Gluteeniton kakku, jossa maistuu kevät
Oletpa keliaakikko tai et, tämä gluteeniton kakku maistuu ja on herkullisen kostea.
Aineet
1 appelsiini (luomu)
1 sitruuna (luomu)
1,5 dl macadamiaöljyä
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
Tee näin
- Pese appelsiini ja sitruuna huolella.
- Keitä kokonainen appelsiini ja sitruuna kuorineen 30–40 min. Ota hedelmät pois vedestä ja anna jäähtyä.
- Päällystä 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Puolita jäähtyneet appelsiini ja sitruuna. Poista siemenet ja sitkeät kalvot.
- Soseuta hedelmät monitoimikoneessa.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää macadamiaöljy.
- Lisää mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa kevyesti.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista 45–50 min.
- Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla esim. tomusokerilla, hedelmillä tai marjoilla
Gluteeniton kakku – katso video
Nautinnollisia herkutteluhetkiä!
Kaisa
Kokkaa kuin ammattilainen pääsiäisen karitsanfilee
Macadamia tai makadamia