Gluteeniton pesto-fetapasta
Toisin kuin ehkä vielä kuukausi sitten kuvittelin, karanteeni ei ole aivan kaikilla osa-alueilla saanut tekemään asioita, joihin ei ole aikaisemmin ollut niin paljon aikaa. Yksi tällainen asia on ollut kokeileva ruoanlaitto, jonka oletin muuttuvan suorastaan arkipäiväisyydeksi, mutta toisin kävi. Pitkälti olenkin syönyt tuttuja ja helppoja ruokia, jotka olen kokannut alusta loppuun saakka itse. Yksi pitkäaikainen suosikkini on valmistaa salaatti, tai ehkä paremmin sanottuna bowl, joka koostuu vaihtelevista kasviksista, pähkinöistä, siemenistä, herneistä, pavuista tai linsseistä, vaihtoehtoisesta juustosta sekä tofusta tai kaurapalasta. Tänään kuitenkin päätin vihdoin aktivoitua ja valmistaa pitkästä aikaa ehtaa pastaa. Aktivoitumisen seurauksena syntyi pesto-fetapasta, josta tuli muuten aivan tajuttoman hyvää!
Muistan ajan, jolloin söin melkeinpä päivittäin erilaisia pastoja. Pastat sopivat hyvin kropalleni, mikäli pasta on gluteenitonta. Toisin kuin monia, minua pasta ei turvota tai saa oloa raskaaksi, vaan oikeastaan päinvastoin. Pastan avulla jaksan paremmin ja olenkin vuosien varrella todennut, että hiilarit sopivat kropalleni todella hyvin.
Rakastan erityisesti avokadopastaa (jota sitäkin tehnyt valitettavan harvoin nykyään) ja välillä nautiskelen pastaa pelkästään sitruunamehun, oliiviöljyn ja hyvien mausteiden kera. Tämänpäiväinen resepti syntyi sen pohjalta, mitä kaapista sattui löytymään. Nimesin pastan pesto-fetapastaksi, sillä sellainen siitä syntyi! Tällä kertaa kaikki maut sattuivat yksiin juuri sopivassa suhteessa, joten ohessa resepti myös teille.
GLUTEENITON PESTO-FETAPASTA (GL, L)
- Gluteenitonta pastaa (käytin Felicia spaghettia)
- 2 isohkoa valkosipulinkynttä
- 0,5 dl Foofin* auringonkukansiemeniä
- Pieni ripaus Foodin* chilimaustetta
- 1 rkl Foodin* oliiviöljyä
- 1 rkl Foodin* sitruunanmehua
- Kourallinen rucolaa
- Kourallinen laktoositonta fetajuustoa
- Pieni siivu raastettua inkivääriä
- 3-4 rkl vihreää pestoa
- Loraus Plantin sipulin makuista kaurakermaa
*Foodin tuotteet sponsoroitu
Keitetään sopiva määrä pastaa. Silputaan valkosipuli ja kaadetaan pannulle. Lisätään joukkoon auringonkukansiemenet, maustetaan chilillä ja ruskistetaan miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Kun pasta on sopivan pehmeää, kaadetaan vedet pois ja lisätään joukkoon pesto, raastettu inkivääri, pieni loraus kaurakermaa (käytin Planti kaura/onion), sitruunanmehu ja oliiviöljy. Sekoitetaan huolella ja kaadetaan joukkoon ruskistetut sipulit ja siemenet, rucola ja feta. Tässä kohtaa pastaa voi pitää hetken liedellä ns. jälkilämmöillä tai vaihtoehtoisesti kaataa suoraan lautaselle. Nautitaan asap valmistuksesta ja halutessaan annoksen päälle voi vielä ripotella fetaa sekä rucolaa.
Mikäli pastasta haluaa tehdä täysin maidottoman, fetan voi jättää pois tai korvata maidottomalla juustolla. Valitettavasti itse en noista maidottomista versioista oikein pidä, joten juustot ovat edelleen heikkouteni ruoanlaitossa.
Rentouttavaa keskiviikon jatkoa!
Onko teitä muuten karanteeni motivoinut vai laiskistanut keittiössä?