3 x toimivaa hyvinvointituotetta tammikuulta

*Postauksen tuotteet PUR-kaupasta testiin saatuja

Oikein ihanaa sunnuntaita! Tammikuu vaihtui eilen helmikuuksi, jonka tiimoilta haluan kasata yhteen muutaman toimivan hyvinvointituotteen viime kuulta. Kuten täälläkin mainitsin, olin taannoin sitkeässä flunssassa, joka ei ottanut talttuakseen. Vihdoin kuitenkin tervehdyin, kunhan vaan maltoin levätä riittävästi ja ottaa iisisti. Toivon, että kyseinen flunssa oli ensimmäinen ja viimeinen vuonna 2020, tai siihen ainakin pyrin. Terveenä pysyminen ei ole missään nimessä itsestään selvyys, eikä ainakaan omalla kohdalla automaatio. Vaikka vastustuskykyni on viime vuosina kohentunut huimasti, ei se missään nimessä tapahdu itsestään. Käytän hyvinvoinnin tukena erilaisia ravintolisiä ja terveystuotteita, joita vaihtelen kausittain. Kirjoitin aiheesta postauksen marraskuun puolivälissä, jossa avaan tarkemmin niitä seikkoja, jotka ovat tähän vastustuskyvyn kohenemiseen vaikuttaneet. Mikäli kyseinen postaus on jäänyt lukematta, se löytyy täältä.

Tammikuussa suosin erityisesti vastustuskyvyn kohenemiseen vaikuttavia ravintolisiä. Näin siksi, että halusin kohottaa immuunipuolustusta, joka oli päässyt selkeästi laskemaan. Loppuvuosi oli henkisesti uuvuttava, jonka veikkaan vaikuttaneen myös vastustuskykyyn ja siten terveydentilaan. Moni ehkä mieltää sairastelun puhtaasti ruokavalioon tai yleiseen terveydestä huolehtimiseen, mutta minä uskon myös henkisen hyvinvoinnin vaikutukseen. Mikäli elämässä on paljon huolta ja stressiä, ei keho jaksa puolustautua samalla tavalla bakteereja vastaan ja flunssat iskevät herkemmin. Eli periaatteessa aina sairastuessa kannattaa miettiä, onko jokin pielessä – teenkö liikaa töitä, stressaanko, elänkö liian hektistä elämää tai nukunko kenties turhan lyhyitä yöunia?

Vastustuskykyä on mahdollista tukea monin tavoin, joista yksi loistava tapa ovat ravintolisät. Kuten mainittu, vaihtelen niitä kausittain terveydentilan, elämäntilanteen ja tarpeiden mukaan. Nyt tammikuussa halusin vahvistaa immuunipuolustusta, joten otin käyttöön PUR-kaupasta* joulukuussa testiin saamani tuotteet, joista 2/3 on jo entuudestaan tuttuja. Ohessa siis esiteltynä kolme immuunipuolustukseen positiivisesti vaikuttavaa terveystuotetta.

Wild Nutrition – Immune Support*

Tämä on tuote, josta olen vinkannut blogissani jo vuosia aikaisemmin. Eli kyseessä on Wild Nutritionin immuniteetin vahvistaja, jota kannattaa suosia erityisesti aikaan, jolloin tietää elimistön joutuvan koville. Mikäli siis tiedostat, että tulossa on erityisen kiireinen helmikuu, ei ole ollenkaan huono idea aloittaa tuotteen syönti ikään kuin ennakoidakseen tulevaa! Itse otan immuniteetin vahvistajat tyypillisesti käyttöön silloin, kun elämä on tavallista kuormittavampaa tai kehossa tunne siitä, miten flunssa saattaisi iskeä. Toisinaan saatan syödä kapseleita kokonaisen kuukauden ajan, kun taas joskus otan viikon kuurin siihen saakka, kunnes olo normalisoituu.

Immune Support sisältää vitamiineja, mineraaleja, seljanmarjaa ja terapeuttisia sieniä. Lisäksi se pitää sisällään immuunipuolustusta erinomaisesti tukevia beetaglukaaneja, polysakkarideja ja antioksidanttientsyymejä. Tuotteen vaikutukset näkyvät siis erityisesti immuniteetin vahvistumisena ja infektioiden ehkäisynä. Purkin kyljessä neuvotaan ottamaan kaksi kapselia päivässä, mutta itse otan aina yhden päivässä, ellen tosiaan kaipaa tehokkaampaa boostausta.

Wedderspoon – Raw Manuka Honey (KFactor 12)*

Uudesta Seelannista kotoisin oleva Manuka-hunaja on kenties jokuselle teistäkin tuttu ja minulle ystävä jo vuosien takaa. Manuka sisältää runsaasti antioksidantteja, on antibakteerinen ja auttaa elimistöä torjumaan viruksia. Kyseinen hunaja on siis erinomainen täsmätuote vastustuskyvyn kohentamiseen ja ylläpitoon! Manuka on puhdasta raakahunajaa, jota ei ole kuumennettu ja täten kaikki sen sisältämän tärkeät raaka-aineet ovat tallessa.

Moni varmasti miettii, mistä Manuka nimitys tulee ja mitä KFactor tarkoittaa? Hunajan nimi tulee antibakteerisia ominaisuuksia omaavasta Manuka pensaasta, jota esiintyy ainoastaan Uuden Seelannin ja Australian alueella. Pensaan antibakteerisuus yhdistettynä mehiläisten entsyymeihin, antaa hunajalle sen erityiset ominaisuudet. KFactor on puolestaan asteikko, jonka avulla mitataan Manuka-siitepölyn määrää hunajassa. Esimerkiksi tässä KF12 hunajassa vähintään 65 % siitepölystä on Manukasta. Mitä korkeampi on kerroin, sitä vahvempi on myös hunaja. Jos mietitään, että hunajaa haluaa käyttää ns. perusterve ihminen, riittää KF12. Mikäli taas tiedostat vastustuskykysi olevan hyvin alhaalla tai olet käynyt läpi infektiokierteen, suosittelen valitsemaan korkeamman KFactorin Manukaa. Manuka on aika arvokas tuote niin terveysvaikutuksien kuin hintansa puolesta, jonka vuoksi ainakin itse olen ollut säästeliäs sen suhteen. Teelusikallinen onkin ollut annostukseni päivässä ja koen sen riittäväksi.

Living Nutrition – Holy Basil*

Living Nutritionin fermentoitu ”Pyhä Basilika”, on basilikaa- ja sitruunamelissaa sisältävä kapseli kehon ja mielen kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitoon. Kiinnostuin erityisesti sen vaikutuksista mieleen, stressiin ja tunne-elämään, sillä ennen joulua olin tosiaan väsynyt ja myös mieleltä jokseenkin alavireinen. Olen ylipäänsä tunteikas henkilö ja herkkä ympäristön vaikutuksille, jonka vuoksi koen tämän ravintolisän erinomaiseksi juuri itselleni!

Tuotteen teho pohjautuu erilaisiin kasviravinteisiin ja sitruunamelissaan, jota on käytetty kautta vuosisatojen hyvän mielialan ylläpitoon. Pyhä basilika eli tulsi, on yksi arvostetuimmista rohdoksista Intian kansanlääkintäjärjestelemässä, Ayurvedassa, josta moni teistäkin lienee kuullut? Itsehän olen kehotyypiltäni Vataan kallistuva ja jonkin verran aiheeseen myös perehtynyt. Pyhä Basilika onkin loistava ravintolisä kaltaiselleni kehotyypille ja auttaa erityisesti tähän vuodenaikaan saamaan elämään henkistä ja fyysistä tasapainoa. Tuote sopii loistavasti joogan ja meditaation tueksi, eli mikäli tarkoituksena on meditoida helmikuussa enemmän ja metsästää ns. sisäistä mielenrauhaa, voi tästä ravintolisästä olla apua.

Näiden suosikkien lisäksi käytössä on toki muitakin ravintolisiä, mutta nämä kolme ovat ne tuotteet, jotka halusin erityisesti tammikuulta esiin nostaa. Ravintolisien rinnalla kannattaa muistaa monipuolinen ravinto, riittävät yöunet ja liikunnan harrastaminen sopivissa määrin. Aika hyvä avainsana tässäkin yhteydessä on tasapaino. Tasapaino on toisinaan hukassa, mutta kun siihen pääsee, keho toimii optimaalisesti ja voi hyvin.

Ihanaa sunnuntaita, muistattehan levätä ja antaa keholle palautumisaikaa kuluneesta viikosta. <3

hyvinvointi terveys suosittelen hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *