20 x paljastusta meidän parisuhteesta

Olen kaksonen ja Toni oinas. Suhteemme myötä olen todennut, että oinas on kaksoselle aika hyvä vastapari. Ollaan molemmat innostuvia ja energisiä tapauksia, mikä yhdistää näitä merkkejä. Toisaalta riitatilanteissa välillä ärsyttää molempien periksiantamattomuus ja vahvuus. Pitkälti oinas ja kaksonen kuitenkin täydentävät toisiaan ja täten uskon, että nämä merkit toimivat aika hyvin yhdessä. Myös meidän kanssa aikaa viettäneet ihmiset ovat tämän todenneet, että ollaan aika hyvä kaksikko – niin hyvässä kuin pahassa. 😁

Ollaan tehty puolessa vuodessa kaksi yhteistä reissua. Ensimmäinen marraskuussa Leville ja toinen muutaman viikon reissu joulukuussa Pohjanmaalle sekä Lappiin. Ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa odotellessa!

Tykätään molemmat rauhasta ja kotona oleilusta, mutta myös aktiviteeteista. Toni on enemmän ekstrovertti, kun minä taas introvertti. Ollaan eletty pelkästään ns. korona-aikaa yhdessä, eli jännää nähdä millaista meidän elämä yhdessä tulee olemaan, kun maailma palautuu pikkuhiljaa normaaliin.

Riidellään aika vähän, mutta silloin jos riidellään, niin yleensä riidat ovat näkemyseroja tai väärinkäsityksiä. Kun tutustutaan toisiin, haetaan myös ns. suhteen rajoja ja sitä omaa paikkaa. Meillä on ollut muutama isompi riita, mutta ei tosiaan mitään sen vakavampaa. Väsyneenä ja stressaantuneena molemmat saatetaan välillä vähän tiuskia toisille, mutta nämä ovat ohimeneviä tilanteita, joita ei oteta niin vakavasti.

Meillä on samanlainen arvomaailma ja arvostetaan ihmissuhteissa hyvin pitkälti samoja asioita, kuten rehellisyyttä, aitoutta, luottamusta ja hyvää huumorintajua. Ollaan myös pettämisestä samaa mieltä, eli ei hyväksytä sitä missään muotoa.

Tehdään tosi paljon asioita yhdessä. Toni tykkää ystävistäni ja minä Tonin – meillä onkin tosi pitkälti yhteiset menot. Aikaisemmin ajattelin, ettei minulle koskaan sopisi näin intensiivinen parisuhde, mutta itse asiassa se sopiikin aika hyvin. Vielä ei ole kertaakaan tullut tunnetta, etten haluaisi Tonia mukaan johonkin, tai että kaipaisin lomaa hänestä.

Tykätään tosi saman tyyppisistä sarjoista. Varmaan ainut mieleen jäänyt sarja, jota Toni inhoaa ja josta minä taas tykkään, on Yle Areenan Exit -sarja. 😁

Kun Toni sanoi rakastan sinua aika nopeasti meidän tapaamisen jälkeen, minä totesin vain, että sä oot ihana tyyppi. Sanoin noin jonkin aikaa aina, kun Toni sanoi rakastavansa ja nykyään tuo on vitsi meidän kesken. Jotenkin rakkauden tunnustus tuntui niin painavalta, etten uskaltanut sitä alkuun sanoa, vaikka nopeasti kyllä rakastuin. Lopulta sanoin sen ensimmäisen kerran humalassa, tosi romanttista. 😂

Meillä on kuusi vuotta ikäeroa ja minä olen meistä se nuorempi.

Meidän molempien suurta herkkua ovat Lohilot ja jäätelö ylipäänsä.

Meidän suurin eroavuus on varmasti se, että Toni on hyvin sosiaalinen vitsiniekka ja juttelee tuntemattomille käden käänteessä. Hän myös haluaa selvittää asiat aina heti ja jos tilanne vaatii, hän soittaa vaikka täysin tuntemattomalle ihmiselle tuosta noin, jotta saa asialle rauhan. Itse taas olen varautuneempi, enkä osaa toimia noin – jossain määrin varmasti myös ujo. Lisäksi olen epäluuloisempi ihmisten suhteen ja aina vähän varuillaan.

Ollaan molemmat yrittäjiä ja se näkyy meidän tyylissä elää ja olla.

Meidän käytetyin hellittelynimi on niinkin yllättävä kuin muru. 😁 Käytetään sitä kumpikin toisistamme.

Meidän molempien inhokki kotityö on tiskaaminen.

Suhteemme on hyvin tasa-arvoinen kaikin puolin, mikä on itselleni tosi tärkeää.

Suhteemme salaisuus on varmasti se, että olemme aika samanlaisia ja niissä kohdin, missä olemme erilaisia, osaa toinen tulla jossain kohtaa vastaan ja pyrkii ymmärtämään (tätä siis molemminpuolin). Tahtotila olla toisen kanssa pitkällä tähtäimellä on myös asia, joka yhdistää arvojen ja mielenkiinnon kohteiden rinnalla.

Ollaan molemmat aika herkkiä ja aistitaan nopeasti toistemme tunnetiloja. Myös tunteiden ilmaisu on meillä avointa, vaikka itse olen tässä mielessä hieman Tonia vivahteikkaampi. Tai miten sen nyt selittäisin; tunteeni menevät enemmän laidasta laitaan ja pienetkin päivän aikana tapahtuneet jutut saattavat kääntää moodin täysin päinvastaiseen. Toisaalta heti, kun saan purkaa tunteet, olo helpottuu ja pääsen tunnetilasta yli.

Käytetään paljon mustaa, ollaan musta tiimi.

Ollaan molemmat iltavirkkuja ja aamun torkkuja, eli tykätään valvoa iltaisin vähintään kahteentoista ja aamuisin nukkua.

Ollaan kumpikin intuitiivisia tyyppejä, eli luotetaan pitkälti tunteeseen, joka tulee asioiden tai ihmisten kohdalla.

Haastan teitä jakamaan omanne tai edes muutaman niistä. ☺️

suhteet parisuhde oma-elama syvallista
Kommentit (5)
 1. ElämänKulku
  30.4.2021, 05:12

  Koskettava ja aito postaus ❣ Mikä siinä onkin, että ihmiset arkailee jakaa ajatuksiaan merkityksellisistä ja intiimeistä suhteista 🤔 Kaveri ja ystävyys- tarinat on jotenkin niin turvallisia ja kepeitä, on helpompaa sanoa, että tässä ollaan ”friends 4ever”, kuin ottaa se riski, että ”nyt on koko sydän auki juuri tälle kumppanille ja tulevaisuus kietoutuu yhteen”.
  Omasta elämästä nousi nää yksityiskohdat mieleen:
  1. Kun kättelin miestä ensimmäisen kerran (emme vielä tunteneet, ja ympärillä oli paljon hälinää ja erinäisiä työtehtäviä kesken), tiesin välittömästi, että ”tämän miehen minä haluan”. Sellainen varmuus on intensiivinen kokemus.
  2. Meillä oli alunperin hyvin erilainen maku ruoan, musiikin, leffojen yms.suhteen. Mieltymykset ovat tulleet paljon lähemmäksi toisiaan, vaikka kumpikaan meistä ei ole yhtään miellyttämishaluinen. Muutos onkin tapahtunut kasvuna ja tasapainottavien tunteiden tarpeena. Esim.musiikilta toivoo laajempaa skaalaa ja nyansseja, leffoilta joko haastetta tai joskus tiedetään kumpikin, että nyt tarvitaan ”mukavuusaluetta ja onnellinen loppu”.
  3. Ollaan tosi helpottuneita, että molemmille sopii tämä perhekoko (kahden lapsen vanhempina). Välillä oli ehkä ulkoista painetta muuhun, mutta ollaan oltu rehellisiä toisillemme jaksamisen tasoista. Ilman tukiverkkoja nämäkin ruuhkavuodet ovat olleet melkoinen haaste. Pidän itse tosi paljon vauvoista, enkä kokenut juurikaan paineita, kun ne ajat oli omalla kohdalla. Tavallaan ihailen myös 3 ja 4 lapsen vanhempia, jotka maagisesti ehtii tekemään kaiken (opiskella, painaa duunia, treenata, olla sosiaalisesti aktiivisia, joustavia ja sopeutuvaisia elämän erikoistilanteissa) , mutta me ollaan nyt suljettu se optio pois.

  1. Kiitos! ❤️ Ja viisaita sanoja. ☺️

   Uskon, että jokaisessa suhteessa pikkuhiljaa hitsaudutaan yhteen ja siinä tapahtuu kasvua puolin ja toisin. Tämä on ihana asia, kun sitä haluaa sen itselleen oikean ihmisen kanssa.

   Ja aivan ihana tuo kohta 1. Tuollainen tunne on kyllä voimakas ja olen sen itsekin elämässäni muutaman kerran kokenut. Itse en ehkä uskaltanut ajatella nykyisessä suhteessani noin ihan heti, koska oli pettymyksiä taustalla, mutta lopulta uskalsin ja varmuus tuli. ❤️ Tämä on muuten ensimmäinen suhde ikinä, johon olen lähtenyt niin sata lasissa ja nopeasti mukaan, vaikka toisin ehkä ajattelin. Vannotin kumppanilleni alussa, että me sitten tapaillaan ainakin puoli vuotta… 😁 Jep, ei mennyt ihan noin tämä stoori.

   1. ElämänKulku
    6.5.2021, 06:22

    On tosi yleinen uskomus, että pysymällä ”vaikeasti tavoiteltavana” saisi jonkinlaisen vakuutuksen/ suojan sille, ettei suhde kariudu alkumetreillä. Sehän on kuitenkin kontrollointia, ja eräänlainen mielen ansa. Vaikka suhde ei etenisikään, voisi ikään kuin säilyttää sosiaalisesti kasvonsa ja itsekunnioituksensa, kun ei heittäyttyisi liikaa (sama juttu, jos ei mene työhaastatteluun, ettei joutuisi pettymään, jos joku toinen valitaan). Mutta elämä ei tottele mielen rakennelmia. Se vain tapahtuu 🙏

    1. Niinpä, olet oikeassa. Ja tosiaan kun omalla kohdalla ennen nykyistä suhdetta oli yksi suurempi ihmissuhde pettymys, jossa heittäydyin ja sitten se päättyikin puskista yllättäen, jätti tuo tosi varuilleen. Mutta nopeasti huomasin nykyisestä kumppanista, ettei hänen kanssaan tarvitse pelätä. Meillä on niin samanlaiset arvot ja hän on myös parisuhde-ihminen. Osalla miehistä on tosi vahvana se vallotusvietti, jonka vuoksi eivät pysty olemaan yhden kanssa/asettumaan.

     Mutta onhan se niin, että jos ei koskaan heittäydy, ei voi mitään saada. Pätee oikeastaan kaikkeen elämässä, että riskejä tulee ottaa, jos haluaa muutosta. 🙂

     1. ElämänKulku
      7.5.2021, 18:03

      Se onkin hyvä kyllä selvittää mahdollisimman nopeasti: onko tarkoitus olla ”yksin oikeudella”, vai onko jotain muita motiiveja. Tuo valloitusasia on jotenkin ärsyttävä. Osa tutkijoistakin, jotka tekee ihan kunnianhimoista tiedettä esim. evoluutiopsykologian alueella, vetoaa mm. testosteroniin ja muuhun biologiaan. Yhtä lailla heteronainen voisi vedota siihen, että kun on ”nyt tää ovulaatio, niin halut on ihan rajattomat ja pidän tutkan tarkkana, jotta optimaalisimmat geenit kantava mies tulisi luokseni. ” Onhan luonnon valinta juuri se, että suotuisimmat geenit jatkuvat… Tulipa muuten vielä mieleen, että ihailen erityisen paljon sellaisia eläimiä, jotka sitoutuvat. Kuten vaikkapa joutsenet ❣

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *