Gluteeniton ja maidoton vadelmapiirakka

Jo alkuviikosta suunnittelin, kuinka tällä viikolla voisin leipoa jotain hyvää pienen tauon jälkeen! Piirakat ovat mielestäni syksyisin pop ja siitäpä syystä päädyin pyöräyttämään herkullisen vadelmapiirakan. Piirakka on simppeli, eli pohja on tehty hyvin yksinkertaisella ohjeella ja täytteenä ovat puhtaat marjat – ei yhtään sen enempää eikä vähempää. Itsehän leivon oikeastaan aina kaiken maidottomasti ja gluteenittomasti, joten niin tälläkin kertaa. Vehnäjauhot korvasin kaura-, tef- ja mantelijauhoilla sekä maidon kaurajuomalla. Rasvana käytin kookosöljyä ja sokerina kookossokeria. Jos taas haluaa tehdä vielä ”puhtaamman” version, kannattaa kookossokeri korvata hunajalla. Kokonaisuudessaan piirakka onnistui täydellisesti, eli maku on kymppi, samoin koostumus. Gluteenittomissa piirakoissa usein haasteena on pohjan mureneminen, mutta tämä piirakka pysyy kiitettävästi kasassa ja kestää myös leikkaamisen! Siispä resepti kannattaa ehdottomasti kirjata ylös, mikäli kaipailet uusia piirakkareseptejä syksyyn ja juuri ne hieman terveellisemmät reseptit kiinnostavat.

Gluteeniton ja maidoton vadelmapiirakkaGluteeniton ja maidoton vadelmapiirakka

Gluteeniton ja maidoton vadelmapiirakka

  • 1,5 dl *Foodin kookosöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl *Foodin kookossokeria
  • 1/2 – 1 tl Himalajan vuorisuolaa
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 1 tl *Foodin lakritsijauhetta
  • 1 tl *Foodin vaniljajauhetta
  • 1 dl *Foodin mantelijauhoja
  • 2 dl *Foodin tefjauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja

(*Tuote sponsoroitu)

Koristeluun:

  • 300-400 g pakastevadelmia
  • Hunajaa

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Kaadetaan erilliseen kulhoon leivinjauhe, kookossokeri, suola, vanilja- ja lakritsijauhe, jonka jälkeen sekoitetaan ja rikotaan joukkoon kananmuna. Lisätään seokseen jauhot desilitra kerrallaan ja lopuksi vielä sula kookosöljy. Kun taikina on tasaista ja huolella sekoitettu, kaadetaan se voideltuun piirakkavuokaan. Tasoitetaan lastalla ja kaadetaan päälle jäiset vadelmat sekä oman maun mukaan vielä hieman hunajaa. Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja paistetaan uunin keskitasossa noin 35-45 minuutin ajan, sen tehoista riippuen. Kun piirakka on valmis, annetaan jäähtyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Gluteeniton ja maidoton vadelmapiirakkaGluteeniton ja maidoton vadelmapiirakka

Ihanaa sunnuntai-iltaa! <3

PS. Jos testaatte reseptiä, kertokaa mitä mieltä olette!

Kommentit (4)
  1. Aion kokeilla viikonloppuna, kiitos reseptistä 🙂

    1. Jee, mahtavaa! Siis nolottaa myöntää, mutta söin piirakan yksin kokonaan kahdessa päivässä. 😀 Oli sen verran hyvää!

      1. Saat anteeksi 😀 Luultavasti teen ylihuomenna samoin 😉

  2. Sumuisten vetten prinssi
    13.10.2019, 20:06

    Kyllä taas on Hirsimäen ”leipuri” elementissään, taatusti herkullista😋

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *