Laivamatka ja ruoka erottamattomat – Viking Linen buffet uudistui
Laivamatka ja ruoka ovat erottamattomat. Monelle matkustajalle ruoka on tärkeässä roolissa, kun matkustamme laivalla. Oletko sinä samaa mieltä?
Viking Linellä buffet on suositumpi kuin à la carte, joka on tosin lisännyt suosiotaan.
Laivojen buffettarjonta on uudistunut. Tarjolla on paljon pohjoisia makuja. Koronan myötä buffetpöytiin tuli pieniä annoksia – ja ne ovat jääneet Viking Linen buffetvalikoimiin. Se tukee myös laivayhtiön tavoitetta vähentää ruokahävikkiä.
Näiden pienten annosastioiden ja kauniin esillepanon ansiosta buffet näyttää houkuttelevalta.

Pääsin nauttimaan uudistuneen buffetin ruokia. Eikä ulkonäkö pettänyt: ruoka oli todella herkullista. Buffet alkaa lähestyä à la cartea.
Koska lajeja oli niin paljon, en tietenkään pystynyt maistamaan kaikkia, mutta yritin maistaa mahdollisimman montaa. Pääset tutustumaan uudistuneen buffetin tarjontaan.

Suosikkejani olivat mm. parsa, raparperisilli, karhunlaukkasilakka, loimutettu lohi, hernerisotto, härkätartar keltuaiskreemin kanssa, Mö Chavre punajuurikreemin ja pinjansiemenien kanssa – ja tietysti mäti smetanan ja punasipulin kanssa.


Illallisbuffetin hinta on reitistä riippuen: aikuiset 42–46 e, 12–17 v 17–19 e, 6–11 v 13–14 e.

Myös buffetin aamiaistarjontaan tuli huhtikuun lopulla uutta tuulahdusta. Yön yli haudutettu puuro oli todella herkullista. Aamiaispuffasta löytyy myös vispipuuroa, isoja ohukaisia ja veripalttua. Aamiaisbuffetin tarjonnan löydät täältä.

Aamiaisen hinnat reitistä riippuen: aikuiset 18–20 e, 12–17 v 8–9 e, 6–11 v 6–7 e.

Elämystä à la carte -ravintolassa
Laivojen à la carte -ravintoloissa näkyy myös pohjoiset maut. Yksi kestosuosikki on äyriäisvati (Gabriellalla hinta ennakkoon tilattuna 54 e ja laivalla tilattuna 58 e). Arvaapa, miten monta äyriäisvatia Viking Line on myynyt alkuvuoden aikana. (vastaus jutun lopussa)

Pääsin maistelemaan Gabriella-laivan à la carten uudistetusta menusta maistiaisannoksia. Alkupalana maistoin karitsan tartaria sipulihyytelöä ja yrttipyrettä, Se oli niin käsittämättömän hyvää. Pääruuista pääsin maistamaan savustetussa voissa kypsennettyä taimenta ja tummaa valkoviinikastiketta ja toisena pääruokana paistettua viiriäistä parmesaanipolentan ja tryffelimaustettua beurre blancin kanssa. Jälkiruokana oli haudutettua raparperia, rahkamunkkia ja valkosuklaajäädykettä – eli kombo eri jälkiruokavaihtoehdoista.




À la carte -menun löydät täältä.
Entistä vastuullisempaa
– Vastuullisuus on Viking Linelle tärkeää. Yli 70 prosenttia ruoka-aineista tulee Itämeren alueelta, Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Suomalaisilta tuottajilta tulee noin 40–45 prosenttia. Huhtikuusta alkaen laivojemme buffet-ravintoloissa tarjotaan skoonelaisen perheyritys Bjärefågelin vastuullisesti kasvatettua kananlihaa, kertoo viestintäpäällikkö Christa Grönlund.

Viking Linen laivoilla nautitaan 8,5 miljoonaa kahvikupillista. Helmikuusta alkaen kahvi tulee Laosista, jossa on 75 hehtaarin kahvitila metsän siimeksessä, kuten joskus aikoinaan kahvia on viljelty. Laosilaisen Slow Forest Coffee -merkin takaa löytyy suomalainen Pinja Puustjärvi. Slow Forest Coffeesta Viking Line valitsi tummapaahtoisen vaihtoehdon, koska suomalaiset ja ruotsalaiset suosivat nykyisin tummempaa paahtoa kuin menneinä vuosina.
Laivayhtiö ei heitä kahvinporoja roskiin, vaan ne kierrätetään mullan raaka-aineeksi.

Ovatko sinusta laivamatka ja ruoka erottamattomat?
Kaisa
PS. Äyriäisvateja on myyty tänä vuonna yli 800. Mielestäni se on valtava määrä.