E-pillereiden lopetus

Moniko muistaa vielä sen taannoisen postaukseni e-pillereistä? Postaus saavutti suurta suosiota ja aiheutti keskustelua tästä kuumasta perunasta, eli ehkäisystä. Jos sinulta on jäänyt kyseinen postaus lukematta, voit edelleen tsekata sen täältä.

Toistamaan en itseäni ala, eli jos tahdot tietää taustani ehkäisyn suhteen, niin luethan edellisen postauksen. Nyt kirjoitan tämän hetken olosta, fiiliksistä ja siitä mitä on tapahtunut reilussa kuukaudessa. Lopetin e-pillerit tosiaan tarkalleen ottaen 1,5 kuukautta sitten. Tyhjennysvuoto tuli tammikuun lopulla normaalisti pillereiden ”aiheuttamana”. Tuon jälkeen kuukautisia ei ole kuulunut, mutta en ala vielä huolestumaan. Olen henkisesti varautunut täyteen hormonikaaokseen ja oletan, että kuukautisten tuloon voi mennä jopa kuukausia.

Minun on valitettavasti pakko sanoa, etten tunne omaa luonnollista kuukautiskiertoani ollenkaan. En tiedä koska mulla pitäisi olla ovulaatio, tai koska naisilla on ”varmat” päivät. Tiedättekö, kun on syönyt pillereitä lähestulkoon koko aikuisiän, ei sitä muista enää miten asiat olivat silloin joskus ylä-asteella, kun kuukautiset alkoivat. Ei noita asioita ole yksinkertaisesti tarvinnut miettiä. Pillerit ovat pitäneet huolen siitä, että saat kuukautiset tarvittaessa kuukausittain ja välillä jopa kolmen kuukauden välein. Et tule raskaaksi ja voit elää vapaasti.

IMG_2357-002

Tällä hetkellä täällä siis vaan odotellaan ja seuraillaan tilannetta. Muutenkin pakko sanoa, että vielä en ole huomannut mitään erityistä olossanikaan. Minusta tuntuu, että jokainen pillerit jättänyt aina hehkuttaa sitä autuutta, mutta täällä ei ole juurikaan mitään eroa entiseen – aika erikoista. Ehkä hermoni ovat olleet ”löysemmällä” ja tukka on rasvoittunut enemmän? Alkuun tarkkailin itseäni toden teolla mutta nyt olen luovuttanut, katsotaan. Eniten minua pelottaa akne ja tukan lähteminen. Koin jo sen yhden sulkakadon silloin minipillerivaihdoksen aikana ja toistamiseen en sitä halua kokea! Aknea minulla ei ole koskaan ollut ja pakko sanoa, että jos sellainen jostain syystä puhkeaisi oikein kunnolla naamaani, aloittaisin varmaan pillerit uudestaan. Lääkäritkään eivät tavallisesti nimittäin auta näissä aknetapauksissa muutoin, kuin määräämällä vaan uuden satsin pillereitä – karua. Puhun näin nyt siis näillä olotilan muutoksilla, kun mitään kummempaa postiivista en ole havainnut. Voihan olla, että vielä en edes tunne kaikkea sitä ihmeellisyyttä, eli sitä autuasta olotilaa odotellessa. Hormonimuutoksethan tulevat yleensä kuukausia perässä…

No mikä ehkäisy täällä on nyt sitten käytössä? Uskokaa tai älkää mutta en ole ainakaan toistaiseksi palannut mihinkään hormonaaliseen ehkäisyyn. Kierukkahan oli pitkään pohdinnassa, mutta toistaiseksi sekään ei ole tuntunut mieluisalle ratkaisulle. Jotenkin kaipaan täysin luonnollista ehkäisytapaa näin pitkän hormonijakson jälkeen. Haluaisin kehoni palautuvan ennen pitkään normaaliksi ja siksipä nyt mennään täysin hormonittomalla meiningillä.

Kun kuulin ensimmäisen kerran *Lady-Comp hedelmällisyystietokoneesta, olin aivan ihmeissäni. Tietokone jolla voisi hoitaa ehkäisyn, mitä? *Lady-Comp Suomi lähetti minulle joku aika sitten kyseisen laitteen blogin kautta testattavaksi ja parasta aikaa tutustunkin sen toimintaan ja kone tutustuu kehooni. Kyseinen laite takaa 99,3 % ehkäisyvarmuuden ja tuo varmuus perustuu 25 vuoden ajan tehtyihin laajoihin tutkimuksiin. Laitteen sisään on tallennettu yli 900 000 erilaista kiertoa ja kone käyttääkin niitä hyödyksi mitatessaan käyttäjän hedelmällisyyttä. Tiedän, kuulostaa todella oudolle mutta mielestäni hyvin luonnolliselle. Nainen voi kuitenkin tulla raskaaksi vain noin kuutena päivänä kuukautiskierron aikana, mikä on hyvin pieni määrä. Itse en ole tiennyt edes tuota, eli kovin perillä täällä ei kyllä näistä jutuista olla…

IMG_2362-001

Kun tietokone tutustuu kehoosi, oppii se lämpötilojen perusteella analysoimaan kiertosi. Joka aamu, kun lämpötila mitataan kielen alta, antaa laite hyvin tarkan lämpötilan ja tallentaa sen muistiin. Mittaustilanteessa laite myös kertoo mikä on hedelmällisyyden tila, onko raskauden mahdollisuutta tänään vai ei. Tietenkin nyt alussa 2-3 kuukauden ajan laite vielä tutustuu kehooni ja siksi ei lupaa ns. varmoja päiviä. Tässä vaiheessa on siis syytä käyttää muutakin ehkäisyä.

Alkuun mietin, että mites nyt, kun kiertoni on selkeästi sekaisin niin onko tämän käyttö turvallista? Lady-Comp sopii kuitenkin myös minun kaltaisessani tilanteessa oleville henkilöille, mutta se vaan antaa sitten enemmän niitä punaisia ”voit tulla raskaaksi” päiviä kaiken varalta. Tämä alkuhan on nyt muutenkin tällaista tutustumista ja katsomista. Vielä en tokikaan osaa varmaksi sanoa miten me laitteen kanssa ystävystytään mutta toivoisin todella, että tämä voisi olla tulevaisuuteni ehkäisykeino. Olisi niin upeaa olla täysin hormoniton.

IMG_2308-001

Itse en halua, että ehkäisyasiat tuottavat jatkuvaa päänvaivaa – kukapa meistä haluaisi? Toisaalta en myöskään halua, että joutuisin tällä ikää kärsimään aknesta, rasvaisesta liimaletistä tai esimerkiksi järkyttävistä kuukautisista tai kivuista. Nämä ovat seikkoja joita on punnittava. Olisi muuten aika lohdullista kuulla onko joku e-pillerit lopettanut henkilö oikeasti selvinnyt ilman aknea tai muita kauheita oireita? Minusta tuntuu, että ainakin joka toiselle on pamahtanut akne päälle viimeistään puolen vuoden jälkeen… Onkohan tuo liitoksissa siihen millainen oma iho on? Tokikin nuo useilla varmasti ohi menevät ajallaan mutta silti, onhan se aika raffia.

Onko täällä muita vastikään e-pillerit lopettaneita? Millä fiiliksillä mennään? Tai käyttääkö joku kenties Lady-Compia? Olisi huikeaa kuulla palautetta sen käytöstä?! 🙂

*Lady-Comp saatu blogin kautta testiin

Kommentit (74)
  1. Öhöm, no totta kai Lady Comp kertoo omilla sivuillaan tuotteensa olevan hyvä ja tehokas, ihan samoin kuin Bayer mainostaa omia lääkkeitään ja e-pillereitään tehokkaina ja hyvänä ehkäisymuotona 😉 ei tässä ole mitään väärää tai mitään ihmeellistä. Yrityksen tarkoitus on katsokaas tehdä mahdollisimman hyviä tuotteita ja myydä ne kuluttajille mahdollisimman hyvällä hinnalla. Sen sijaan tämä kaiken uuden vastustus suomalaisissa on erittäin kummallinen ja toistuva luonteenpiirre. Sitten kun joku ehdottaa tai haluaa kokeilla jotain uutta, häntä aletaan haukkua aivottomaksi. Pätee näköjään sekä politiikassa, että muilla elämän osa-alueilla…

    Jos käytät Lady Compia oikein, eli mittaat joka aamu ennen ylösnousua lämmön etkä harrasta seksiä ilman kortsua punaisina päivinä, et tule raskaaksi. Ei tässä ole kyse mistään hömpötyksen markkinoinnista, vaan biologian totuuksista. Nainen ei voi tulla raskaaksi muulloin kun ovuloidessa sekä yhden päivän sen jälkeen, that’s it. Siittiöt voivat elää naisen elimistössä enintään 5 päivää, mikä on otettu Lady Compin valmistuksessa huomioon. Biologinen totuus on myös se, että jokaisen naisen kehonlämpötila nousee ovulaation aikaan, jonka tietokone mittaa 0,25 asteen tarkkuudella limakalvolta. Jos lämmöt ei nouse, et myöskään ovuloi. Se jos joku käyttää laitetta väärin ja tulee raskaaksi ei ole Lady Compin valmistajien vika.

  2. Hei,
    Oletko ollut tyytyväinen Lady Comp-laitteeseen? Olisi tosi kiva kuulla kokemuksiasi, koska ko. ehkäisymenetelmästä löytyy vielä melko vähän käyttäjäkokemuksia. Itse olen myös pohtinut laitteen hankintaa, sillä en halua laittaa ylimääräisiä hormoneja kehooni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *