10 x asiaa kuluneelta viikolta

Kuluneen viikon paras: 

Ihmisten hyväntuulisuus! Tämä on ehkä hieman ristiriidassa tämän hetken tilanteen kanssa, mutta kenties juuri poikkeustila tekee sen, että ihmiset haluavat olla kivoja toisilleen? Tai siis ainakin osa, jos ei lasketa mukaan nettiraivoajia ja muita valittajia. Kaduilla ja kaupassa olenkin saanut ystävällisiä hymyjä ja sanoja kanssaihmisiltä, mikä on positiivista tämän painajaisen keskellä.

Kuluneen viikon huonoin:

Suuressa mittakaavassa koronan leviäminen entisestään ja pienessä mittakaavassa taas tämä sisällä oleminen on asia, joka uuvuttaa henkisesti. Nyt jos koskaan voisi kuvitella, että saisi äärettömän paljon kaikenlaista aikaan, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tilanne itsessään vie energiaa ja vaikuttaa ainakin omalla kohdalla yleisiin energiatasoihin. Sisäilma uuvuttaa, jonka vuoksi olisi tärkeää ulkoilla säännöllisesti pitkin päivää.

Tänään aion:

Tehdä vielä jonkin verran töitä, treenata, muokata kuvia ja käydä kaupassa. Jännä kyllä, nimittäin hain maanantaina suuret ostokset kotiin ja silti nyt jo tuntuu kuin kaikki olisi loppu? Tänään tulee myös viikon Salkkarit, joten Salkkarimaraton luvassa!

Viikonloppuna suunnitelmissa:

Hehee, ties kuinka monta päivitystä olen tänään Instagramista bongannut, joissa päivitellään, miten perjantai ei enää eroa muista päivistä. 😉 Niin, siinäpä tosiaan vasta kysymys, että mitä tehdä viikonloppuna? Ainakin treenaan, näen huomenna ystävääni lenkin muodossa, hoidan muutamia työprojekteja loppuun, kuvaan kuvamateriaalia someen, kirjoitan blogia ja mahdollisesti leivon. Josko tekisin viimein myös sen suursiivouksen, jota olen jo useammalle päivälle kaavaillut, mutta siirtänyt aina lopulta seuraavaan päivään? Niin ja ajattelin myös nukkua hyvin, sillä viime yöt olen nukkunut todella katkonaisesti ja huonosti.

Viikon ruoka:

Ehdottomasti tuorepuuro, jota olen alkanut jälleen aamiaiseksi nauttimaan! Tuorepuuro on todella helppo ja nopea aamiainen, eikä väsytä ollenkaan kuten lämmin puuro tekee. Kiva saada hieman vaihtelua suosikki smoothien rinnalle, jota juon valehtelematta ainakin viitenä aamuna viikossa.

Viikon treenit:

Ihan hyvin ovat sujuneet. Olen tehnyt sekä lihaskuntoa, että aerobista. Nyt kun ulkoilma alkaa lämpenemään, aion juosta taas enemmän ja ottaa kivoista ilmoista kaiken mahdollisen ilon irti!

Kuluneen viikon ajatus / oivallus:

Paljon on tullut mietittyä elämää syvemmin ja yksi asia, jonka olen vielä aivan erityisesti tämän tilanteen seurauksena oivaltanut on se, miten elämää ei pidä siirtää huomiseen tai asioita jäädä odottelemaan. Elämä on tässä ja nyt, yksi hetki voi muuttaa kaiken. Myös ilmastonmuutosta olen ajatellut ja jotenkin toivon tämän kriisin pysäyttävän ihmisiä sen tosiasian äärelle, että ellemme tee muutoksia, jossain kohtaa meidän elämä täällä maapallolla todella muuttuu! Koronan leviäminen osoittaa sen, miten kaikki ei todellakaan ole aina käsissämme.

Toki olen käynyt myös itseni kanssa terapeuttisia hetkiä miettien oman elämän ongelmakohtia. Ehkä tällä keväällä on tosiaan tarkoitus elämässäni ja se, miksi reagoin tähän kaikkeen niin vahvasti, saa miettimään syvempiä syitä tähän. Toivon, että tilanne muuttaa minua ja tiettyjä asioita minussa. Samalla toivon mahdollisimman monen muunkin miettivän syvemmin elämää tänä hetkenä, kun on aikaa ajatella ja pysähtyä. Kun tämä tilanne joku päivä päättyy, ei kaikki toivon mukaan jatku ennallaan, vaan ihmiskunta muuttuu ja oppii jotain tärkeää.

Kuluneen viikon tunne:

Ahdistus, mutta samaan aikaan myös toivo paremmasta – usko huomiseen ja hyvään. Tänään olen toiveikas. Mielialat heittelee, mutta pyrin tällä hetkellä uskomaan hyvään ja siihen, kuinka kaikki kääntyy vielä paremmaksi. Toivoa ei saa menettää, sillä ilman toivoa ei ole elämää.

Kuluneen viikon asu:

Kotiasut ovat olleet nyt suurella kulutuksella! Eli rennot trikoot ja toppi tai huppari. Välillä olen jaksanut hieman panostaa ja jopa meikannut. Pääasiassa olen kuitenkin ilman meikkiä ja rennossa kotilookissa. Myös kuvien takki (löytö Uffista) on ollut päälläni viime aikoina melkeinpä aina, kun ulos lähden.

Kuluneen viikon suositus:

ROAR Hampunsiemen suklaabrownie -jäätelö! Rakastan jäätelöä ja jos syön jotain makeaa, on se hyvin tyypillisesti jädeä. Tämä ROARin uutuus on aivan taivaallista ja vaikka hinta on kova, on  herkutteluhetki sen arvoinen. Muutkin ROAR jäätelömaut ovat herkullisia, mutta tämä niistä kenties paras?

Eipä oikeastaan sen kummempaa tähän viikkoon. Kuten mainittu, perjantai ei juuri nyt kauheasti eroa maanantaista. Ihme kyllä, tylsää ei ole vielä ollut, vaikka toisin olisi voinut ehkä kuvitella.

Ihanaa perjantai-iltaa sulle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *