15 kysymystä ja vastausta hiuksista

Bongasin jo taannoin Tickle Saran blogista mielenkiintoisen haasteen, johon ajattelin tarttua sopivan hetken tullen. Haaste koskee hiuksia ja kertoo teille kaiken oleellisen hiuksistani ja rutiineista niiden suhteen. En tiedä kiinnostaako aihe monia, mutta minua ainakin kiinnostaa, miten muut hiuksiaan hoitavat. Etenkin kaikki vinkit ja kikkakolmoset ovat sellaisia, jotka herättävät poikkeuksetta mielenkiinnon. Siispä tänään luvassa ”kaikki hiuksistani”. Toivon mukaan vinkkien joukosta paljastuu jotain sellaista, jota voitte hyödyntää myös omissa hiusrutiineissa!

Hiustyyppi

Hieman karheahko (kuiva), itsepäinen ja tuuhea – ei kovin suomalainen. Hiuksia on paljon, vaikka toisaalta yksittäinen hius ei ole mielestäni mitenkään erityisen paksu.

Missä käyt kampaajalla ja kuinka usein?

Nolona myönnän, etten käy kampaajalla kuin kerran tai pari vuodessa. Joskus kävin useammin, mutta nykyään olen tässä asiassa todella laiska. Hiuksia leikkaan kuitenkin kolmen kuukauden välein – tai oikeastaan siskoni ja ystäväni leikkaavat. Tyveä puolestaan värjään kotona itse suunnilleen kerran kuukaudessa. Pitkä ja tumma tukka on aika helppo, eikä mielestäni vaadi kuukausittaista kampaajan penkkiin istumista. Tällä tavoin säästän myös rahaa, sillä pituiseni tukan kanssa kampaajalla käyminen on kallista.

Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?

Viimeksi kävin kampaajalla (tai kampaajaopiskelijalla) vähän vajaa kuukausi sitten, jolloin värjättiin tyvikasvu, raidoitettiin koko pää ja leikattiin pituudesta varmaan ainakin kolme senttiä!

Tukkajumalasi?

Ensimmäisenä tulee mieleen Sarah Jessica Parker ja @alatorreee (joka on myös maailman kaunein nainen mielestäni). Rakastan tuuheaa ja taipuisaa tukkaa, kun taas vastakohtana tälle pidän erittäin kauniina esimerkiksi graafista polkkaa, joka on piikkisuora.

Suosikkikampaus?

Ehdottomasti tukka auki ja jakaus joko tiukasti keskellä tai hiukset heitettynä huolettomasti toiselle puolelle päätä. Boheemi look on pop!

Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

Pesen hiukset kerran tai maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Hiukseni eivät juurikaan rasvoitu, eli siksi näin. Tyypillisesti pesen hiukset aamuisin, sillä hiukseni kuivuvat hitaasti, enkä mielelläni föönaa niitä täysin märkänä tai mene märällä päällä nukkumaan.

Vakio hätäkampaus?

Kuivashampoota tyveen, tekstuurisuihketta hiuslatvaan ja tukka isolle nutturalle päälaelle! Tämä on pelastanut monta huonoa hiuspäivää…

Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Käytän aika tavallisia tuotteita, eli shampoo ja hoitoaine sekä erilaiset color maskit. Oikeastaan sävyttävät ovat ainoita naamioita, joita suosin, sillä en pidä liian hoidetusta tukasta. Sitten on toki kuivashampoo ja ikisuosikki Biozell -tekstuurisuihke, jota ilman en muuten pärjää! Ja kiharoita tehdessä ykkönen on KMS  Therma Shape 2-in-1 -suihke. Myös suolasuihketta käytän toisinaan, mutta nykyään hieman harvemmin…

Mikä hiustuote ei nappaa?

Naamiot ja öljyt, ehdottomasti. Naamiot tekevät tukasta lättänän, kun taas öljyt rasvaisen. Tosin kuten mainittu, sävyttäviä maskeja joudun käyttämään raitojen vuoksi, mutta ne eivät mielestäni tee hiuksistani yhtä hoidettuja kuin ns. perinteiset hoitavat naamiot.

Jäätävin hiuslookkisi?

Varmaan kaupan väreillä tehty kaksivärinen ombre, vai miksi sitä kutsuttiin? Puolet hiuksista olivat tummat ja puolet rehellisesti sanoen oranssit! Tuohon kun vielä yhdistää hampun hiuslatvan, niin vautsi vau!

Syötkö ravinnelisää hiuksille?

Kyllä syön. Olen syönyt vuosien varrella useampien valmistajien tuotteita, kuten esimerkiksi Hankintatukun Evoniaa ja nyt käytössä on puolestaan New Nordicin Hair Volume Gummies ”karkit”, jotka ovat muuten älyttömän hyviä! Itselleni hiusravinnelisän syöminen on rutiini, samalla tavalla kuin vaikka sinkin ja magnesiumin syönti. Uskon siihen, miten hiuksille suunnatut ravintolisät tukevat normaalia karvankasvua ja varmistavat sen, että myös hiuksiin riittää oikea määrä ravinteita.

Käytätkö / oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Olen käyttänyt, mutta en käytä enää. Luovuin pidennyksistä muistaakseni 24-vuotiaana, jonka jälkeen en ole niitä takaisin laittanut. Ymmärrän kuitenkin pidennykset, mikäli oma tukka on todella ohut tai ei vastaavasti kasva pituutta. Henkilökohtaisesti kuitenkin nautin siitä tunteesta, kun päänahassa ei ole mitään ylimääräistä, vaan se ”hengittää”.

Hiuskatastrofi?

No varmaan tuo jo mainitsemani ombre, joka tosin silloin oli kovin mieluinen! Myös hiusten leikkaaminen polkkamittaan oli aikoinaan aikamoinen katastrofi, enkä pitänyt lopputuloksesta yhtään. Pitkä tukka on vahvasti osa identiteettiäni.

Millä suoristat ja/tai kiharrat hiukset?

Suoristan Cloud 9 -raudalla ja kiharran yleensä Hot toolsin tai Remingtonin sauvakihartimella. Sauvakiharrin on hiuksiini paras ja nopein kiharrin verrattuna rautaan. Näin siksi, että hiukseni harvoin liukuvat raudan välissä sulavasti, vaan tyypillisesti tökkivät, jonka vuoksi puikolla kiharat syntyvät helpommin.

Hiusvinkkejä?

Mikäli haaveilee tuuheasta ja kuohkeasta tukasta, kannattaa nukkua öisin hiukset pehmeällä donitsinutturalla, jonka tekee päälaelle. Tuolla tavalla hiuksiin saa kivasti kuohkeutta ja taipuisuutta. Tämä tyyli myös kohottaa lättänää tyveä,  joka lienee monen suomalaisen ongelma!

Toisena sanon tekstuurisuihkeen! Sen avulla tukkaan saa älyttömästi volyymia ja suihke pelastaa yhden, jos toisen huonon hiuspäivän.

Kolmantena mainitsen hiusten kihartamisen ja ylipäänsä laittamisen. Itse ainakin huomaan selkeän eron, jos en laita hiuksiani verrattuna siihen, jos vaikka kiharran tukan kevyesti. Kiharrettu hius pysyy kauniina monta päivää, eikä esimerkiksi rasvoitu samalla tavalla kuin hius, joka on täysin luonnontilassa. Voi toki olla ettei tämä päde kaikkien hiuslaatuun, mutta näin täällä. Kun jaksan kerran pari viikossa nähdä hieman vaivaa, pysyy lopputulos pitkään hyvänä!

… ja vinkit jatkuu.

Neljäntenä vinkkinä, shampoo kannattaa vaihtaa riittävän usein! Parasta on, jos kahta erilaista shampoota vaihtelee vaikka vuoroviikoin, jolloin hiukset eivät ehdi liikaa tottumaan yhteen tuotteeseen. Välillä kannattaa muuten kokeilla pestä tukka myös pää alaspäin, saatatte huomata eron lopputuloksessa!

Viidentenä, pese kammat ja harjat säännöllisesti, tai omista yksi harja rasvaiselle ja yksi puhtaalle tukalle.

Hanki hainhampaita! Mielettömän kätevä tapa saada tukka taakse kotona ollessa, jolloin hiuksia ei jatkuvasti hipelöi ja täten ne pysyvät puhtaana pidempään. Hainhammas säilyttää paremmin myös hiusten kiharan tai muotoilun, eikä siitä jää hiuksiin painaumia, kuten ponnareista jää.

Sellaisia hiusjuttuja tänään! Kivaa keskiviikko-iltaa! <3

Kommentit (5)
  1. Sumuisten vetten prinssi
    13.10.2019, 13:32

    Sulla on just siks upeat ja hyvin voivat hiukset kun hoidat ja värjäät ne itse, kampaamot käyttävät nimittäin aivan liian vahvoja aineita nopeuttaakseen prosessia jotta business ei kärsi…

  2. Kiva postaus! Ja noi sun hiukset on kyllä upeat 💜

    1. Kiva kuulla ja kiitos paljon! 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *