20 kysymystä – Millainen bloggaaja olen?

Blogipostausten ”to do-listalla” on jo pidempään keikkunut 20 kysymystä bloggaamisesta -haaste, joka levisi muistaakseni viime keväänä useammissa blogeissa ja jo silloin sen ylös kirjasin. Kun viime viikolla vastasin 33 kysymystä sekä vastausta haasteeseen, ajattelin, että tänään voisi olla bloggaamiseen liittyvien kysymysten ja vastausten aika! Siispä tänään paljastan teille mm. sen, miten alun perin päädyin aloittamaan bloggaamisen ja mistä blogini nimi on peräisin? Mitkä asiat ovat tämän työn hyviä ja entä huonoja puolia?

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen aikanaan silloisen parhaan ystäväni kehottamana. Hän nimittäin kirjoitti blogia ja kannusti minuakin laittamaan oman blogin pystyyn. Alussa tein blogia vähän toisella kädellä, eli postauksen julkaisemiseen meni maksimissaan puoli tuntia, kuvat olivat räpsyjä sieltä täältä ja homma muutenkin sellaista puuhastelua. Mutta siitä se tosiaan sitten lähti ja tässä ollaan tänä päivänä, kahdeksassa vuodessa on tapahtunut todella paljon!

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin keväällä 2010, eli nyt jo reilusti yli kahdeksan vuotta. Pari ensimmäistä vuotta olen piilottanut kaikelta kansalta, sillä materiaali on sen verran noloa…

Kuvaile blogiasi, mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?

Blogini on lifestyleblogi, jonka pääasiallisia teemoja ovat nykyään hyvinvointi, kauneus ja oma elämä. Varmaan eniten kirjoitan nykyään henkilökohtaisista ajatuksistani sekä mielipiteistä, joita kevennän rennommilla aihepiireillä. Pyrin ylläpitämään mukavaa balanssia, jotta blogista ei tule liian raskasta eikä vastaavasti tyhjänpäiväistä luettavaa.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Päivittäin päivitän, olen jo vuosia päivittänyt. Todella harvoin on päiviä etten postaisi yhtään mitään.

Kumman valitset, kuvat vai teksti?

Hankala valinta, sillä molemmat tukevat toisiaan. Mutta jos jompi kumpi on pakko valita, niin kyllä nykyään valitsen tekstin. Mielestäni pelkkä kuvablogi ei anna yhtä paljon kuin tekstillinen blogi antaa. Toisaalta laadukkaat ja hyvät kuvat tukevat puolestaan hyvää tekstisisältöä.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Elämästä – niin omasta kuin ympäröivästä. Toisinaan inspiroidun ihan yleisesti pinnalla olevista aiheista, mutta pakko sanoa, että välillä kyllä mietin mistä ihmeestä näitä aiheita riittää? Tässä hommassa on pakko olla jatkuvasti luova ja miettiä mitä seuraavaksi!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Mieluiten iltaisin, mutta kyllä nykyään kirjoitan blogia pitkin päivää. Jos teen ”toimistopäivää”, kirjoitan aamusta iltaan ja välillä käyn treenaamassa sekä hoidan muita asioita. Minulla ei oikeastaan ole työaikoja, enkä juuri koskaan laske tehtyjä työtunteja, joita on varmasti reilusti yli normaalin työviikon verran…

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms. ?

Päivittäin, koska tämä on tosiaan pääasiallinen tulonlähteeni.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Kyllä luen. Oikeastaan ystävieni ensisijaisesti, mutta silmäilen etenkin Lilyn sekä Indiedaysin blogiportaalin etusivut päivittäin läpi. Lähinnä siis siksi että haluan pysyä kärryillä, mistä blogimaailmassa puhutaan. Jos näen etusivulla mielenkiintoisen otsikon, klikkaan sen sitten auki. Mielestäni on hyvä seurata myös muiden blogeja, sillä sitä kautta tosiaan pysyy kartalla ja jos jokin asia on erityisesti keskustelussa, on siihen mahdollista itsekin kantaa ottaa.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ajatukset tekstien taustalla, syvällisyys ja tekstien sisältö ovat minulle niitä juttuja, jotka saavat kiinnostumaan. Sellaiset tusina-aiheet eivät oikeastaan kiinnosta. Eli en jaksa lukea jokaisesta blogista miten tulla onnellisemmaksi tai parantaa elämänlaatua. Jos joku kirjoittaa vaikka masennuksesta tai avautuu vaikeasta erosta, noista teemoista minä kiinnostun. Tällä hetkellä myös kierrätykseen sekä kauneuteen liittyvät tekstit kiinnostavat.

Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Ehdottomasti parasta on se että omistaa kanavan, jonka kautta on mahdollisuus vaikuttaa sekä saada oma ääni kuuluviin. Toisena sanoisin vertaistuen saamisen sekä vuorovaikutuksen kanssanne kommenttikentän, sähköpostin sekä muiden väylien kautta. Kolmantena ehdottomasti luovuus sekä vapaus – tämä on työtä, joka antaa mahdollisuudet esimerkiksi kirjoittaa tätä postausta juuri nyt Hollannista, jossa olen reissussa.

Entä kolme huonointa?

Bloggaaminen on kokonaisvaltaisesti sitovaa, eli töitä tulee tehtyä melkeinpä kellon ympäri, eikä blogista tai somekanavista pääse oikein koskaan täysin ”eroon”. Vapaa-ajan sekä työn raja on hyvin häilyvä ja se välillä rasittaa… Lomalle ei niin vaan lähdetä ilman, että sieltä tekee töitä tai hoitaa kaiken etukäteen ennen reissua. Myös sellainen vaativuus itseä kohtaan näkyy bloggaamisessa hyvin vahvasti. Kun toteuttaa itseään, on sitä todella kriittinen omaa kädenjälkeä kohtaan, mikä taas paikoitellen ahdistaa.

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Kyllä olen! Viime aikoina on jopa harmittanut, että kommentointia ei ole tullut niin paljon jokaiseen postaukseen… Blogin kommenttiboksi on ehdottomasti se bloggaamisen suola ja toivon ettei kommentointi tulevaisuudessa kuole aivan kokonaan.

Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia ja facebook-sivua?

On kyllä, Instagramista löydyn nimimerkillä @judezzi ja Facebookiin päivitän päivittäin uusimman postauksen myös. Facebook alkaa kuitenkin olemaan vähän ”old school” kanava, eli se nyt vaan on lähinnä olemassa olevana muodon vuoksi.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Vaihtelee aika paljon. Toisinaan luonnoksissa on useampi keskeneräinen juttu, kun taas välillä tekstit syntyvät muutama tunti ennen julkaisua. En ole ylipäänsä kovin suunnitelmallinen ihminen, mikä näkyy pitkälti myös bloggaamisessa.

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Kyllä, olen blogin alusta alkaen blogannut avoimesti.

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Kyllä hyödyn, sillä teen tätä työkseni. Saan luonnollisestikin myös tuotteita testattavaksi. Tänä päivänä ilmainen tavara ei kuitenkaan enää innosta samalla tapaa kuin blogin alkuaikoina, eli en todellakaan haali turhaa tavaraa kodin nurkkiin. Kosmetiikankin suhteen olen valikoiva ja otan testiin ainoastaan tuotteita, jotka kiinnostavat minua. Sellainen liiallinen kosmetiikka kaappien nurkissa enemmänkin vaan ärsyttää.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi kuvastaa omaa polkua ja juttua. Siihen ei kuitenkaan liity sen kummempaa tarinaa, vaan On my way tuli yhtäkkiä mieleeni miettiessäni nimeä, joka kuvastaisi blogiani parhaiten. Joskus olen miettinyt nimen vaihtamista ja nykyään yhdistänkin siihen myös etu- sekä sukunimeni. Olen kuitenkin brändäytynyt blogini nimellä, joten en viitsi sitä oikeastaan enää tässä kohtaa vaihtaa…

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

No bannerin haluaisin vaihtaa siinä kohtaa kun siirryn Kauneudelle ja Terveydelle, eli se on ehkä nyt akuutein muutos, jonka haluaisin tehdä.

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma itsesi, tee omaa juttua ja ole rohkea. Mielestäni blogimaailma kaipaa enenevissä määrin aitoja vaikuttajia, joilla on jotain annettavaakin pelkän pinnan lisäksi. Toisaalta mikäli avoimuus ei ole juttusi, sitäkään ei kannata väkisin tehdä. Tärkeintä on olla oma itsensä ja kirjoittaa aiheista, jotka kokee omakseen!

Oikein rentouttavaa lauantaita!

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (2)
 1. Ihanasti sanottu tuo: ”Ole oma itsesi, tee omaa juttua ja ole rohkea.” Tämähän pätee myös yleisenä elämänohjeena. 🙂 Sinun tekstejäsi on mukava lukea! Jotenkin sinusta välittyy sellainen aitous.

  Minulla olisi kuitenkin yksi lisäkysymys, eli kuinka alunperin sait blogillesi lukjoita?

  Minulla on ollut jo vaikka kuinka kauan haaveena aloittaa blogin kirjoittaminen. En ole mitenkään erityisen aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja olen miettinyt, että jos pitäisin blogia sitä ei välttämättä lukisi kukaan. En haaveile mistään super suositusta blogista, vaan tarkoitan lähinnä sellaista pientä lukijakuntaa.

  Terkuin, Satu

  1. Totta, niin pätee. 🙂 Ja kiitos palautteesta, aivan ihana kuulla. <3

   Alun perin lukijoita taisi tulla enemmänkin ystävän blogin kautta, sillä hän mainitsi blogistani blogissaan. Sitten taas kun siirryin Indiedaysille kasvoivat lukijat, mutta vasta oikeastaan FitFashionilla ne tuplaantuivat. Portaalit ovat ainakin kohdallani toimineet hyvin kävijöitä stimuloivina! Toisaalta silloin kun itse aloitin bloggaamisen blogeja oli huomattavasti vähemmän kuin nykyään, eli kilpailu ei ollut niin kovaa. Tuo tosiaan vaikutti myös positiivisesti. 🙂

   Mutta hei ehdottomasti jos tuota mieti, perusta blogi vaikka Lilyyn, jonne voi kuka tahansa blogin pystyttää. Siellä on mahdollisuus saada myös näkyvyyttä blogilleen mikäli kirjoittaa kiinnostavasti ja kiinnostavista aiheista. 🙂 Just do it! Ihanaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *