Aamujen voimakahvi!

Vielä vuosi sitten keitin aamukahvini koneella, joka jauhoit pavut tuoreeltaan. Se oli aikuisten oikeasti ehkä maailman parasta kahvia! Oli ihana tuntea vasta jauhettujen papujen tuoksu ja nauttia aamukahvi niin tuoreena, kuin mahdollista. Keitin meni kuitenkin erossa eksälleni (buu), joten nykyään omistan enää perinteisen suodatinkeittimen. Alkuun oli kieltämättä aikamoinen totuttelu, sillä olin tottunut niin hyvään.

Aamujen voimakahvi!

Kun keitin vaihtui huonompaan aloin panostamaan kahvin laatuun. Mahdollisimman tummaa paahtoa (vatsaystävällisempi vaihtoehto) ja vieläpä luomuna. Näiden kahden seikan lisäksi olen alkanut valmistamaan myös superfoodein boostattuja aamukahveja. Tein näitä itseasiassa joskus vuosia sitten, kunnes jossain kohtaa vähän kyllästyin ja palasin perinteiseen kahviin. Nyt, kun itse kahvi ei ole enää niin laatua kuin ennen, on kahvin makua mukava parantaa muutamalla helpolla kikalla.

Joukkoon ei ole tosiaan pakko heittää spirulinaa ja muita viherjauheita, vaan kookosöljyllä, raakakaakaolla ja macalla päästään hyvin pitkälle. Halutessaan myös pieni loraus kaurajuomaa toimii! Kahvi siis keitetään ensin ihan normaalisti, jonka jälkeen se kaadetaan blenderiin muiden ainesten kera. Hurautetaan muutaman kerran ja kaadetaan lasiin tai mukiin. Aivan täydellistä! Tällä variaatiolla ei tosiaan tarvitse kärsiä pahasta kahvista vaan voit todella nauttia aamukahvisi tietäen, että maun lisäksi saat siitä todella tarvitsemaasi energiaa päivään!

Aamujen voimakahvi!

Aamujen voimakahvi!

Mielestäni nimenomaan tuo ero kahvin tuhtiudessa, virkistävyydessä ja täyttävyydessä on näin valmistettuna erilainen, kuin vaikka ihan perinteisessä suodatinkahvissa. Kun joukossa on ihanaa luomu kookosöljyä, elimistön toimintoja tasapainottavaa macaa ja mieltä hellivää raakakaakaota – ei yksinkertaisesti voida mennä pieleen.

Alla vielä tarkemmat suhteet teille, jotka haluatte laittaa heti huomenna kahvin testiin!

Aamun voimakahvi yhdelle:

  • 2 dl keitettyä luomukahvia
  • 0,8 dl i Kaffe kaurajuomaa
  • 1 tl luomu kookosöljyä
  • 1 tl luomu raakakaakaojauhetta
  • 1 tl luomu macaa

Aamujen voimakahvi!

Aamujen voimakahvi!

Tuleeko teidän suosittua ruokavaliossanne tällaisia voimaannuttavia kahveja? Jos niin millaisella reseptillä niitä valmistatte? Mielelläni kokeilisin myös erilaisia variaatioita jos teiltä niitä löytyy? 🙂

Muuten toivottelen oikein ihanaa torstaita jokaiselle! Taas on viikko hurahtanut hurjaa vauhtia ja kohta ollaankin jälleen viikonlopussa. Joko muuten kehtaa laittaa jouluvalot? 😀 Olen niistä nyt parina iltana haaveillut, mutta vielä en ole rohjennut. Jos naapurit vaikka ärsyyntyvät sillä eihän vielä ole edes joulukuu…?

Kommentit (2)
  1. Suosittelen pressopannua normaalin kahvinkeittimen sijaan! Tulee tosi hyvää kahvia ja kätevä yhden ihmisen tarpeisiin.

    1. Itseasiassa olen kuullut tuosta pannusta pelkkää hyvää! Pitääkin laittaa ehdottomasti korvan taakse. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *