Grand Hansa -hotellissa tunsin itseni tervetulleeksi

Grand Hansa -hotelli avattiin vuosi sitten Helsingin ytimeen, Ylioppilastalon viereen, Mannerheimintielle. Pääsin kokeilemaan, miltä tuntuu viettää vuorokausi tasokkaassa, kansainvälisessä hotellissa. Lue, mitä koin ja miltä palvelu tuntui.

Mainos / palvelu saatu / NH Collection Helsinki Grand Hansa

Vaivatonta ja tyylikästä

Oli helteinen perjantai-iltapäivä, kun saavuin hotelliin. En ehtinyt kuin pysähtyä hotellin ulkoportaiden kohdalle, kun piccolo saapui kantamaan matkalaukkua. Ystävällistä ja avuliasta. 

Koska olin hieman etuajassa ajatellen huoneiden luovutusta, respan työntekijä neuvoi istahtamaan sohvalle. Hän toi kylmää vettä juotavaksi – olihan ulkona paahtava helle.

Noin varttitunnin kuluttua huone oli valmiina. Piccolo lähti tuomaan laukkua samaan aikaan, kun lähdin huoneeseeni. 

Huone oli kuudennessa kerroksessa, joka on toiseksi ylin. Päätyhuone, josta näkyi Mannerheimintielle. Kansainvälisesti sisustettu huone, jossa ei ollut mitään pröystäilevää. Huonetta voisi kuvailla sanoilla ”hillitty, vähäeleinen, tyylikäs”. Värimaailma oli tummahko ja toisaalta neutraali. Televisio oli jättikokoinen, samoin hyvä sänky oli tavallista suurempi.

Huoneen ikkunoista näkyi Mannerheimintielle. Liikenteestä huolimatta huone oli hiljainen.

Kylppäristä löytyi kylpytakit ja tossut. Halutessaan kylpytakit olisi voinut ostaa respasta kotiinviemisiksi.

Kevyt lounas

Koska iltaruokailuun oli aikaa, piipahdus hotellin omassa Hansa Cafe Bar & Brasseriessa nauttimassa Toast Skagenin, jossa katkaraputäyte oli paahdetun briossin päällä (lounaan maksoin itse, hinta 16,90 e). Briossi antoi kivaa, omaa makuaan kokonaisuuteen. Tarjoilija kertoi, että briossit leivotaan hotellin keittiössä.

Toast Skagen oli just sopiva helteisen päivän lounaaksi.

Sen jälkeen olikin hyvä piipahtaa kaupungilla.

Hotelliin saavuttua pieni siistiytyminen ja tyllihame ja pitsitoppi päälle ja illalliselle. 

Chef’s menu ja Kupoli

Chef’s menun alkuruokana oli lohicrudo ja ponzusoijaa – herkullista. Pääruuaksi valitsin grillattua tonnikalaa, antiboise-kastiketta ja paahdettuja varhaisperunoita. Annos oli maukas ja todella iso. Voin sanoa, että raavas mieskin tulee täyteen tuosta alku-pääruokakombosta. Jälkiruokana oli marenkia, vanilja-mascarponemoussea ja marjoja. Ihanaa, ei liian makeaa.

Iltaruoka oli maukas ja sen koko oli runsas.

Koko menun hinta oli 59,90 e, joten ei paha hinta tuollaisesta kokonaisuudesta.

Olen ollut Grand Hansan Kupoli-cocktailbaarissa vain kerran, ja silloinkin työtehtävissä – eli kuvasimme siellä muotijuttua, jolloin baari oli tietysti suljettu.

En ollut varannut paikkaa Kupoliin (ajattelematonta). Onneksi ei tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia, kun ovimies päästi hissiin kohti Kupolia. 

Minusta on hyvä, että Kupoliin ei oteta liikaa väkeä, vaan kaikilla on istumapaikka, eikä porukka hortoile baarissa edestakaisin.

Kupolin tukirakenteet.

Kupoli-cocktailbaari on 2-kerroksinen.

Tarjoilija selitti heidän filosofiaansa ja kertoili drikkilistan juomista. Sen jälkeen asiakas saa tutkia kaikessa rauhassa listaa ennen kuin tarjoilija tulee tiedustelemaan tilausta.

Drinkkilista vaihtuu vuodenaikojen mukaan, ja juomat ovat saaneet innoituksensa pohjoisen luonnosta. Tarjolla on myös muodikkaita mocktaileja. (Juoman maksoin itse)

Kupolin drinkkilista vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja juomat ovat saaneet vaikutteita pohjoisen luonnosta.

Kupoli-baari sijaitsee kirjaimellisesti Grand Hansa -rakennuksen kupolissa. Kaksikerroksisen baarin aukossa näkyy kupolin tukirakenteet. Ikkunoista voi ihailla Helsinkiä. Asiakkaat pääsevät myös toisen kerroksen parvekkeelle ihastelemaan näkymiä.Kupoli-baari on auki ke-la klo 17–01. Baariin pääsee myös Mannerheimintien puolelta niin, ettei tarvitse mennä hotellin kautta. Ainakin viikonloppuisin kannattaa varata paikat, jottei tarvitse jonottaa, varaukset netin kautta.

Auringonlasku kuvattuna Kupolin parvekkeelta.

Rentoutumista ja kuntoilua

Kävin aamulla, ennen kuin tulin Grand Hansa -hotelliin, hotellin yhteydessä olevassa Usva-spassa signature-kasvohoidossa. Tuotteina käytettiin kotimaisia Unna-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita. 

Ennen kasvohoitoa suositeltiin käymään saunassa.

Hoito alkoi paineluilla (jalat, hartiat yms.). Hoidon aikana kasvoja hierottiin useammassa vaiheessa öljyisestä kaksoispuhdistuksesta alkaen. Noin tunnin hoidon aikana ehdin rentoutua hyvin. Kosmetologi Teijalla oli ns. hyvät kädet, napakan hellät otteet, jotka edesauttoivat rentoutumisessa. Hoidon puolivälissä varpaanväleihin laitettiin lämpimät, litteät kivet ja vatsan päälle kämmenenkokoinen, lämmin kivi. Ne auttoivat saavuttamaan lopullisen rentouden.

Hoidon aikana kosmetologi laittoi varpaanväleihin ja vatsan päälle lämpimät kivet.

Hoidon jälkeen kosmetologi kävi läpi hänen suosittelemansa tuotteet, jotka hän merkitsi tuotekorttiin mahdollista tulevaa ostamista varten. 

Lopuksi lekottelua pehmeällä divaanilla teetä nauttien. 

Ei huono aloitus päivälle. 

Koska käyn kuntosalilla 3–4 / vko, kävin salilla myös lauantaina heti herättyäni Grand Hansassa. 45 minuutin treeni ilmastoidussa, modernissa kuntosalissa, joka on Usva-span yhteydessä, herätti kroppani ja antoi hyvän startin päivään. 

45 minuutin salitreeni takana.

Hotellin saliksi kuntosali on todella iso, ja laitteet nykyaikaisia. Salilla on pyyhkeet ja vesipiste, joten niitä ei tarvitse ottaa mukaan. Ja jos mieli tekee, treenin jälkeen voi käydä saunassa.

Hotellivieraat voivat käydä kuntosalilla ilman erillistä maksua.  

Kehuttu aamiainen

Useammat henkilöt olivat kehuneet minulle Grand Hansan aamiaista. Näitä kiitoksia olin nähnyt myös netissä.

Koska olen ns. aamiaisihminen ja arvostan hotellien (ja laivojen) laadukkaita, monipuolisia, aamiaisia, odotin mielenkiinnolla Grand Hansan aamiaista. Tarjontaa oli niin paljon, että oli mahdoton maistaa kaikkea, vaikka aamiaisella vierähtikin lähes pari tuntia. Kaikki näytti freesiltä ja houkuttelevalta.

Grand Hansan aamiainen oli herkullinen ja monipuolinen.

Kiitän mm. hotellissa leivottua leipää, haudutettua, ihanaa puuroa, munakokkelia (ei ollut jauheesta), maalaismunakasta, pannukakkua ja mustikkahilloa, tuoreita vihanneksia, brie-juustoa + karviaishilloa, raparperipiirakkaa jne.

Täytyy todeta, etteivät kehujat turhaan kiitelleet tätä aamiaista. Nyt minäkin liityn näiden kehujien joukkoon.  Aivan varmasti tulen uudestaan nauttimaan aamiaista (hinta 36 e), koska käyn silloin tällöin eri porukoiden kanssa eri paikoissa aamiaisilla. 

Palvelu

Jokainen henkilökuntaan kuuluva tervehti ystävällisesti. Kaikkiin kysymyksiin sain ystävälliset vastaukset. Palvelu oli hiottua, hillittyä ja miellyttävää. Koska hotellin taustayhtiö on Kaukoidästä, se näkyi mm. tarjoilijoiden kyykistymisenä, kun he tulivat kyselemään tilauksia tms. Ensin hämmästyin sitä, mutta sitten muistelin kaikkia Kaukoitään suuntautuneita matkojani. Siellähän se on tavallista. Kaukoidässä matkustaessa saa kokea myös saman kuin Grand Hansassa: huonepalvelun työntekijä oli käynyt illallisen aikana avaamassa sängyn, sulkemassa pimennysverhot ja laittamalla suklaan yöpöydälle. 

Vuorokauden aikana tunsin, että asiakas on tervetullut Grand Hansa -hotelliin, ja jokainen työntekijä oli sisäistänyt olevansa asiakkaita varten. Voin vilpittömästi todeta, että palvelukokemus oli erinomainen ja vuorokausi täytti korkeat odotukseni. Täyden kympin kokemus.

Kaisa

Mitä tehdä Helsingissä tai Vantaalla? Tässä muutama vinkki:

Paradox-museo

Heureka ja Fazerin Vierailukeskus

Olympiastadionin torni

Hyvinvointi Matkat