Gluteeniton kakku, jossa maistuu kevät

Oletpa keliaakikko tai et, tämä gluteeniton kakku maistuu ja on herkullisen kostea.

Gluteeniton appelsiini-sitruunakakku

Aineet

1 appelsiini (luomu)
1 sitruuna (luomu)
1,5 dl macadamiaöljyä
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta

Gluteeniton kakku raaka-aineet

Tee näin

  1. Pese appelsiini ja sitruuna huolella.
  2. Keitä kokonainen appelsiini ja sitruuna kuorineen 30–40 min. Ota hedelmät pois vedestä ja anna jäähtyä.
  3. Päällystä 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  4. Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
  5. Puolita jäähtyneet appelsiini ja sitruuna. Poista siemenet ja sitkeät kalvot.
  6. Soseuta hedelmät monitoimikoneessa.
  7. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  8. Lisää macadamiaöljy.
  9. Lisää mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa kevyesti.
  10. Kaada taikina vuokaan.
  11. Paista 45–50 min.
  12. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla esim. tomusokerilla, hedelmillä tai marjoilla

Gluteeniton kakku – katso video

Nautinnollisia herkutteluhetkiä!

Kaisa

Kokkaa kuin ammattilainen pääsiäisen karitsanfilee

Macadamia tai makadamia

hyvinvointi suosittelen ruoka-ja-juoma