5 x luonnonkosmetiikan meikkisuosikki

Olen muutamaan otteeseen blogissani maininnut siitä, kuinka hankalaa minun on ollut löytää luonnonkosmetiikasta hyviä ja aidosti toimivia meikkejä. Olen meikkien suhteen aika nirso ja vaikka itse brändillä ei sinällään ole väliä enkä ole ns. merkkiuskollinen, merkkaa meikkien laatu sitäkin enemmän. Lukuisia eri luonnonkosmetiikan brändejä olen kyllä meikkien saralla kokeillut, mutta vain muutamasta löytänyt aidosti toimivia tuotteita. Yksi tällainen brändi on ehdottomasti Boho Green Make-Up, jolta olen itse asiassa yllätyksekseni löytänyt useampia toimivia tuotteita! Olen jopa hieman odotellut, tuleeko eteen brändin meikkejä, joista en pidä ollenkaan, mutta toistaiseksi ei ole vielä sellaisia tullut. Tänään haluan esitellä teille mm. kyseisen brändin meikkejä ja yleisesti luonnonkosmetiikan meikkisuosikkeja, jotka ovat vieneet mennessään ja vakuuttaneet laadullaan.

BOHO GREEN MAKE-UP – Aurinkopuuteri sävyssä Terre De Corse*

Tästä tuotteesta olen maininnut jo aikaisemmin blogissani, nimittäin Bohon aurinkopuuterista, joka on aivan loistava laatuaan! Olin nimittäin pitkään orjallinen Benefitin HOOLA -aurinkopuuterin suhteen, mutta kokeiltuani tätä Bohon puuteria, muutin mielipidettä. Jo pidempään olenkin suosinut ainoastaan Bohon maapuuteria sävyssä Terre de Corse. Sävy on iholleni juuri täydellinen ja jos jotain puuterin laadusta, on se todella hyvin iholle levittyvä! Puuterista ei jää rumia railoja eikä se suttaa tai varise levitysvaiheessa saatikka myöhemmin. Puuteri antaa kasvoille kaunista auringon hehkua, kuulautta ja lämpöä ilman glitteriä tai kimalteita. Ehkä parasta aurinkopuuterissa on kuitenkin se, että tuote on luonnonmukainen. Se sisältää mm. oliiviöljyjä, aprikoosivahaa, sakkaroosia ja maissitärkkelystä. Yksi loistava puoli tässä on myös puuterin hinta, joka on alle 20€ esimerkiksi Ruohonjuuressa. Jos vertaan  hintaa aikaisemmin käyttämääni HOOLAAN, on hintaero useita kymmeniä euroja, mikä on toki aina plussaa! Plussaa myös siitä, ettei puuteri kuivata ihoa tai takerru juonteisiin edes otsassa.

BOHO GREEN MAKE-UP – Volume Mascara -ripsiväri

Vaikka yläripsissä minulla onkin ripsienpidennykset ja vasta ne Beauty Anniinassa* jälleen huollatin (ihan paras paikka muuten!), käytän alaripsissä oikeastaan poikkeuksetta runsaamman puoleisesti ripsiväriä. Ripsivärin suhteen olen myös nirso, eli sen tulee tuuheuttaa juuri oikealla tavalla sekä olla ennemmin hieman paksumpaa kuin liian ohutta ja nestemäistä. En tiedä saatteko ajatuksesta kiinni, mutta ripsivärin tulee tosiaan tuuheuttaa ja antaa kunnolla väriä sen sijaan että se pelkästään erottelee ja tekee ripsistä mitään sanomattomat. Bohon ripsiväri on ehdottomasti yksi parhaista ja paitsi että se on luonnonkosmetiikkaa, täyttää ripsiväri kaikki jo mainitsemani kriteerit. Ripsiväri on vesiliukoinen, mutta pysyy kuitenkin siihen nähden hyvin, eikä leviä edes alaripsistä helposti. Oikeastaan vain sade tai runsas hikoileminen saavat ripsivärin leviämään. Hintaa tuotteella on vähän reilu 15 euroa, mikä on mielestäni suhteellisen vähän luonnonkosmetiikasta.

BOHO GREEN MAKE-UP – Luomiväri sävyssä Noisette*

Käytän suhteellisen vähän luomivärejä, mutta silloin kun käytän, tykkään suosia eniten maanläheisiä värisävyjä, jotka ovat neutraaleja eivätkä pomppaa rajusti silmille. Näin oikeastaan siksi että olen meikkaamisen suhteen aika neutraali, less is more -tyyppinen ja toisaalta taas maanläheiset värisävyt imartelevat kivasti sinisiä silmiä. Pidän hieman utuisesta silmämeikistä, joka on luonnollinen ja myös arkeen sopiva. Boholla on aivan mielettömät luomivärit niin värisävyjen kuin pysyvyyden suhteen! Yksi suosikki sävyistä, on Noisette, joka on juuri sopivan ruskea olematta liian tumma edes arkikäyttöön. Hintaa luomivärillä on suunnilleen kymmenen euroa ja voin sanoa, että se pysyy luomilla aivan mielettömän hyvin! Kun luomivärin laittaa aamulla, on sitä luomilla vielä myöhemmin iltapäivästä. Bohon luomiväreissä on myös loistava pigmentti, jonka vuoksi ne ovat pitkäikäisiä. Ehdottomasti loistava arki- ja juhlaluomiväri, mikäli sellainen on vielä hakusessa luonnonkosmetiikan meikeistä!

MADARA – Hyaluronic Anti-Pollution City CC-voide (sävyssä medium)*

Tästäkin tuotteesta olen muutaman kerran blogissani maininnut, nimittäin Madaran loistavasta CC-voiteesta, joka korjaa ihon värisävyä, mahdollista punoitusta, sameutta sekä pigmenttimuutoksia. Voiteessa on SPF 15 ja se antaa iholle kivasti pientä sävyä, jolloin meikkivoidetta ei tarvita. Voiteen on myös tieteellisesti todettu suojaavan ihoa kaupungin ilmansaasteilta. Itselleni tämä CC-voide on loistava meikkivoiteen korvike etenkin kesäisin, sillä tykkään kulkea hyvin luonnollisella meikillä ja siksi suosia hyvin kevyitä tuotteita. Madaran CC-voiteessa on juuri oikea sävy kevyesti päivettyneelle kesäiholle sekä hehkuva lopputulos. Voiteella on myös anti-age vaikutuksia ja yksi vaikuttavista aineosista on hyaluronihappo, joka syväkosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti. Voiteen voi levittää iholle sellaisenaan tai päivävoiteen päälle. Helppo kesätuote, mikäli kaipaat kesälle kevyempää luonnonkosmetiikan voidetta, jolla loihtia kaunis ja luonnollinen hehku iholle.

BOHO GREEN MAKE-UP – Peiteaine sävyssä yellow*

Pitkään meni, että löysin luonnonkosmetiikasta aidosti toimivan peitevoiteen, joka ei ole liian tunkkainen, mutta kuitenkin peittää. Suosikkejani ovat jo pitkään olleet Blascon napit, mutta niiden rinnalle Bohon tuotteista on löytynyt parikin hyvää suosikkia. Toinen on peitepuikko vaaleassa värisävyssä yellow, jonka haluan näiden viiden tuotteen joukossa ehdottomasti esitellä! Puikko peittää ihovirheet, tummat silmänaluset ja epätasaisuudet loistavasti eikä jää rumasti kiinni juonteisiin. Lisäksi se toimii nätisti myös korostustuotteena tuomaan valon hehkua niin poskipäille, kulmaluulle kuin esimerkiksi amorinkaareen. Puikossa on loistava pigmentti kuten muissakin Bohon tuotteissa ja pienen tuubimaisen kokonsa vuoksi se kulkee pienessäkin käsilaukussa. Parastahan tässäkin on se, että voide on luonnonkosmetiikkaa olematta kuitenkaan laadulta huono. Tällaisia meikkejä en ole tosiaan kovin monelta sarjalta löytänyt, mutta Boho on ehdottomasti yksi poikkeuksista!

Näiden tuotteiden lisäksi käytössäni on oikeastaan vain muutamia Bohon meikkituotteita, mutta muutoin kokemukseni luonnonkosmetiikan meikeistä eivät ole kummoisia. Etenkin pigmentissä ja pysyvyydessä on ollut puutteita, jonka vuoksi en ole niitä täälläkään kehunut. Ainoastaan Juice Beauty on Bohon ja Madaran rinnalla brändi, jolla on muutamia helmiä, mutta muutoin kokemukseni eivät ole kieltämättä kummoisia. Toki yksikin hyvä brändi riittää, eli Bohon löydettyäni en ole enää oikeastaan edes kauheasti jaksanut etsiä.

Jos teillä on vinkata aidosti toimivia, pigmentiltään hyviä luonnonkosmetiikan meikkisuosikkeja, kuulisin oikein mielelläni suosituksia?

*Tuote / palvelu sponsoroitu

Kommentit (5)
 1. Tämä on asia, jota huomaan miettiväni aika usein. Haluaisin lapsia, mutta samalla se on asia johon liittyy paljon pelkoja. Pelkään etten tule koskaan löytämään sitä ”oikeaa” jonka kanssa haluaisin lapsia, pelkään myös että en jostain syystä voisikaan saada lapsia. Osittain tuohon pelkoon että en voisi saada lapsia liittyy se että olen nuoruudessani tehnyt abortin ja minua jotenkin ”rangastaisiin”siitä että sitten kun haluaisinkin lapsia en voisi niitä enää saada. Pelottaa myös että sitten kun niitä lapsia olisi niin ei olisikaan varaa enää mihinkään”ylimääräiseen” tai edes niihin perusasioihin. Olen itse aika pienituloinen vaikka vakituisessa kokopäivätyössä olenkin. Toki toivon että tulevaisuudessa tienaisin enemmän mutta niin ei välttämättä käy. Rahani riittävät todella hyvin itseni elättämiseen ja matkusteluun ym. mutta entä kun siinä on lisäksi vaikka pari lasta elätettävänä? Se ei ole mitään halpaa. Toki toivottavasti sillon siinä on se toinenkin ihminen elättämässä perhettä, mutta silti tämä asia mietityttää. Niin paljon saa lukea köyhistä lapsiperheistä että sellaista elämää en koskaan haluaisi lapsilleni ja itselleni. Esim. matkustaminen on minulle niin tärkeää että olisi kamalaa jos ei olisi enää perheen kanssa varaa matkustella ollenkaan tai varaa lasten harrastuksiin ym.

  Silti kaikesta näistä peloista huolimatta haluaisin olla joku päivä äiti. En ole koskaan nuorena halunut äidiksi mutta jos ajattelen elämää kun olen vaikka 40-vuotias ja siitä eteenpäin niin ehdottomasti haluaisin että olisi oma perhe. Olen nyt 27-vuotias. Erot ovat nykyään todella yleisiä ja sitäkään en koskaan haluaisi että lapset joutuisivat kokemaan vanhempien eron. Myös se pelottaa että jos jäisin yksinhuoltajaksi. En usko että minusta siihen olisi vaikka arvostan todella paljon yksinhuoltajia. Täytyisi vaan luottaa elämään että asiat menevät niin kuin niiden pitääkin mennä. Onneksi tämä ei ole nyt kuitenkaan ajankohtainen asia mutta tiedostan itsekin että 30 ikävuoden jälkeen hedelmällisyys alkaa vähitellen laskemaan.

  1. Oho, tämä taisikin mennä väärän postauksen kommentiksi?

   1. Onpas jännä, tuli tosiaan väärän postauksen alle…

  2. Kiitos kommentistasi ja pahoittelut että vastaan siihen vasta nyt! Tuli tosiaan oudosti väärän postauksen alle…

   Mutta ymmärrän täysin pelkosi. Tässä maailmanajassa on niin paljon kaikkea sellaista, mikä aiheuttaa herkissä ihmisissä pelkoja (tietämättä oletko herkkä, mutta jäi sellainen fiilis kommentistasi). Itseäni kieltämättä pelottaa samat asiat ja siksi olen siirtänyt lapset jonnekin kaukaisuuteen tai tilanteeseen, jossa olisin täysin varma ja henkilön kanssa, johon luotan. Mutta toisaalta monia asioita elämässä ei voi suunnitella. Yksi asia on varmasti äiteys, eli siihen on tuskin koskaan sataprosenttisen valmis. Ja harvalla kaikki lähtökohdat ovat kunnossa. Liikaa ei siis kannata saatikka pidä murehtia, vaan antaa elämän viedä. Sinäkin olet vasta 27-vuotias, eli hyvin on aikaa. 🙂 Mutta hyvin ymmärrän että herättää ajatuksia, sama täällä, muuten en olisi tekstiä edes kirjoittanut…

 2. Tuli itselle ostettua juuri Bohon luomiväri suosituksestasi. 🙂
  Mulla on muutamia Bohon huulipunia ihan päivittäisessä käytössä. Pysyvyys niissä on aika heikko, mutta muuten on tosi hyviä. Benecosilta mulla on myös muutama puna, mutta niissä sama juttu kuin Bohonkin punissa, eli saa kyllä päivän mittaan useasti lisäillä. Etsinnässä siis huulipuna, jossa tuoksuttomuuden ja hyvän koostumuksen lisäksi olisi hyvä pysyvyys, ja olisi siis luonnonkosmetiikkaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *