7 x viime ajoilta – pitkästä aikaa!

Reilu pari kuukautta taas mennyt niin, etten ole juurikaan blogia avannut. Kiva siis pitkästä aikaa hieman päivitellä kuulumisia kanssanne, koska teitä kuitenkin näyttää siellä ruudun toisella puolella edelleen olevan. 🙂 Instagramissa olen nykyään aktiivisempi – tosin sielläkin hieman sykleissä, en välttämättä edes päivittäin. Rehellisyyden nimissä olen jo pidempään potenut jonkinlaista kriisiä omien somekanavien suhteen, sillä aloitin bloggaajana ja tämä oli vuosikaudet pääkanavani. Kaikki oli kytköksissä blogiin, myös Instagram. Blogissani on aina ollut myös huomattavasti enemmän seuraajia kuin Instagramissa (parhaina vuosina jopa 40 k uniikkia/kk), johtuen varmaan tavastani antaa täällä enemmän itsestä kuin pinnallisemman Instan puolella, jossa tililläni on ”vain” +4000 seuraajaa. Tänä vuonna olen suhtautunut kanaviini rennommin, mutta se oma suunta on edelleen hieman hukassa, enkä ole täysin varma enää, mikä on juttuni somessa? Tai tarvitseeko sellainen selkeä juttu ylipäänsä olla? En ole blogia lopettamassa, mutta ehkä se hakee paikkaansa nykyisessä elämässäni.

Tykkään listata asioita, joten tänään luvassa on listaus viime aikojen random asioista/tapahtumista. Tää on helppo tyyli kerrata asioita ja jakaa kanssanne viime kuukausien kuulumisia. 🙂

Kirjoitin Instan puolella helmikuussa lievästä jaksoittaisesta masennuksestani ja kuntoutuspsykoterapian B-lausunnosta, joka mulle itse asiassa kirjoitetaan aikaisintaan tässä kuussa. Olen tässä nyt kolmisen kuukautta etsinyt itselle sopivaa psykoterapeuttia enemmän ja vähemmän aktiivisesti, mutta saamani vastaukset ovat olleet kielteisiä, eli toisin sanoen vapaita terapeutteja ei ole hurjasti markkinoilla. Tiesin tämän kyllä, mutta tilanteen rajuus on silti yllättänyt! Pitäisi olla hurjasti aikaa käyttää tähän prosessiin, jos haluaa oikeasti löytää vapaan kelan tukeman terapeutin. Samaan aikaan tuloksettomat etsinnät turhauttavat ja ymmärrän, että tämä prosessi saattaa helposti jäädä puolitiehen. Valoa kuitenkin tunnelin päässä, sillä löysin yhden paperilla sopivalta kuulostavan henkilön, jolla on myös vapaita aikoja, ja jolle sain varattua ajan testikäyntiin. Tämä ei tokikaan takaa, että henkilö on sopiva, mutta kokeillaan ja toivon parasta!

En muuten varmaan koskaan pääse eroon narratiivista, jossa olen liian ”terve” ansaitakseni apua. Selviydynhän arjesta ja elän normaalia elämää, enkä makaa sängyssä toimintakyvyttömänä. Vertailen usein ongelmiani muiden ”vakavampiin” ongelmiin ja vähättelen omaa avun tarvetta, kiellän asioita. Minuun on vahvasti sisäistetty selviytymis moodi, joka ohjaa eteenpäin, eikä salli romahtamista. Nykyään onneksi sisäistän sen, ettei apu ole tarkoitettu pelkästään täysin toimintakyvyttömille, vaan nimenomaan avun piiriin hakeutumalla ennaltaehkäistään tilanteen paheneminen. Omalla kohdalla suurin avun tarve on lapsuuden traumojen käsittelyyn, josta oikeastaan iso osa ongelmistani juontaa juuriaan edelleen, 34-vuotiaana. Onhan se jännä, miten vahvasti aiemmin koettu elää meidän kehossa ja erityisesti lapsuus aiheuttaa pahimmillaan elämän mittaisia pelkotiloja, joista seuraa masennusta, ahdistusta ja muita ongelmia. En tiedä auttaako edes psykoterapia näihin, mutta jaksan uskoa että siitä on pitkäkestoisena jotain apua.

Käytiin maaliskuussa Alpeilla Dolomiiteilla ja oli kyllä kerrassaan upea reissu! Tuo oli ensimmäinen ulkomaanmatkani hetkiin ja oli kyllä hieno paikka. Kerta oli ensimmäiseni Alpeilla, jonne haluan tulevaisuudessa ehdottomasti uudestaan. Kävin rinteessäkin pienen tauon jälkeen ja fiilis oli mahtava, kun uskalsin laskea noinkin vaativassa paikassa. 🙂 Seuraava ulkomaanmatka on reissu Dubrovnikiin Kroatiaan heinäkuun alussa. Ihanaa, kun maailma on taas enemmän auki ja pääsee reissaamaan muuallakin kuin Suomessa! Kivaa vaihtelua elämään, joka on jo pari vuotta pyörinyt täällä Suomessa hyvin samoissa ympyröissä.

En jaksa erityisemmin blogissani enää koronasta jauhaa, mutta pakko kuitenkin mainita, että nyt on sekin sitten koettu. Meillä on molemmilla kolme rokotusta, mutta saatiin silti korona maaliskuun alussa, aivan puskista yhtäkkiä ja jos jotain positiivista, niin samaan aikaan. Oltiin tosi kipeitä noin viikon verran ja siitä pari viikkoa eteenpäin puolikuntoisia. Alppien reissu osui ajankohdalle, kun korona oli vasta taantunut ja se jossain määrin näkyi vielä meissä molemmissa väsymyksenä. Itsehän olen treenannut jo parisen viikkoa salilla ja olo on nyt toki täysin normaali, mutta kyllä väsymystä kesti noin nelisen viikkoa sairastumisesta. Ei mikään pikku flunssa siis, vaan ihan kunnon tauti! En oikeasti muista, koska olisin ollut niin kipeä ja olo kuin rekan alle jääneellä.

Jos jotain pinnallisempaa, niin hiusprojekti mustasta vaaleammaksi jatkuu. En edes muista olenko täällä maininnut haluavani päästä mustasta tukasta pikkuhiljaa eroon, mutta sellainen on tosiaan tavoitteena. 🙂 Tällä hetkellä hiuksissani on siis vaaleammat teippipidennykset/tuuhennokset, jotka tekevät ilmeestä vaaleamman ja täten myös omia hiuksia on helpompi vaalentaa pikkuhiljaa ilman, että tarvitsee odotella turhautuneena muutosta. En varmaan täysin blondiksi halua, mutta vaaleampaan suuntaan/mahdollisesti jossain kohtaa haluaisin kokeilla punertavia hiuksia. Tuollainen väri ei onnistu, jos pohja on tumma, joten suuntana vaaleampi ja katsotaan sitten jossain kohtaa, mitä tehdään. 🙂 Yleisesti mulla on jo pidempään ollut halu uudistaa ulkonäköä ja ilmettä, joka ehkä jossain määrin kuvastaa halua kääntää elämässä uusi sivu? Musta on tullut myös yleisesti ihmisenä rohkeampi, enkä enää jaksa miettiä liian pitkään muutoksia tai muiden mielipiteitä niistä. On ihan ok vaihtaa tyyliä ja lookkia useammin, jos sille tuntuu!

Tekisi mieli tehdä uusi kotipostaus taas jossain kohtaa, koska tänä keväänä meidän koti on viimein kutakuinkin valmis. 🙂 Oon sisustanut väreillä, kasveilla ja hankittiin alkuvuodesta se jättipeilikin mittatilauksena, josta haaveilin. Peili tuotiin lopulta ikkunan kautta sisään, koska ei rapusta mahtunut. 😁 Eilen saapui sängynpääty Tempuriin ja hitsiläinen sekin muuten muokkaa makkarin ilmettä! Mulle koti on tosi tärkeä paikka ja siksi siihen on myös euroja upotettu. Onneksi kaikkea kivaa on löytynyt myös alennuksella esim. Granitista (joka mun ihan lemppari sisustuskauppa) sekä Fidasta.

Korona vaikutti yleiskuntoon ja vasta palauttelen salilla voimatasoja entiseen. En muista mainitsinko tätäkään, mutta jätin viime vuoden lopussa aerobisen treenin kokonaan pois, koska huomasin sen syövän lihaksia. Rasvaprosenttini oli myös tosi alhaalla, jonka vuoksi olen halunnut jättää kaiken liian kuluttavan pois, josko se nousisi pikkuhiljaa ja lihaskin kasvaisi paremmin? Korona hieman sekoitti tavoitteita, mutta kyllä ainakin silmämääräisesti vaikuttaisi, että olen saanut hieman massaa lisää oikeisiin paikkoihin, vaikka puntari ei mihinkään liikahda. 😁 Monelle tämä kuulostaa varmasti tosi oudolta, mutta olen sitä kehotyyppiä, jonka on vaikea saada massaa ja iän myötä tämä on jopa vaikeutunut, vaikka syön paljon (myös proteiinia ja hyviä rasvoja) ja myös herkuttelen. Geeneissähän tämä kohdallani menee ja niitä vastaan on vaikeampi taistella. Anyways, salitreeni maistuu ja tällä hetkellä on kyllä tosi hyvä draivi päällä! On ollut mahtavaa päästä rutiineihin taas kiinni ja jos vaan terveenä pysyy, hyvällä energialla mennään kesää kohti. 🙂

Tässä kohtaa vuotta tulee luonnollisesti suunniteltua myös hieman tulevaa kesää. Viime talvi oli jotenkin todella pitkä (tai sellaisena sen koin) ja siksi olenkin ollut huomattavasti pirteämpi nyt kesää kohti mentäessä. Valolla on ainakin minuun äärimmäisen positiivinen vaikutus! Tulevalle kesälle on  jo joitain suunnitelmia ja ajattelin pitää lomaa muutaman viikon. Heinäkuu on aina hiljainen alalla, jolla työskentelen, joten silloin on loistava sauma ottaa rennommin ja hoitaa ainoastaan rullaavat kampanjat.  Kesäkuun alussa tulee jälleen vuosi mittariin ja koska täytän 35 vuotta, päätin järjestää myös synttärit niiden kunniaksi. 35 on mulle tärkeä ja merkittävä ikä, koska olen pitänyt sitä jo vuosia tietynlaisena virstanpylväänä. Tuohon ikään liittyy useampia unelmia (joista iso osa on myös saavutettu) ja vaikka pidän itseäni nuorekkaana, kyllä samaan aikaan tiedostan, että keski-ikä lähenee ja samalla seuraavien viiden vuoden sisään pitää tehdä omaa tulevaisuutta koskevia isoja päätöksiä. Jos jotain olen kuitenkin elämästä oppinut, se kantaa ja asiat selkenee ajan kanssa. ❤️

Mitä teille kuuluu?

Ihanaa ja munarikasta pääsiäistä! 🥰

puheenaiheet ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (4)
 1. Katariina Kuronen
  15.4.2022, 20:18

  Ihana kuulla sun ajatuksia ja kuulumisia! Ja vaikka itsekin sua seuraan instassa, niin kyllä näistä blogipostauksista saa jotenkin vielä enemmän pintaa syvemmältä ❤❤ toivon, että löydät sopivan terapeutin, jonka kanssa työskennellä asioiden parissa. Lupaan kokemuksen syvällä rintaäänellä, että jos vaan oot valmis tekemään töitä itsesi kanssa niin saat terapiasta aivan varmasti paljon avaimia tulevaan. ❤🙏 vaikka se matka jatkuu vielä lopun elämää varmasti, niin terapia on kyllä parhaimmillaan todella elämää mullistava kokemus. ❤ Ihanaa kevättä sinne!

  1. Kiitos kommentista! Joo täällä on kyllä helpompi jakaa ajatuksia pintaa syvemmältä. 🙂 Kiitos, samaa toivon myös! Terapeutit on nyt niin kortilla, että toivon tosissaan että tämän ensimmäisen kanssa synkkaisi! Ja sama, kyllä jaksan uskoa siihen että apua on, kunhan psykoterapia on pitkäkestoista. Aikaisemmin terapiani kesti vain 6 kk (oli omakustanteinen), joten se antoi periaatteessa ensiavun, mutta ei lopulta kantanut sitten kovin pitkälle. Ihanaa kevättä myös sinne ja pääsiäisen jatkoa. 😍

 2. Ihana kuulla susta täällä bloginkin puolella, vaikka instasta myös sua seuraan 🙂 Tottunut jotenkin tätä sun blogia lukemaan kun monta vuotta jo lukenut, vaikka harvakseltaan nykyään postailet. Insta jotenkin pinnallisempi ja täällä syvällisemmät jutut olleet aina mistä oon tykännyt eniten. 🙂

  Ihanaa pääsiäistä! 😊

  1. Kiva kuulla! 🙂 Ja joo tänne on kyllä helpompi kirjoittaa ajatuksiaan auki. En oikeastaan edes tiedä, miksi se on Instan puolella niin paljon vaikeampaa? Ehkä kanavan hektisyys tekee sen ja toki se, etteivät tekstit voi olla kovin pitkiä…

   Kiitos ja samoin sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *