Asiat joiden tekemisestä nautin

Vaikka elämä ei olekaan jatkuvaa hypeä ja miellyttävien asioiden tekemistä, on itselläni ainakin pyrkimys siihen, että voisin toteuttaa päivittäin asioita joista nautin. Arkeni ei ole nautinnollista jos en saa tehdä niitä asioita joista pidän.

Uskonkin siihen, että jos jokainen ihminen tekisi joka päivä asioita joista nauttii, olisi onnellisia ihmisiä huomattavasti enemmän. Ei se pyykkäys ja tiskaus kivaa ole mutta niiden rinnalla, kun on ihania asioita kompensoituu tuollaisetkin velvollisuudet aika nopeasti. Elämämme on juuri sellaista kuin me siitä teemme!

img_6765-001

En itseasiassa muista olenko koskaan kertonut teille ihan näin kokonaisen postauksen muodosta niistä asioista, joiden tekemisestä minä pidän? Jos en, niin jo oli aikakin! Seuraavaksi siis läjä asioita joista minä nautin.

Kirjoittaminen. Tämä kohta ei liene yllätys. Olen kuitenkin kokoajan enenevissä määrin rakastunut nimenomaan tekstin tuottamiseen. En tiedä onko äidinkieleni useinkaan kohdillaan, mutta tekstin tuottamisesta silti pidän. Kirjoittaminen on itselleni myös tapa jäsennellä omia ajatuksia ja purkaa jotain sellaista jota minun on toisinaan vaikea puhumalla tuottaa. Olen itseasiassa aika huono puhuja ja en mikään esiintyjäluonne, kuten teille viime viikolla kerroinkin.

Leipominen. Eikä oikeastaan mikä tahansa leipominen, vaan niiden terveellisempien reseptien loihtiminen. Puuhaa josta todella pidän! Parastan on vielä onnistunut lopputulos mikä ei sekään ole todellakaan aina itsestäänselvyys. Niin ja leipomusten syömistä unohtamatta. 😉 Rakastan kaikkea hyvää ja maukasta.

img_6741-003

img_6809-003

Treenaaminen. Elämäni yksi intohimoista. Liikunta on itselleni todella iso osa onnellisuuttani. Kun pääsen liikkeelle, olen positiivisempi ja energisempi ihminen. Liika on kuitenkin liikaa ja se oma itselleni sopiva viikkotahti on maksimissaan 5 treeniä per viikko. Vielä mieluummin vaikka neljä. Tärkeintä on se, että liikunta pysyy rentona ja siitä ei tule itselleen pakkopullaa. Olen kuitenkin loppupeleissä harrastusliikkuja enkä mikään liikunta-alalla työskentelevä tai urheilija.

Syöminen. Ruoka on minulle suuri nautinnon lähde. Kun joskus ajattelin safkan polttoaineena, nykyään ajattelen sen nimenomaan nautintona. Tykkään kokeilla, maistella ja syödä vapaasti aina sen mukaan mitä mieli tekee. Ähkyyn en syö itseäni koskaan vaikka usein olenkin jääkaapilla. Olen varmaan ikuinen napostelija.

Laittautuminen. Lukeudun niihin ihmisiin joille yksi paras osuus ulos lähdössä on nimenomaan se laittautuminen. Mieluiten vieläpä valkoviini -lasillisen kera. Nautin hitaasta hiusten kihartamisesta ja huolellisen meikin teosta. Ihan parasta puuhaa on jos laittaudutaan yhdessä ystävän kanssa! Arjessa taas en välitä niinkään laittautua. Meikki ja muut jutut menevätkin kerta toisensa jälkeen sillä samalla kaavalla ja usein vielä ihan super nopeasti.

img_6797-2

Uusien upeiden ihmisten tapaaminen. Vaikka en olekaan mikään ”social butterfy” nautin suuresti siitä, että kohtaan uusia upeita ihmisiä. Ihan parasta on jos löytyy uusia sielunsisaria ja tyyppejä joiden kanssa voi jakaa samaa arvomaailmaa. Kun muutin Helsinkiin en tuntenut kuin yhden ihmisen, nyt minulla on jo monta hyvää ystävää eikä koskaan tarvitse miettiä joutuuko olemaan yksin tahtomattaan. Parasta.

Lakanoiden vaihtaminen. Yksinkertaista arjen puuhaa josta pidän. Tämä johtunee siitä ajatuksesta, että kohta pääsen sukeltamaan putipuhaisiin raikkaisiin lakanoihin. Vaihdankin ne vähintään 2-3 kertaa viikossa. Tiedän, olen vähän nipo näissä jutuissa ja tyynykin on muuten pakko kääntää ehdottomasti joka ilta toisinpäin!

Pinterestin selaaminen. Vaikka en aktiivinen itse omalla Pinterest-tililläni olekaan, rakastan inspiksen hakemista Pinterestista. Oli asia tai juttu mikä tahansa, löydät tuolta aina läjäpäin ideoita! Mielestäni Pinterestissä parasta on se visuaalinen kauneus. Siellä voit kuitenkin rajata tuota kauneutta jonkun verran ja se ei ole samanlainen lihatiski kuin vaikka IG. Muodin saralta tuolta löytää mitä parhaimpia ideoita ja halutessaan eteen ei lävähdä kasaa puolialastomia peppuja. 🙂 Konservatiivisemman naisen paikka ehdottomasti.

img_6729-005

img_6803-001

Valokuvaaminen. Siinä jälleen yksi asia josta pidän ja jonka tekemisessä haluan jatkuvasti kehittyä! Intohimo kuvaamiseen lähti varmaankin muutama vuosi sitten, kun hankin paremman kameran. Aivan super ihanaa puuhaa! Hieman taas pelottaa pimenevä syksy ja talvi nimenomaan valokuvaamisen kannalta, mutta onneksi on olemassa muutamia kikkakolmosia joilla pimeyttä helpottaa.

Itsetutkiskelu ja syvälliset keskustelut. Siinä kaksi asiaa joilla on tavallaan aikamoinenkin yhteys toisiinsa. Minulle on todella tärkeää olla jatkuvasti perillä ”itsestäni” ja siitä miten voin. Tällä en tarkoita itsekeskeisyyttä vaan sellaista jatkuvaa itsensä henkistä kehittämistä ja itsetuntemuksen parantamista. Myös syvälliset keskustelut ovat asia jota rakastan ja varsinkin ihmisten kanssa, joilla on syvällistä tarttumapintaa.

Yksin oleminen. Oma aika, hiljaisuus ja omat jutut. Olen niitä ihmisiä jotka nauttivat itsekseen olemisesta. Parhaita ovat päivät joille ei ole mitään ohjelmaa tai aikatauluja. Saat tehdä kaiken omassa rytmissäsi ja haluamallasi tavalla.

img_6748-3

Body Stradivarius / Farkut Monki (Kimono)

Brunsseilla ja aamiaisilla käyminen. Rakastan aamiasta ja siksipä kaikki aamiasherkut ovat makuuni! En pidä yhtään mistään buffet-lounaista mutta buffet-aamiaiset taas ovat suosikkejani. Myös brunsseilla tykkään käydä. Hyviä brunssipaikkoja ovat mm. Sandro, Weeruska ja Fazer. Aamiaisista taas pakko mainita Radissoneiden uudistuneet aamiasbuffetit! Pivolla kaksi yhden hinnalla joten suosittelen testaamaan. 🙂

Sisustaminen. Pidän paljon kodin laittamisesta joka tosin iskee aina vähän kausittain. Näin syksyn tullen sitä taas miettii mitä kivaa kodissaan voisi uusia. Mielestäni sisustamisessa on parasta lopputulos ja aikaansaatu muutos. Suosikkejani ovat tällä hetkellä valkoinen, harmaa, musta ja kultaiset yksityiskohdat. Pidän kovasti myös maalaisromanttisuudesta. Kynttilät ovat lemppareitani ja samoin kaikki lämpöiset viltit.

Matkustaminen. Seikka johon säästäessä rahat eivät mene koskaan hukkaan! Matkustaminen onkin aivan parasta. 🙂 Uusia kokemuksia ja elämyksiä. Itse ainakin tahdon nähdä maailmaa mahdollisimman paljon ja laajasti. Vielä on paljon näkemättä!

Siinä niitä. Nyt te taas tunnette minua hieman paremmin! 🙂 Mistä asioista te nautitte arjessanne ja elämässä ylipäänsä? 

Kommentit (2)
  1. Lakanoiden vaihto 2-3 kertaa viikossa on varmaan tarpeellista jos esim. hikoilee paljon tai käyttää itseruskettavia yöllä tms. Itse vaihdan noin parin viikon välein, ja olen kokenut sen sopivaksi väliksi, kun en hikoile tai muutenkaan sottaa.

    1. No itseasiassa en hikoile öisin tai ylipäänsä muutenkaan normaalia erityisemmin ja itseruskettavaa käytän kerran viikossa, mikä sekään ei näy lakanoissa kuin oikeastaan vähän sen ensimmäisen yön jälkeen. Tämä on itselleni vaan sellainen mielihyvä kysymys. Tarvettahan ei siis olisi noin usein vaihdolle. 🙂 Pidän vaan puhtaista lakanoista ja niissä nukkuminen on mieluisaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *