10 parasta asiaa viime ajoilta

Turku, mikä ihana kesäkaupunki! Kävin siellä viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa kunnolla vapaa-ajan reissulla. Aivan ihana paikka ja pakko sanoa, että näin maalta kotoisin olevana tunnen oloni aina todella kotoisaksi myös muualla kuin Helsingissä. Turku ja Tampere ovat molemmat jotenkin aivan äärettömän rentoja kaupunkeja, joissa olo on kuin kotona olisi. Eikä sillä, Helsinki on toki kotini, mutta itselleni ei olisi mahdottomuus asua joskus jommassakummassa kaupungissa, mikäli elämä sinne syystä tai toisesta veisi. Myös Naantali oli ihana, josta tämän postauksen kuvat ovat.

Seikkailut ystävien kanssa. On ollut niin hauskoja reissuja ja retkiä erityisesti tässä kesällä, että oksat pois. Minä en kyllä varmasti koskaan kasva sellaiseksi aikuiseksi, joka lopettaisi seikkailemisen ja spontaanin tekemisen. Vaikka välillä nuo reissut verottavat ja yöunet jäävät vähäisiksi, niistä jää aina hymy huulille pitkäksi aikaa. Usein mietin, että kyllä vanhana on mahdollisille lapsenlapsille kerrottavaa. Haluankin rohkaista jokaista luopumaan välillä kontrollista – mitä ikinä se sinulle tarkoittaakin! Syksyllä ei taas tiedä, millainen maailmantilanne meitä odottaa…

Itse valmistettu suklaajäätelö, joka oli oikeasti aivan älyttömän hyvää! Aion jatkossa kokeilla myös muita jäätelöreseptejä, kerta onnistuin puuhassa noin hyvin. Mikäli resepti on jäänyt lukematta, se löytyy edellisestä postauksesta.

Sain viime viikolla jälleen myytyä muutamia vanhoja vaatekappaleita pois. Tykkään myydä vaatetta pienissä erissä, jolloin siitä ei tule niin tuskainen prosessi kuvaamisen ja hakujen kanssa. Konmarittaminen on ihanaa ja se tunne, kun henkaririvistöstä tulee väljempi. Itsehän rakastan vaatteita ja pukeutumista, eikä minusta varmasti koskaan tule klassista pukeutujaa, jonka vaatekaapissa on muutama monikäyttöinen vaate, vaan kyllä se tulee aina olemaan hallitsematon kaaos. Mutta kaikki sellainen, jota ei ole viimeiseen puoleen vuoteen käyttänyt, on myytävän arvoista.

Pitkään nukutut aamut. Vaikka omalta osalta heinäkuu ei olekaan ollut täyttä lomailua, olen ottanut siinä mielessä rennommin, etten ole monena aamuna laittanut laisinkaan herätyskelloa soimaan. Olen halunnut nukkua niin pitkään, kun unta vaan tarvitsen ja tasata jossain määrin univelkoja. Itsehän olen kärsinyt viime vuodet uniongelmista, joista voisin jossain kohtaa vähän kirjoitella blogiinkin. Mutta käytännössä nukkuminen on jatkuvasti vähän niin ja näin – on hyviä kausia, mutta myös huonoja viikkoja.

Hyvä (ja edullinen) roséviini, joka löydettiin Alkosta. Sanoin ystävälleni ennen Turun reissua, että tämä reissu mennään sitten edullisesti ”kyykkyviineillä”, kun taannoin Tampereella rahaa alkoholiin meni suunniteltua enemmän. Ja lopulta Alkon myyjän suosituksesta ostettiin testiin edullinen, muistaakseni joku 8-9 euron rosé ja apua, miten hyvää se olikaan! Rosé on siis Casal Garcia Vinho Verde ja se on valittu viinilehden awardseissa vuoden roseeviiniksi. Tälle siis vahva suositus, jos haluat päästä hieman edullisemmin, mutta nauttia kuitenkin hyvää kesäviiniä.

Kahvilassa vietetyt työpäivät. Ja miksikö? Koska olen jotenkin aivan jämähtänyt kotona työskentelyyn. 😁 Koronan seurauksena kotona työnteosta tuli uusi normaali ja olen huomannut jääneeni tuohon työskentelytyyliin aivan totaalisen kiinni. Aamulla on niin helppo jäädä kotiin sen sijaan, että lähtee kotoa pois. Nyt olen kuitenkin hieman aktivoitunut tällä saralla, nimittäin huomaan monesti saavani enemmän aikaan, kun teen töitä vaihtelevassa ympäristössä. Toki kotona on oma rauha, mutta kyllä vaihtelu virkistää! Nytkin kirjoitan tätä tekstiä kahvista, kuulokkeet korvilla ja hyvin muuten lyyti kirjoittaa.

Äänikirjat! Viime aikoina olen nimittäin jälleen kuunnellut äänikirjoja, jotka ovat itselleni selkeästi se paras tapa keskittyä ”lukemiseen” kirjojen sijaan. Aloitin nyt kuuntelemaan kirjoja; Luo Itsesi uudelleen ja Viimeinen tyttö, joka kertoo Isisin vankina olleesta tytöstä. Eli kuuntelen tosiaan aika vaihtelevaa kirjallisuutta ja tykkään, että meneillään on aina jokin elämäkerta, mutta myös kehittävä kirja, joita voin vuorotella henkisestä olotilasta riippuen.

Kauniit kotikulmat ja lenkkimaastot. Tällä hetkellä ei tekisi ollenkaan mieli treenata salilla, sillä ulkona on niin nättiä. Onneksi kesää on jäljellä vielä koko elokuu.❤️

Tämä suunnittelemattomuus on ehdottomasti yksi tämän kesän parhaita juttuja. Vaikka normaalisti tykkään kesällä reissata, nyt on ollut kiva ihan vaan olla kotimaassa ja tehdä joitain suunnitelmia, mutta mennä kuitenkin pitkälti fiilispohjalta. Mitään en pakota ja menen sen mukaan, mikä on päivän fiilis. Toivottavasti tekin olette kyenneet nauttimaan tästä Suomessa olosta!

Sellaisia parhaita arkisia ja vähemmän arkisia seikkoja viime ajoilta. Oikein ihanaa keskiviikon jatkoa, palataan huomenna!

puheenaiheet ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama
Kommentit (2)
  1. Naantalilainen katsoi heti, että nyt on kyllä tutun näköistä! 😀
    Naantali antaa kyllä kesällä parastaan, mutta kyllä täällä muutenkin viihtyy. Tosin keskusta on tällä hetkellä aivan räjähdyksen kauhistus, mutta kun siitä pääsee rantaan, niin kaikki hyvin! 😀

    https://naissanelioissa.wordpress.com/

    1. Hehee. 😁😁 Joo aivan ihana paikka kyllä ja tykkäsin nimenomaan tuosta ranta-alueesta. Tosin siellä ”turistit” varmasti eniten pyörivätkin. Joka tapauksessa paikka, johon on päästävä uudestaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *