Oletko suunnittelemassa matkaa Tallinnaan? Tässä muutamia vinkkejä Tallinnan-matkailijalle.

Sain kutsun osalllistua kolmen laivayhtiön yhteiselle Tallinnan-matkalle. Tuon matkan jälkeen jäin vielä ystäväni kanssa pariksi yöksi Tallinnan katselemaan kaupunkia. Näistä kaikista päivistä keräsin vinkkejä Tallinnan-matkailijalle.

Niguliste

Vanhassa kaupungissa sijaitseva kirkkotaiteeseen keskittynyt Niguliste-museo on samannimisessä kirkossa. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla. Näin ollen kirkkotaidetta esitellään historiallisessa ja aidossa ympäristössä.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Niguliste
Niguliste-museo on täynnä kirkkoaarteita menneiltä vuosisadoilta.

Museon helmi on lyypekkiläisen Herman Roden työpajalla valmistettu alttarikaappi, joka päätyi Tallinnaan 1481. Alttarikaappi on yksi maailman suuremmista ja parhaiten säilyneistä, myöhäiseltä keskiajalta olevista, pohjoissaksalaisista alttarikaapeista.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Niguliste2
Nigulistissa on mm. jättikokoinen kynttelikkö, kirkkojen koristeita ja vaakunoita.

Näyttelyn lisäksi kannattaa käydä Nigulisten tornissa, jonne nykyisin pääsee lasiseinäisellä hissillä, ellei halua kiivettä yli 200 porrasta. Tornista on hienot näkymät Tallinnan vanhaan kaupunkiin.

Näkymät Nigulisten tornista
Nigulisten tornista on upeat näkymät vanhaan kaupunkiin.

Fotografiska

Telliskivessä sijaitseva Fotografiska on aina ns. must-kohde. Siellä on yleensä kolme eri näyttelyä. Viime viikon käynnin aikana kolmesta näyttelystä kaksi teki minuun suuren vaikutuksen.

Meeting Sofie -näyttelyn keskiössä on down-nuori Sofie, joka asuu pienellä paikkakunnalla Saksassa. Valokuvat ovat hyvin seesteisiä ja Sofieta arvostavia.

Fotografiska
Fotografiskan Meeting Sofie -näyttely teki vaikutuksen.

Toinen näyttely on Miles Aldridgen Virgin Mary. Kuvista henkii vahvasti 1960-luku tyyleineen ja meikkeineen. Monissa kuvissa näkyy myös ruokaa tai juomia. Värikkäät kuvat saavat katsojan hyvälle tuulelle.

Fotografiskan naiset
Fotografiskan Aldridgen näyttelyn kuvissa on 1960-luvun henkeä.

Askartelua muoviroskasta

Telliskiven alueelta löytyy Plastic Makerspace, jossa vapaaehtoiset opastavat kävijöitä tekemään muoviroskasta (esimerkiksi pullonkorkkirouheesta) luottokorttikotelon, korvikset tms. pieniä esineitä.

Askartelu on yllättävän hauskaa. Minä tein itselleni korvikset.

Nettisivuille tulee lähiaikoina työpajan varausmahdollisuus.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle muoviaskartelu
Muoviroskasilpusta tuli korvikset. Muovi sulatettiin muotoiluraudalla, jota suojattiin leivinpaperilla. Toiset tekivät luottokorttikotelot.

Saunomista Igluparkissa

Kesäillan kruunaa saunominen Igluparkissa, pulahtaminen mereen ja istuminen paljussa. Iglusauna sopii hyvin muutaman henkilön ryhmille. Kaunis kesäilta Igluparkin terassilla ja saunominen ovat loistava päätös päivälle.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Iglupark
Saunominen Igluparkissa teki saunojiin suuren vaikutuksen.
Igluparkin auringonlasku
Igluparkin terassilla saimme nauttia kauniista auringonlaskusta.

Tallinn Card

Vaikka olen käynyt Tallinnassa usein, en ollut käyttänyt itsenäisesti ratikoita. Tällä matkalla käytimme ystäväni kanssa ratikoita, kun suhasimme paikasta toiseen. Se oli todella helppoa, koska linjoja on niin vähän. Tallinn Card helpotti liikkumista, sillä sitä näyttämällä ratikan lukulaitteeseen, matkasta ei tarvinnut maksaa mitään.

Aikuisten Tallinn Card maksaa 34 e ja on voimassa 24 tuntia ensimmäisestä leimauksesta. Joukkoliikenteen lisäksi Tallinn Card käy 50 museoon ja joistakin kaupoista, ravintoloista ja retkistä saa alennusta.

tallinn card
Kolmen laivayhtiön Eckerö Linen, Viking Linen ja TallinkSilja Suomen tiedotusnaiset yhdessä Visit Tallinkin kanssa olivat kehittäneeet mielenkiintoisen ohjelman. Tallinn Card helpotti liikkumista ja takasi sisäänpääsyn museoihin.

Ruokaa ja juomaa

Kalarannassa sijaitseva Kogu pagar & resto on kahvila ja mutkaton, bistrohenkinen ravintola, jossa tarjoillaan hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Yksi talon suosikeista on kalakeitto, mutta myös tartar-pihvi on maistamisen arvoinen. Kahvilassa tarjoillaan siellä tehtyjä leivonnaisia.

Kogu
Kogussa on tarjolla laadukasta bistroruokaa.

Mantel&Korsten sijaitsee Keskilinnassa, lähellä Kadriorgan puistoa. Ravintola on viehättävässä, vihreässä puutalossa, keskellä asuinaluetta – eli sinne on oikeasti ns. mentävä, sen ohi ei kulje vahingossa. Ravintola on saanut vuosina 2022 ja 2023 Michelin-kyltin – enkä yhtään ihmettele, sillä ruoka oli täyden kympin arvoista.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Mantel&Korsten
Kävimme ystäväni kanssa syömässä Michelin-kyltin saaneessa Mantel & Korsten -ravintolassa.

Päris on ranskalaishenkinen ravintola lähellä Stockmannin tavarataloa – eli siis ihan keskustassa. Viihtyisä miljöö ja todella herkullinen ruoka. Tätä voi suositella myös vaativalle ruokailijalle.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Päris
Ystäväni kanssa tapasimme yhteisen tuttumme Päris-ravintolassa.

Viru-keskuksen Food Hallissa on monta erityylistä ja -hintaista ravintolaa, jos haluat vain nopeasti nauttia vaikkapa lounaan.

Tallinna virun food hall
Virun Food Hall -alueelta löytyy monta erityyppistä ja -hintaista ravintolaa.

Maiasmokk-kahvila on Tallinnan vanhin, yhtäjaksoisesti toiminut kahvila. Sen sijainti vanhassa kaupungissa on hyvä, vain kivenheitto Raatihuoneentorilta. Virolaiseen tapaan siellä kannattaa syödä ensin jotain suolaista ja sitten vielä kakkupala. Virolaiset kakuthan eivät ole niin makeita kuin jossain muissa maissa. Maiasmokin marsipaanihuoneessa on tietysti käytävä katsomassa, kun työntekijä maalaa käsin marsipaanihahmoja.

Maiasmokk
Vanhan kaupungin Maiasmokk-kahvila on klassikko.

Jos haluat seikkailla, lähde Põhjalan tehtaan alueelle. Siltä löytyy muutama viikko sitten avattu, rento Read-kahvila-kirjakauppa. Onneksi Read-kylttejä oli ripoteltu riittävästi tuolle entiselle tehdasalueelle, koska muuten olisi usko loppunut. Kannattaa nostaa katse parven taideteokseen, joka on tehty kirjoista.

Vinkkejä Tallinnan-matkailijalle Read
Read-kahvila on avattu muutama viikko sitten. Kannattaa katsoa tarkkaan parvella olevaa taideteosta, joka on tehty kirjoista.

Liikkuminen

Jos helsinkiläiset tuskailevat sitä, että ”kaikki” kadut ovat remontin alla, niin sama meno on myös Tallinnassa – ainakin keskustassa ja sataman alueella. Kannattaa siis jättää riittävästi aikaa laivaan siirtymiseen, ettet myöhästy laivasta.

Tallinnan katutyöt
Tallinnan keskustan ja sataman alueen kadut näyttävät nyt tältä.

Kaisa

Lisää vinkkejä Tallinnan-matkailijalle:

Uusia Tallinna-vinkkejä

Tallinna-vinkkejä

kulttuuri matkat museot-ja-nayttelyt ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *