8 x viime aikojen parasta

Pietari, joka yllätti minut muuten erittäin positiivisesti! Rehellisyyden nimissä, en ole koskaan edes haaveillut Venäjälle matkustamisesta. Vaikka olen kuullut paljon kehuja kohteesta, on ajatus sinne matkustamisesta jäänyt hyvin kaukaiseksi. Viime viikolla olin siellä kuitenkin neljä päivää yrityksen kanssa, jonne teen konsultinomaisesti töitä, joten kaupunki tuli ikään kuin nähtyä firman virkistysmatkan tiimoilta. Pakko sanoa, että upea paikka, joka muistutti hyvin paljon Prahaa. Kaupunki oli noin muutenkin erittäin länsimaalainen ja mielestäni todella helppo suomalaiselle. Loistavaa ruokaa, paljon nähtävää ja hauska yöelämä. Kaupunki on hyvin iso, joten nähtyä tuli ainoastaan murto-osa, mutta suosittelen ehdottomasti jokaiselle! Sen sijaan että matkustaa esimerkiksi viikonloppureissulle Viroon, kannattaa joskus kokeilla Pietaria. Allegro menee nopeasti eikä maksa maltaita ja viisumin saa sopuhintaan.

Hieman edelliseen liittyen, nyt on löytynyt uusi artistisuosikki, nimittäin venäläinen Zivert. Kuulin hänen biisejään ensimmäistä kertaa reissussa ja ihastuin oitis naisen soundiin! Kappaleissa on jotenkin aivan ihana hieman melankolinen fiilis ja laulajan ääni on mieletön. Pidän myös venäjän kielestä musiikissa ja se on mielestäni erityisen kaunista kuunneltavaa. Enpä tainnut kuulla reissussa ainuttakaan huonoa venäläistä biisiä, vaan takseissakin tuli fiilisteltyä, miten hyvää musiikkia siellä soi. Siispä yleisesti kosketus venäläiseen musiikkiin oli myös enemmän kuin positiivinen.

Kesähaalareiden ja mekkojen kaivaminen kaapin perukoilta, tuntuu joka vuosi yhtä mukavalta. Itsehän rakastan kesäpukeutumista, sillä se on niin huoletonta ja helppoa. Olen etenkin haalareiden sekä maksimekkojen ystävä, joita kaapistani löytyykin useita. Yksi tällainen ikisuosikkini, on keltainen HM:stä aikoinaan ostettu mekko, joka on ollut päälläni lukuisat kerrat. Vaikka mekko ei olekaan laadukkaampi kuin HM, on se pysynyt silti hyvässä kunnossa vuosien ajan. Samalla tavalla mustat haalarit ovat melkeinpä ikuisia, eli niitä todellakin käyttää vuodesta toiseen hyvällä fiiliksellä. Mietin eilen, tarvitsenko jotain uutta kesään ja tulin siihen lopputulemaan, etten oikeastaan. Syntymäpäivilleni ehkä kyllä jotain, mutta muutoin en juuri nyt koe olevani juuri nyt mitään kesävaatetta vailla.

Suomen maailmanmestaruus – onhan se nyt pakko mainita! Vaikka en erityisemmin lätkää edes seurannut, kyllä eilen mietin, miten hauska olisi ollut lähteä torille riekkumaan, mikäli energiaa olisi riittänyt. Aivan mahtava saavutus Suomelta, etenkin kun joukkue koostui pelaajista, jotka olivat ymmärtääkseni useammalle suomalaiselle tuntemattomia. Tämä kyllä osoittaa jälleen sen, ettei tunnettuus aina ole se, mikä ratkaisee vaan jossain kohtaa on oltava tuntemattomia, kunnes tullaan tunnetuiksi. Mahtavaa ja voin erityisesti tänään sanoa olevani ylpeä suomalaisuudestani!

Volyymiripsien huolto Beauty Anniinassa*. Ehkä jonkun mielestä hieman pinnallinen ilonaihe, mutta onhan se aina yhtä mukavaa, kun ripset on huollettu ja lopputulos erityisen siisti! Te, joilla on ripset, tiedätte varmasti tunteen. Mikäli kesäripset houkuttelee, ja kaipaatte huolettomuutta esimerkiksi kesän reissuihin tai juhliin, suosittelen lämpimästi Anniinaa. Olen käynyt hänellä jo useamman vuoden ajan ja edelleen olen erityisen tyytyväinen jokaisen kerran jälkeen. Lopputulos on aina huolella tehty ja siisti eikä huollossa tarvitse ravata parin viikon välein, mistä ehdotonta plussaa!

Hyvä ruoka, jota tuli syötyä Pietarissa ja paljon! Harvoin Suomessa tulee käytyä samalla tavalla tutustumassa uusiin ravintoloihin, kuten ulkomailla tulee, mikä on sinällään harmi. Jos muutama suositus Pietarista, antaisin kymmenen pistettä ainakin näille ravintoloille: Rustaveli, Mr. Bo ja EM Restaurant. Jokaisessa ravintolassa oli aivan mielettömän hyvää ja laadukasta ruokaa sekä myös kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Plussaa myös jokaisen paikan tunnelmasta ja miljööstä. Eniten viihdyin ehkä Mr. Bo:ssa, jossa soi räppi ja annokset olivat jaettavia, mutta paras ruoka oli varmaankin viimeisen illan Rustavelissa. Nyt voikin taas hetken syödä kotitekoista salaattia ja jättää ravintoloissa käynnit vähemmälle…

Kesä, vaikka säät eivät vielä ole kovin lämpöiset, kyllä kuukauden vaihtuminen kesäkuuksi tarkoittaa aina kesäkauden virallista alkua! Kesäni tulee pitämään sisällään mm. kuukauden matkan Aasiaan, Flow-festarit, ystäväni polttarit sekä toivon mukaan lukuisia ihania kesäpäiviä- ja iltoja. Heinäkuussa otan huomattavasti rennommin myös töiden suhteen ja pidän jopa hieman lomaakin. Kesä on muuten yksi suosikki vuodenajoistani syksyn rinnalla. Näin ehkä osittain myös siksi että alallani kesät ovat hiljaisempia, mikä ikään kuin antaa myös minulle oikeutuksen lomailla ja ottaa rennommin!

Olen viimein alkanut pitämään vapaapäiviä, joita en rehellisyyden nimissä vielä puoli vuotta sitten juuri koskaan pitänyt. Olen tässä vuosien varrella kadottanut jollain tavalla realiteetit siitä, miten paljon töitä kuuluu tehdä, sillä työni on jatkuvasti niin sitovaa. Alkuun ärsyynnyin, kun eräs läheiseni asiasta minulle toistamiseen huomautteli ja mietin, kuinka väärässä hän on – kyllähän minä pidän vapaita, eikö? Pikkuhiljaa kun olen aihetta kuitenkin pureskellut, huomasin että hän on enemmän kuin oikeassa. Olen elänyt liikaa töille ja kadottanut realiteetit sen suhteen, mikä on normaalia ja mikä ei. Vaikka työ on kuinka mukavaa, sitä ei ole normaalia tehdä seitsemänä päivänä viikossa, ei vaan ole! Tämän itselleen myöntäminen on ollut erittäin positiivinen seikka, sillä tiedostaminen on aina portti johonkin uuteen. Tällä hetkellä jopa uskon, että pitämällä vapaapäivän tai pari viikossa, olemme huomattavasti tuotteliaampia kuin olisimme ilman niitä! Ei se määrä vaan laatu taitaa päteä tähänkin asiaan.

Ihanaa uuden viikon alkua, toivottavasti tällä viikolla tulee vielä monta parasta juttua eteen!

*Palvelu sponsoroitu

Kuvat: Mikaela Koskela

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan hopsoa
Kommentit (2)
 1. Täällä toinen joka, fiilistelee alkamaisillaan olevaa kesää kukkamekossa!;) Pietari on sellainen kuapunki, jossa olen aina halunnut käydä, kiitos suositukseta ja kauniista kuvista!:)
  Ja hei, se mestaruus -ihan MAHTAVAA!
  Mukavaa helatorstaita!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kannattaa ehdottomasti käydä Pietarissa mikäli mahdollisuus tulee, upea mesta! 🙂 Mestaruus oli niin hieno juttu, terveisin ylpeä suomalainen.

   Ihanaa kohta alkavaa kesää ja kesäkuuta sinulle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *