Apu iho-ongelmiin

Kirjoittelin joulukuun lopussa blogiini ongelmista ihoni kanssa ja lievän PODin epäilystä (suunympärysihottuma). Leukaani ilmestyi tosiaan marraskuun alussa stressin ja vaikean elämäntilanteen seurauksena ihottuma-alue, joka on pysynyt siinä sitkeästi jo kohta kolmen kuukauden ajan. Postauksen aikoihin iho oli vielä ihan siedettävä, mutta paheni aika nopeasti tammikuun alkupuolella. Itseasiassa vielä 1,5 viikkoa sitten alue oli kovin ikävä ja näpyt tuntuivat vaan ärtyvän entisestään. Itse näppyalue ei laajentunut, mutta niitä kohosi kokoajan lisää ja lisää. Osan pinta oli myös vähän finnimäisesti kohollaan. Huomasin myös, että ihooni alkoi ilmestymään sinne tänne vaaleita ns. ihosisäisiä rasvapatteja. Tiedättekö niitä, jotka eivät ole varsinaisia finnejä – vaan kohoumia, joiden sisällä on mitä todennäköisimmin jotain inhottavaa. Myös ihan perinteisiä finnejä olen saanut viime viikkoina tavallista useammin.

IMG_9624

En vieläkään tarkalleen tiedä mikä ihmeen vaihe ihossani on tällä hetkellä meneillään, mutta se ei ole entisensä. Läheltä katsottuna iho on epätasainen ja samea – kaikkea muuta mitä se on kohdallani aikaisemmin ollut. Jos kuitenkin jotain positiivista, jonkunlaista apua tuntuu nyt vihdoin löytyneen!  Tärkeintä onkin ollut, että olen saanut tuon leauan alueen rauhoittumaan. Tilanne on itseasiassa edennyt aika vauhdilla ja jo viikossa olen saanut sen parempaan kuntoon.

Olen luonnollisestikin pitkään käyttänyt paljon erilaisia ihonhoitotuotteita, sillä olen jo vuosia blogannut ja tuotenäytteet ovat bloggaajalle arkipäivää. Peilikaappini on ollut kunnon sekametelisoppa, sillä sieltä  on löytynyt useamman eri merkin tuotteita. Vasta viimeisen viikon aikana olen kuitenkin laittanut ihonhoitotuotteet täysin uusiksi ja käytössäni onkin ensimmäistä kertaa vuosiin pelkästään yhden sarjan hoitotuotteet. Ei ole seerumeita ja erityisiä naamioita – vaan ihan perus ihonhoitoon tarvittavat aineet. Tällä hetkellä haluan hoitaa ihoani mahdollisimman askeettisesti sillä veikkaan, että esimerkiksi kova C-vitamiinipitoisen seerumin kulutus oli syksyllä yksi seikka, joka johti ihon ärtymiseen. Saatoin myös ylihoitaa kasvojeni ihoa ja boostata sitä turhan paljon eri merkkien aineilla. Tietenkään varmoja syitä en edelleenkään tiedä, mutta veikkaan kaiken lähteneen alunalkujaan stressistä. Kun stressi on ollut pahimmillaan – on iho myös herkistynyt aineille ja yksi asia johtanut toiseen.

Iho

Tällä hetkellä käytössäni onkin pelkästään *Lieracilta saatuja ihonhoitotuotteita. Kyseinen apteekkisarja on tullut itselleni tutuksi osasta tuotteitaan jo aikaisemminkin – mutta nyt käytössäni on ensi kertaa pelkästään heidän sarjansa toisiaan tukevat puhdistus- ja hoitotuotteet. Uskoisin, että tässä tilanteessa, kun iho ei ole täydellisessä iskussa – on tärkeää panostaa siihen, että tuotteet tukevat toisiaan. Ennen olen siis viis veisannut näistä seikoista. Nyt pyrin tekemään kaiken mahdollisen voitavan, jotta ihoni palautuisi entiselleen.

Lieracin puhdistustuotteista käytössäni on tosiaan Demaquillant Confort-puhdistusmaito, sekä Doucher-kasvovesi – jotka ovat molemmat olleet aivan ihanat! Puhdistusmaito hellävarainen ja puhdistava, kasvovesi puolestaan ihon mukavasti raikastava. Molemmat sopivat juurikin herkälle ja ärtyneessä tilassa olevalle iholle. Tuoksut ovat miedot ja koostumus molemmissa todella pehmeä. Kummankaan käyttö ei ole ärsyttänyt ihottuma-aluetta – päinvastoin. Ihan kuin olisivat jopa rauhoittaneet sitä.

IMG_9527Ihonhoito

Voiteista puolestaan käytän kasvoille Lieracin Anti-Redness voidetta, mikä rauhoittaa ja ehkäisee ihon punotusta. Enpä olisi ikinä uskonut, että joku päivä omalle iholleni on tarpeen tämän kaltainen hieman paksumpi ja hoitavampi voide! Tuote on toiminut kuitenkin aivan erityisen hyvin ja ihottuma-aluekaan ei ole tästä voiteesta ärsyyntynyt. Tämän lisäksihän hankin vielä jonkun teidän (kiitos superisti sinulle kuka oletkaan!) suosituksesta apteekista ruusufinnille tarkoitetun antibioottivoiteen – Rozexin. Kyseinen voide on reseptivapaa tuote, jota olen sivellyt ohuesti ihottuma-alueelle ennen kasvovoidetta aamuin illoin. Kyseisellä voiteellakin voi olla vaikutusta läikän hälvenemiseen, vaikka selkeää ruusufinniähän ihottumani ei ollutkaan.

Näiden lisäksi käytän tietenkin silmänympärysvoidetta – mikä sekin on Lieracin. Kyseinen Diopti Fatique -geelivoide toimii erinomaisesti väsyneisiin silmänalusiin ja viilentää ihoa mukavasti. Vaikka silmänympärysihossani ei olekaan ollut mitään oireita, on siihenkin hyvä käyttää riittävän paksua ja kosteuttavaa tuotetta. Kyseinen voidehan kannattaa siis levittää laajalti silmänympäryksiin ja vieläpä niihin ”sibeliusryppyihinkin”. Tuon kikan kuulin hitto soikoon aivan liian myöhään – vasta pari kuukautta sitten! Nasoihin olen toisinaan voidetta kyllä levitellyt ryppyjen tulon pitkittymisen toivossa, mutta jostain kumman syystä en ole aikaisemmin edes kuullut sibeliusrypyistä. 😀 Olisi varmaan ollut parempi jos en olisi kuullutkaan…

LieracSuunympärysihottuma

Kuten tosiaan tuossa aikaisemmin mainitsinkin, näpyt ovat alkaneet viikon sisään hälvenemään ja ne ovat ikäänkuin kuivuneet. Alue on ehkä hieman rosoinen edelleen, mutta suunta on selvästi paranemaan päin! Näiden sijaan rasvapatit ja satunnaiset finnit siellä täällä ovat kyllä edelleen jatkaneet omaa elämäänsä. Tällä hetkellä ei siis voida puhua virheettömästä ihosta mutta pakko sanoa, että mieluummin otan finneja sinne tänne, kuin ihon jossa on selittämätöntä ihottumaa. Finnit ovat kuitenkin jollain tavalla jopa tuttuja ja turvallisia. Tiedät mitä ne ovat ja kuinka niiden kanssa toimia – ihottuma on aina merkki jostain allergiasta tai ongelmasta, jota voi olla vaikeampi jäljittää.

Toivon, että tilanne lähtee tästä rauhoittumaan ja saan ihoni taas tavalliseen kuntoon. Olen koittanut olla stressaamatta ja itseasiassa ihmissuhdestressikin tuntuu kokoajan vähenevän ja vähenevän. Ehkä saan elämäni pian taas tasapainoiseksi ja se näkyy myös ihossani positiivisella tavalla? Haluan kuitenkin vielä kiittää jokaista teistä, jotka neuvoitte edelliseen postaukseen miten kannattaa toimia! Marseillen saippua ja MeineBase (suola) ovat vielä testaamatta – tosin niiden puoleen kyllä käännyn jos tässä tulee vielä takapakkia! Sikäli mikäli kyseessä on tosiaan suunympärysihottuma lievässäkään muodossa on aika todennäköistä, että se tulee vielä uusimaan.

IMG_9635Lierac

Jos heräsi kysymyksiä tai ajatuksia aiheesta niin saa laittaa tulemaan? Muuten toivottelen rentouttavaa keskiviikkoa jokaiselle! 🙂

*Lieracin tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (16)
 1. Moikka! Hiukan pitkä kommentti tulossa, mutta haluan kertoa mulla toimivat niksit suunympärysihottumaan. Tämä on tosi kurja vaiva, ja haluan oikeasti_aivan_kaikkea_kokeilleena kertoa, mikä mulla on toiminut – jos joku vaikka saisi tästä avun.

  Eli mulla on ollut suunympärysihottuma viitisen vuotta. Tuona aikana olen syönyt useita antibioottikuureja, mutta ihottuma on tullut kuurin jälkeen aina takaisin. Monenmoista ihonhoitotuotetta ja ruokavaliota kokeiltuani olen löytänyt mulle sopivat keinot pitää ihottuma kurissa. Pesen kasvoni joko La roche posayn Rosaliac-sarjan pesugeelillä tai Flow-merkin suolasaippualla. Suolasaippuaa käytän etenkin silloin, kun ihossa on tavallista enemmän epäpuhtauksia (mulla on myös aikuisiän akne…). Aina silloin tällöin saatan pestä pelkän ihottuma-alueen (lähinnä leuan) ihan käsisaippualla. Suunympärysihottuman aiheuttaja on kuulemma ihohuokosissa elävät talipunkit, jotka jostain syystä reagoivat joillain ihmisillä ihottumana ja talipunkkeja voi tuhota juuri saippuapesulla.

  Kasvojen kuorintaan käytän V10 plus -merkin Water based peeling -kuorintageeliä. Mulla on tosi ohut ja herkkä iho, mutta tuo kuorintageeli on tehokkuudestaan huolimatta tosi hellävarainen. Kasvojen ihon kosteutan joko argan- tai jojobaöljyllä. Lisäravinteista syön sinkkiä ja d-vitamiinia, jota ihotautilääkäri on kehottanut syömään 50 mikrog päivässä (viimeisimpien tutkimusten mukaan ehkäisisi näppyjen puhkeamista). Auringossa suojaan etenkin kasvot 50-suojakertoimisella aurinkorasvalla, koska aurinko on yksi merkittävä ihottuman laukaisija.

  Jos/kun ihoon alkaa ilmaantua suunympärysihottumanäppyä (mulla tulee niitä myös silmien ulkonurkkiin ja alaluomille), aloitan Soolantra-voiteen käytön. Mun ihotautilääkäri on kirjoittanut reseptejä niin monta, että voin aina tarvittaessa käydä ostamassa tuota Soolantraa. Esim. viime viikolla huomasin, että silmien ulkonurkkiin alkoi tulla näppyä, joten aloin heti käyttää iltaisin Soolantraa. Parin päivän päästä näpyt olivat jo poissa, ja nyt käytän voidetta pari kertaa viikossa ehkä jokusen viikon ajan varmistaakseni, että näpyt eivät ihan heti palaa. Tässä siis mun keinoni pärjätä suunympärysihottuman kanssa. 🙂

 2. Ilona Paatero
  16.4.2017, 12:10

  Ihonhoito voikin olla positiivista hifistelyä, jos resurssit riittävät. Holistisesti ajatellen iholla näkyy hormonitoiminta ja elintavat.. Kiireisemmille haluan kosmetologina suositella huipputuotteen ratkaisuksi ihon ongelmakohdille. Hilseilevälle, ärtyneelle ja tulehtuneellekin iholle paras tietämäni turvallinen ja nopeatehoinen apu on Moraz sarjan skin saver.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *