Flunssakauden TOP 6 lisäravinteet

Flunssakausi jyllää parasta aikaa kovinkin kiihkeänä. Tuntuu, että vähintään joka toinen on sairaana tai valittelee puolikuntoista oloaan. Osa ottaa jo kakkoskierrosta sen alkusyksyn flunssaaallon jäljiltä. Itse olen pysynyt ihmeen terveenä jo pitkään ja viimeksi sairastanutkin kunnolla viime talvena. Alkusyksystä oli noin viikon mittainen kevyt basilli, joka kuitenkin lähti melkein samantien, kuin tulikin. Uskon, että tähän vaikuttavat hyvin pitkälti lisäravinteet joita syön. Ja varsinkin se, että nykyään todella syön niitä enkä seisota vaan kaapissa.

img_0671

Lisäravinteiden syöminen vaihtelee kohdallani myös vuodenaikojen mukaan. Kesällä tulee suosittua vähemmän tiettyjä juttuja, kuten esimerkiksi deetä ja talvella sitä taas tulee kiskottua kahta kauheammin. Kesäisin syön myös karoteenia purkista ja talvisin luonnollisestikaan en sitä tarvitse.

Tässä postauksessa haluankin listata teille ne kahdeksan lisäravinnetta, jotka ovat tällä hetkellä itselleni aivan elinehto. Ne ravinteet, joita en jättäisi pois ja joiden syöminen korostuu etenkin kylmempään syksy -ja talviaikaan.

Sinkki. Mielettömän tärkeä lisäravinne nimenomaan vastustuskyvyn kannalta! Sinkki parantaa immuunipuolustusta ja muutenkin vaikuttaa mm. ihoon, kynsiin ja hiuksiin. Ja jos flunssa ehtii yllättää, kannattaa sinkin nauttiminen aloittaa ihan viimeistään siinä kohtaa. Kyseisen hivenaineenhan sanotaan nimittäin lyhentävän flunssan kestoa helposti jopa puolella. Itse olen syönyt sinkkiä jo pitkään ja tästä en kyllä luovu! Useampi suomalainen kärsii sinkin puutteesta, joten tähän kannattaa todella kiinnittää huomiota. Etenkin kasvissyöjät!

D-vitamiini. Tämän jokainen varmasti arvasikin. Etenkin näin pimeään aikaan deen popsiminen on todella tärkeää! Toki myös muutenkin mutta kesäisin saamme sitä jonkun verran auringosta, jopa Suomessakin. Kyseinen vitamiini mm. auttaa kalsiumia imeytymään ja pitää yleiskuntoamme yllä. Itse tykkään napata deen purutabletteina, sillä se on jotekin mieluisampaa. Suosin tällä hetkellä 100 mikrogramman vuorokausi annostusta.

img_0664

Magnesium. Aivan ehdoton ravintolisä jokaiselle liikuntaa harrastavalle! Magnesium auttaa kehoa palautumaan ja rauhoittaa esimerkiksi levottomia jalkoja. Itsehän olen suosinut kyseistä ravintolisää vasta ehkä vuoden verran ja se muutos mikä on todella konkreettisesti tapahtunut, on suonenvetojen loppuminen. Ennen kärsin todella usein suonenvedoista etenkin iltaisin ja nykyään en kärsi niistä laisinkaan. Tämä on oikeasti aika hassu huomio sillä en alkuun uskonut, että magnesium todella voisi nuo täysin lopettaa. Positiivinen muutos siis!

Maitohappobakteerit/probiootit. Kun vatsani alkoi muutama vuosi sitten oikuttelemaan, sain ravintoterapeutilta ohjeen satsata nimenomaan maitohappobakteereihin ja niiden laatuun. Sitä ennen söin aina silloin tällöin apteekin Gefilusta, joka oli aivan riittämätön oman vatsani tarpeisiin. Nykyään vatsani ei ole enää niin herkkä kuin aikaisemmin, mutta silti mieluusti satsaan kyllä sen hyvinvointiin. Jos siis sairastelet helposti tai vatsasi on herkkä, suosittelen lämmöllä vaihtamaan ne halppis maitohapot stydimpään tavaraan! Meidän koko terveytemme lähtee kuitenkin suolistosta, jonka kunto on kaiken a ja o.

Valkosipulikapselit. Näistä kirjoitinkin teille vähän aikaa sitten ja tosiaan kyseinen ravintolisä on ehdottomasti tämän hetken yksi suosikeista! Valkosipulista onkin tullut itselleni yksi todella tärkeä lisä ja sen purkista nappaaminen ihan päivittäin pitää immuunipuolustukseni kurissa. Toki yhdistettynä muihin edellä mainitsemiini ravintolisiin. Uskon valkosipulin sairautta ehkäisevään voimaa ja koska en sitä raakana hajuhaittojen vuoksi välitä syödä, toimivat nämä kapselit aivan erinomaisesti.

img_0658

Vahva biotiini. Hiusten lisäravinteista olenkin kirjoittanut jo useammat kerrat mutta nytkään en voi niitä tältä listalta pois jättää. Suosin tosiaan Evonian vahvaa biotiini ravintolisää nimenomaan hiusten, ihon ja kynsien hyvinvoinnin tueksi. En nimitäin jaksa uskoa, että monipuolinen ravinto riittäisi takaamaan hiusten hyvää kuntoa. Tarvitaan extra boostausta ja sitä on vaan napattava purkista! Omat hiukseni ovat voineetkin erinomaisesti jo useamman vuoden ajan, sillä syön päivittäin biotiinia ja välillä myös keratiinikuurin. Kauniiden kutrien salaisuus onkin ehdottomasti ravintolisät, joilla tuetaan monipuolista ruokavaliota!

Siinä tosiaan kuusi tämän hetken suosikki ravintolisääni, joilla pidän yleiskuntoani mahdollisimman hyvin yllä. Näiden lisäksi suosin superfoodeja ja hyviä rasvoja monipuolisen ruokavalion tukena. Uskon, että kokonaisuus vaikuttaa ja nimenomaan pienilläkin valinnoilla on merkitystä.

Kivaa keskiviikkoa kaikille ja koittakaahan pysyä terveenä! 🙂

*Kuvien tuotteet saatu blogin kautta testiin. 

Kommentit (4)
 1. Valitettavasti täällä on huomattu nyt viime kuukausien aikana blogin tason laskeneen 🙁 Ei kovin huonoon suuntaan mutta blogista puuttunut jonkinlainen mielenkiintoisuus ja yllätyksellisyys. Blogi tuntunut tasapaksulta ja tylsältä ja ei ole herättänyt ajattelemaan edes ne syvällisemmätkään postaukset mitä ne joskus ovat tehneet. Niistäkin on puuttunut jotain.. Blogisi on silti yksi lemppareistani vaikka välillä tuntuu että blogi junnaa paikallaan. Tsemppiä blogin ja oman elämäsi kanssa jatkossa <3

  1. Ymmärrän. Jossain kohtaa tuntui, että on paljon annettavaa ja nimenomaan, kun oma elämä tuntui onnelliselta oli helpompi jakaa tsemppaavia ja syvällisiäkin ajatuksia. Viime aikoina ajatukset ovat olleet todella sekaisin ja se on vaikuttanut ihan kaikkeen. En ole oikein kyennyt suunnittelemaan postauksia ja myös se vaikuttaa kohdallani tähän koko keissiin.

   Hyvä siis saada tällaistakin palautetta, koska sekin tulee aina välillä tarpeeseen! Ja osaan kiinnittää asioihin huomiota. Tavallaan pitäisi osata sulkea henkilökohtainen elämä kokonaan täältä blogin puolelta, mutta koska se vaikuttaa niin paljon myös kirjoittamiseen se on ollut haastavaa.

   Toivottavasti saan lähiaikoina homman taas normaalisti toimimaan! Kivaa iltaa sinne. <3

 2. Syötkö tosiaan sinkkiä ja biotiiniä (jossa siis myös sinkkiä) päällekkäin? Tiedän, ettei sinkin yliannostus ole kovin yleistä eikä siitä kaiketi kaikki edes imeydy, mutta silti mietin, että onko järkevää. Itse syön vain hyvälaatuista sinkkiä, jonka vaikutus näkyy nimenomaan hiuksissa, ihon ja kynsien kunnossa sekä vastustuskyvyn kasvussa.

  Positiivista palautetta haluan antaa mielenkiintoisesta blogista, joka on ehdottomasti parin viime vuoden ajan vain parantunut ?

  1. Syön kyllä. 🙂 Toki voisin syödä niitä kahta ihan erikseen ilman toista mutta en ole tosiaan epäillyt, että yliannostuksen vaaraa olisi. Imeytyminen on tosiaan kyseenalaista kuitenkin. Mutta hyvä huomio!

   Ja ihana kuulla, kiitos! Oma elämä on ollut viime aikoina niin sekasin, että itsestä on taas tuntunut että blogi on kärsinyt aika paljonkin. Ja nyt iski vielä tuo pimeyskin. Mutta ihana tosiaan kuulla jos blogin taso on jatkuvasti ollut nousussa. 🙂 Kaikkea hyvää sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *