Ehkäise kevätflunssa!

Kuumana jyllää jälleen flunssakausi! Yhä useampi ympärilläni on viime aikoina niiskutellut nenäänsä, tai kaatunut kuumeen kourissa petiin. Kevät on myös vatsataudeille ja noroviruksille erittäin otollista aikaa, joten nyt kysytään kyllä rautaista vastustuskykyä. Kirjoitin tammikuussa postauksen immuniteetin vahvistamisesta (postaus täällä) ja siitä, kuinka omaan luontaisesti hieman heikomman puolustusjärjestelmän. Joudun tekemään enemmän töitä sen eteen, että pysyn terveenä ja hyvinvoivana, kuin ehkä moni muu. Tämä juontaa juuriaan varmasti edes osittain lapsuudestani ja korvatulehdus/antibioottikierteestä. Suolistoni on aina ollut myös kovin herkkä, joten mitä todennäköisimmin myös sillä on vaikutuksensa.

Näin kevään tullen olen jo vähän osannut odotella koska iskee se kevätflunssa. Viimeksi sairastin joulukuussa rankan mutta lyhyen kuumeflunssan, joka kaatoi petiin koko työporukan. Sen jälkeen en ole kuitenkaan sairastellut ja vastustuskykyni on ollut aika rautainen. Pari kertaa on ollut olo, että tulen sairaaksi, mutta sekin lähinnä stressireaktioiden seurauksena. Aina nuo olotilat ovat kuitenkin menneet ohi, kun olen tehostanut antioksidanttien ja vitamiinien saantia. Syön itse asiassa aika paljon erilaisia immuniteetin kohottajia ja vaikka olo ei olisikaan flunssainen, syön niitä silti melkeinpä päivittäin. Uskon siihen, että siinä kohtaa, kun flunssa on jo iskemässä, on sitä vastaan taistelu haastavampaa. On huomattavasti helpompaa pitää immuniteetti jatkuvasti korkealla, kuin aloittaa taistelu siinä kohtaa, kun se syystä tai toisesta laskee.

Seuraavilla vastustuskyvyn kohottajilla pidän tälläkin hetkellä kevätflunssat loitolla:

Arctic Warriors *Kuusenkerkkäjauhe

Arctic Warriorsiin tutustuin ihan sattumalta viime vuoden puolella taistellessani kausiflunssaa vastaan. Hain Ruohonjuuresta purkin Väinönputki-nokkoseliksiiriä, joka sattui olemaan tarjouksessa ja jota mainostettiin nimenomaan vastustuskyvyn kohottajana. Tuosta lähtien kotoani on aina löytynyt jotain AW:n tuotteita. Koska merkki on täysin suomalainen ja tuotteiden raaka-aineet peräisin Lapin luonnosta, olen enemmän, kuin vakuuttunut näiden toimivuudesta.

Tällä hetkellä yksi suosikeistani on Kuusenkerkkäjauhe. Se sisältää runsaasti nimenomaan antioksidantteja, C-vitamiinia ja antibakteerisia eteerisiä, jotka ovat todella tärkeä osa hyvää vastustuskykyä. Kuusenkerkkä on myös erinomainen hoitomuoto vatsavaivoihin. Koska terveydentilamme ylipäänsä lähtee sieltä suoliston kunnosta, tämä tuote kokonaisuutena on kyllä vakuuttanut minut. Käytän jauhetta viherjauheiden tavoin lähinnä smoothien tai tuore puristetun mehulasillisen joukossa. Kerkkä sopii myös maustamiseen tai vaikka ihan vaan sitruunavesilasillisenkin joukossa nautittavaksi. Tuoksu on miellyttävä eikä makukaan mielestäni laisinkaan huono.

Luontaistukun *B12-vitamiini

En tiedä kuinka jätettyäni lihan ruokavaliostani saatoinkin mennä niin kovin pitkään ilman, että söin B12-vitamiinia ravintolisänä. Vaikka käytänkin kasvipohjaisia jogurtteja ja juomia, joista kyseistä vitamiinia voi saada, haluan silti nykyään varmistaa riittävän saannin vielä tablettienkin muodossa. B12 on aivan mielettömän tärkeä osa terveytemme kannalta, sillä se edistää normaalia veren punasolujen muodostumista, sekä hermoston ja immuunijärjestelmän toimintaa. Itse olen ainakin huomannut selkeän eron B12-vitamiinin aloituksen jälkeen ihan yleisessä olotilassani ja voinnissa. Kun jätin lihan, ihmettelin alkuun mikä ihme minua väsyttää ja tekee olon niin saamattomaksi, kunnes lopulta tajusin, että kyse olikin jonkinlaisesta puutostilasta. Jos vähennät lihaa ruokavaliostasi tai jätät sen ehkä kokonaan pois, suosittelen kiinnittämään huomiota B12-vitamiiniin!

Valkosipuli

Viime kuukaudet olen syönyt valkosipulia suhteellisen usein ja kapselien lisäksi välillä ihan raakanakin omeletin tai pastan joukossa. Olen kysellyt ihmisiltä haisenko, ja saanut aina kieltävän vastauksen. Jos hajuhaitat kuitenkin pelottavat, suosittelen ehdottomasti kapselin muodossa nautittavaa valkosipulia. Esimerkiksi Garlivita tai Hankintatukun hajuton Biolic Strong toimii erinomaisesti.

Se miksi valkosipulia haluan käyttää, on nimenomaan sen antioksidanttinen vaikutus. Valkosipulihan on ikivanha rohto ja sen voimaan uskoivat jo isovanhempanikin. Olen niin monet flunssat taltuttanut valkosipulilla, että jaksan vaan vuosi toisensa perään uskoa sen tehoon. Ja vaikka et olisikaan sairaana, valkosipuli virkistää, voimistaa ja kohottaa yleiskuntoa! Suosittelenkin sen nauttimista ihan viikottain. Plussaa vielä edullisesta hinnasta ja saatavuudesta.

Vahva C-vitamiini

C-vitamiini on mielettömän tärkeä osa yleiskuntoamme ja siksipä korostan sen nauttimisen tärkeyttä. Luontainen tapa nauttia ceetä ovat tietenkin suomalaiset marjat, joista mainittakoon esimerkiksi tyrni ja mustaherukka. Itse suosin tyrniä pääasiassa jauheen muodossa, mutta toisinaan ostan sitä myös marjoina. Käytän säännöllisesti myös Puhdistamon Super Cee -jauhetta, josta olen maininnut blogissani useammankin kerran. Kyseessä on tosiaan amla-marjasta lähtöisin oleva cee, joka on oikeasti aivan mielettömän ravinto tiheä! Teelusikallisessa jauhetta on 2500 mg C-vitamiinia, mikä tarkoittaa sitä, että päiväannokseksi riittää pieni teelusikan kärjellinen. Periaatteessa ei kuitenkaan ole väliä mistä C-vitamiinisi hankit, kunhan sitä jostain saat. Myös suihkutettavat tuotteet ja kapselit toimivat!

Pakurikääpä

Pakuriteetä -ja kahvia, pikapakuria tai pakurijauhetta – sinä päätät. Pakurihan on voimakas adaptogeeni, joka tasapainottaa elimistömme toimintaa. Se hillitsee tulehdustiloja ja antaa kehollemme elinvoimaisuutta. Itse olen suosinut pakuria nyt muutaman kuukauden ajan säännöllisesti etenkin teen ja kahvin muodossa, jonka seurauksena kokenut, että esimerkiksi pakurikahvista saa aivan erilaista energiaa kuin tavallisesta kahvista! Uskon pakurin voimaan myös flunssan torjunnassa ja siksipä suosittelen sitä lämpimästi ihan päivittäiseen käyttöön. Jos pakurikahvi tai tee ei houkuta, on jauhetta helppo heittää hieman smoothien sekaan, johon se uppoaa mukavasti.

Arctic Warriors *MAHTI Väinönputki-yrttishotti

Tuolla jo aikaisemmin mainitsinkin väinönputken, jota löytyy nyt myös tästä tehoshotista. MAHTI-yrttishotit ovat aivan mielettömän hyvä tapa nauttia vastustuskyvyn vahvistajaa tien päällä tai vaikka töissä. Itse kannan näitä jatkuvasti laukussani ja jos en aamusella kotona ehdi shottia nappaamaan, otan sen sitten viimeistään jossain kohtaa päivää. Väinönputkihan on yrtti, joka on myöskin peräisin tuolta pohjoisen Lapin luonnosta. Se vahvistaa vastustuskykyä ja antaa meille energiaa! Shotteja voi nauttia maksimissaan kaksi päivässä ja ne on helppo imaista suoraan pakkauksesta.

Siinä tosiaan muutama erinomainen kevätflunssan ehkäisijä! Näiden lisäksi kannattaa muistaa myös inkivääri, sinkki, vihreät kasvikset ja runsas veden juonti. Terveys lähtee kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, joten panostetaanhan myös riittävään liikunnan harrastamiseen, sekä pitkiin yöuniin.

Energistä päivää, toivottavasti pysytte terveinä!

*Tuote saatu blogin kautta testiin.

Kommentit (5)
  1. Moikka! 🙂
    Olisin sellaista kysellyt, kun mä ostin ton sarjan sen nokkos-väinönputki eliksiirin ja mulle on sen käytön aikana tullut paljon kutinaa ympäri kehoa eikä siihen auta voiteet eikä lääkkeet, joten tiedätkö yhtään mistä se voisi johtua? Oonko vaan allerginen tuotteelle ja sitä ei kannattais enää käyttää? Sen piti parantaa vastustuskykyä, mutta ei nuha ole ottanut lähteäkseen:/

  2. Mia / Beauty Highlights
    12.4.2017, 23:48

    Hyviä vinkkejä! Mun täytyy kyllä varmaan kokeilla tuota Kuusenkerkkäjauhetta. C-vitamiini on tainnut myös viime aikoina unohtua 😉 Huomenna otan taas tuota Puhdistamon jauhetta, että jaksaa 😀

    1. Joo sun pitää, ehdottomasti! Ja laadukas cee on myös aivan mielettömän tärkeä, ilman ei jaksa. Katotaan joku kerta nää vitskutkin sulle kuntoon. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *