Elämää pitkähiuksisena

Pitkät hiukset ovat olleet osa ulkomuotoani niin kauan, kuin muistan. Jossain kohtaa hairahduin kutrini katkaisemaan lyhyemmän tukan himoissa, mutta kaduin sitä samantien. Jos hiuslaatuni olisi lasimaisen suora tai selvästi luonnonkihara, voisi tuollainen lyhyempi toimiakin. Tukkani on kuitenkin sieltä välimaastosta ja se näyttää suoraan sanottuna lyhyempänä aika hirveälle. Osa hiuksista on nimittäin hieman kiharalla, osa taas piikkisuorana. En enää ikinä haluakaan vuodattaa kyyneleitä katkaistun letin vuoksi, sillä aikanaan kaduin leikkaamista niin paljon.

img_8885

img_8867

Silti monesti edelleen salaa haaveilen graafisesta tukasta, joka olisi leikattu olkapäiden yläpuolelle ja värjätty mustaksi. Mystinen ja salaperäinen lookki, jossa olisi särmää! Katkaisen unelmilta kuitenkin aika lyhyeen siivet ja totean, että pitkä on hyvä. En jaksa hirveästi taituroida hiusteni kanssa, joten pitkän tukan kanssa on suhteellisen helppo elää. Pitkästä saa helposti juhlavan ja se on usein vielä aika näyttäväkin. Pidänkin hiuksistani ja tykkään niistä ainakin 330 päivänä vuodessa. Välillä on toki aikoja, että tekisi mieli ottaa samantien Fiskarssit käteen, kuten nyt esimerkiksi talvipakkasilla, kun tukka leijailee sähköisenä siellä täällä.

Tavallaan pitkä tukka vaatii enemmän, kuin lyhyt mutta toisaalta taas ei. Pitkää hiusta ei tarvitse aina muotoilla tunteja jotta se näyttää hyvältä, mutta se tarvii huomattavasti enemmän hoitoa kuin lyhyt. Latvat menevät huonoksi todella helposti ja myös tuuheutta saattaa joutua hakemaan purkista. Lyhyempi tukka on luonnollisestikin kuohkeampi, koska hius ei paina samalla tavalla, kuin puoleen selkään ulottuva pehko. Onneksi on kuitenkin olemassa niin loistavia muotoilutuotteita, että pitkänkään tukan ei tarvitse valua raskaana päätä myöten! Plussansa ja miinuksensa varmaan kaikessa. Ihailen todella monella lyhyempää tukkaa mutta silti aina totean, että pitkä on minun juttu.

img_8907

img_8868

Kuulen usein päivittelyä siitä, kuinka hiukset eivät yksinkertaisesti kasva. Ihmetellään millä konstein olen omani tällaisiksi kasvattanut? Terve hiushan kasvaa suunnilleen sen sentin kuukaudessa. Olen 99 % varma, että jos ruokavaliosi ja terveytesi on kunnossa, kasvaa tukka oikeasti nimenomaan tuota vauhtia vaikka se ei tosiaan aina sille tuntuisi. Toki muutamilla jipoilla kasvuvauhtia on vielä tuostakin mahdollista nopeuttaa ja sen vuoksi kehoitankin lämmöllä nauttimaan lisäravinteita! Ne eivät niin suuresti lompakkoa hetkauta, etteikö niihin voisi pienen osuuden kuukausipalkasta satsata. Varsinkin siis siinä tilanteessa jos halutaan kasvattaa omasta tukasta pitkä ja luopua esimerkiksi pidennyksistä. Rahaa jatkeetkin syövät jos oikein lähdetään laskemaan.

Omaan ruokavaliooni kuuluvatkin MSM-jauhe, Evonian hiusravintolisät, sekä kaksi kertaa vuodessa kuukauden jaksot Evonian keratiinikuuria. Syön lisäravinteita tunnollisesti ja koen, että niillä tuen hiusteni hyvää kasvutahtia ja vaikutan siihen, millaisena se tuore hius tuolta tyvestä kasvaa. Pitkiin aikoihin en olekaan kärsinyt ongelmista hiusten kasvun tai ylipäänsä kunnon kanssa ja toivon, että tämä meininki tulee jatkumaan. Tärkeintä onkin ehdottomasti huolehtia omasta hyvinvoinnista, jonka seurauksena myös hius voi hyvin!

img_8893-2

img_8900

img_8889

Minulle pitkä tukka on tosiaan sellainen tietynlainen osa persoonaani, vaikka toisaalta pidän lyhyttä tukkaa huomattavasti persoonallisempana. Pitkä on klassinen ja naisellinen. Lyhyt taas rock ja särmikäs. Olen itseasiassa monesti miettinyt mitä teen hiuksilleni viidentoista vuoden päästä? Sitähän nimittäin sanotaan, että mitä vanhemmaksi tulee sitä todennäköisemmin hiukset leikataan lyhyiksi. En tiedä johtuuko se siitä, että lyhyt hiustyyli nuorentaa vai siitä, että hius yksinkertaisesti menettää rakennettaan ja muuttuu ohuemmaksi? Saas nähdä. Tuntuu aika hasardilta miettiä, että jossain kohtaa omaisin korvien alapuolelta katkeavan tukan, jossa olisi vielä permis. 🙂

Vaikka pitkissä hiuksissa ne omat oikkunsa onkin, olen tällä hetkellä todella tyytyväinen hiusteni malliin ja väriin. Ja vaikka pitkiä polkkia on katukuva täynnä, jaksan silti uskoa ja luottaa pitkien hiusten karismaan. Ne eivät tule menemään koskaan pois muodista. Pitkät kutrit ovat kuten musta, kynähame tai nahkalaukku. Ajattomat.

Onko täällä muita pitkän tukan ystäviä? Vai onko teistäkin suurin osa hurahtanut tuohon katukuvan täyttävään long bobiin? 🙂

Kommentit (4)
 1. Heippa,
  Mulla on itselläni juurikin sellainen superliukas ja kiiltävä hiuslaatu, pituutta suunnilleen saman verran kuin sinulla hiuksissasi. Vaikka hiukset ovat suorat niitä on kuitenkin helppo käsitellä ja esimerkiksi kiharat pysyy tosi hyvin, eli taipuisuutta löytyy kuitenkin sen verran. Mutta se huono puoli, tämä mun kuontalo menee takkuun ihan älyttömän helposti! Kampaajatkin aina ihmettelee että miten voi hiukset mennä pelkästä katseesta takkuun? Pari vuotta sitten leikkasin juuri tuollaisen long bobin ja täytyy sanoa että pääsen niin paljon helpommalla pidemmän tukan kanssa! Lyhyemmässä mallissa se hiusten luonnollinen taipuisuus jotenkin korostui ja latvat taipui eri suuntiin tosi voimakkaasti, ei kiva? Ja toisena asiana se että mulla myös kasvaa aika nopsaan hiukset, joten lyhyemmän mallin ylläpitäminen on kauheen työlästä tällaiselle laiskurille..Mulla hiuksista huolehtimiseen kuuluu terveellinen ruokavalio ja mahdollisimman kevyet hiustuotteet jotka ei tee tästä liukkaasta suht raskaasta hiuksesta likaisen näköistä tai saa sitä liimaantumaan päähän kiinni? Latvoihin laitettava hiusöljy helpottaa näin kylmillä ilmoilla sähköisyyteen ja samalla siihen ettei tukka menis niin takkuun! Tulipas pitkä kertomus mutta täällä siis toinen jonka mielestä pitkä tukka on pop??

  1. No hei itseasiassa täällä ollaan saman ongelman äärellä! Minunkin hiukseni takkuuntuvat todella helposti. Itse en ole löytänyt siihen oikeastaan sen kummempaa ratkaisua, vaan olen vaan opetellut elämään niiden takkupallojen kanssa. 😀 Välillä niitä saksitaan pois ja sitten taas harjaillaan öljyn kanssa.

   Ja hiukseni kasvavat myös todella nopeasti. Tuo on tavallaan hyvä ja huono asia samaan aikaan. Sinulla on tosiaan aika saman tyylinen hiuslaatu, kuin minulla vaikka omani ei niin lasinen olekaan. 🙂

 2. Ihan samantapaisia ajatuksia itselläkin, koko aikuisiän pitkä tumma tukka. Hiuslaatusikin kuulostaa samantyyppiseltä, minkä takia olen myös hylännyt graafisen lyhyemmän mallin. Mitä tuuhentajaa käytät?

  1. Käytän useampaakin. 🙂

   Eli muotovaahto aina tyveen vaikka en föönaisi hiuksia. Sen lisäksi suolasuihketta ja tekstuurisuihketta. Jos teen kampauksen, käytän vielä tyvipuuteria. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *