Elämäni ensimmäinen kashmirneule

Voitteko kuvitella, nainen on 29-vuotias ja ostaa vasta tällä ikää ensimmäisen ”laadukkaan” neuleensa? Jopa itseäni hieman huvituttaa.

En ole tosiaan koskaan ollut mikään neulefani. Todella tarkka ensinnäkin siitä ettei neule kutita ihoa tai ettei siitä löydy mitään ahdistavaa kaulusta. Vähän sama kuin poolojen kanssa, tuntemuksilla on merkitystä! Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain kummaa, sillä ostin viime viikolla elämäni ensimmäisen kasmirneuleen. Ihanan mustan Samsøe & Samsøen oversize neuleen, jota en millään malttaisi päältäni riisua. Minä suorastaan rakastan tätä paitaa!

kashmirneulekashmirneulekashmirneule

Mietin pitkään tämän neuleen hankkimista. Kokeilin ja mallailin, tunnustelin. Huomasin kuitenkin hyvin nopeasti, että kasmirhan ei ihoani kutita kuten puhdas villa tekee. Sen sijaan se tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä, jopa ihan sellaisenaan ihoa vasten. Tämä on todella positiivinen yllätys, sillä olen olettanut vuosia olevani allerginen kaikelle vähänkään ”aidommille” neulekuiduille. Ihanaa vihdoinkin omistaa neule joka kestää ja jota voin tältä istumalta sanoa käyttäväni vuosia. Tällaisia hankintoja lisää kiitos!

Ainut seikka jota olen hieman pohtinut on tuo neuleen pesupuoli. Tässä kyseisessä paidassa on vesipesu kielto mikä tarkoittaa, etten kovin helpolla uskaltaisi sitä vedessä uittaa. Olen kuitenkin kuullut hieman ristiriitaista infoa siitä, ettei kashmiria voisi miedossa lämmössä pestä? Vaatealalla sitä törmää nimittäin kaikenlaiseen. Omalla vastuulla varmaankin mutta mitäs sanotte? Pesettekö te kasmirneuleitanne esimerkiksi villa- tai hienopesulla? Toki yksi hyvä tapa on aina tuulettaminen. Musta vaate harvemmin kunnolla likaantuu, joten etenkin talvella pakkasessa tuulettaminen ei ole laisinkaan huono vaihtoehto! Kashmirinhan sanotaan myös ikäänkuin puhdistavan itse itsensä nimenomaan tuuletettaessa.

IMG_2698-001IMG_2716-001

Nyt on kaapissa tosiaan elämäni ensimmäinen laadukas neule. Musta on värinä niin monikäyttöinen, käytännöllinen ja ehdottomasti oma suosikkini. En tosin pistäisi pahakseni jos neulevalikoima täydentyisi myös toisella yksilöllä, joka olisi mahdollisesti harmaa tai valkoinen. Meillä on pitkä talvi edessä…

Ylipäänsä ajatukseni pukeutumisen suhteen on kyllä mennyt kokoajan laatutietoisempaan  ja ”aikuisempaan” suuntaan. Haluan suosia hyviä materiaaleja, joista on iloa pidempään. Mieluummin ostaa harvemmin mutta laadukkaampaa tavaraa, josta voi sitten maksaakin hieman enemmän. Liputan myös kierrätyksen puolesta ja olen ehdottomasti esimerkiksi niiden paljon parjattujen Facebook-kirppisten kannalla! Ihan mielettömän hyvä tapa kierrättää helposti ja saada kaapeista pois tavaraa joka ei enää omaa silmää miellytä. Myös ajatuksena tuo arkinen kierrättäminen ns. trendikkäällä tavalla on todella mahtavaa!

kashmirneule

Joko teidän kaapistanne löytyy kashmirneule tulevaa syksyä varten? Ja jos on tosiaan antaa niitä puhdistusvinkkejä niin todella kiitollisena ottaisin niitä vastaan!? 🙂

Tänään on muuten lähtö Prahaan neljäksi päiväksi ja olen todella innoissani! Pieni miniloma  hyvässä seurassa tulee nyt enemmän, kuin tarpeeseen. 🙂 Blogi päivittyy kuitenkin tavalliseen tahtiin ja Instagramiin (@judezzi) tulee varmasti kuvapläjäystä kesäisestä Prahasta! Siellä on lämpöä tosiaan pitkästi yli 20 astetta, joten vielä on lupa nauttia hetki kesästä.

Huikeaa alkavaa viikkoa jokaiselle ja halaus!

Kommentit (12)
  1. Onko sinulla mitään käsitystä siitä, minkälaisella eläimen kidutuksella tuo neuleesi on tehty?

    1. Jaahas… Itse olen kuullut, että kashmirvilla nimenomaan kerätään vuoristosta jossa kashmirvuohet hiestävät itseään kiviin ja muihin koviin mestoihin päästäkseen ylimääräisestä villastaan eroon. Sen lisäksi harjaamalla vuohia saadaan villaa näihin neuleisiin (luulisin olevan vielä yleisempi tapa).

      Voi olla, että olen aivan väärässä mutta olen luullut, että vuohet nimenomaan haluavat siitä ylimääräisestä karvasta eroon ja niitä on ihan tervettäkin trimmata. En siis aio tuntea huonoa omaatuntoa tästä ihanasta neuleesta vaikka turkiksia en suosikaan. 🙂

  2. Voi myös laittaa pakkaseen ☺️

    1. Kiitti vinkistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *