Gluteeniton pesto-fetapasta

Toisin kuin ehkä vielä kuukausi sitten kuvittelin, karanteeni ei ole aivan kaikilla osa-alueilla saanut tekemään asioita, joihin ei ole aikaisemmin ollut niin paljon aikaa. Yksi tällainen asia on ollut kokeileva ruoanlaitto, jonka oletin muuttuvan suorastaan arkipäiväisyydeksi, mutta toisin kävi. Pitkälti olenkin syönyt tuttuja ja helppoja ruokia, jotka olen kokannut alusta loppuun saakka itse. Yksi pitkäaikainen suosikkini on valmistaa salaatti, tai ehkä paremmin sanottuna bowl, joka koostuu vaihtelevista kasviksista, pähkinöistä, siemenistä, herneistä, pavuista tai linsseistä, vaihtoehtoisesta juustosta sekä tofusta tai kaurapalasta. Tänään kuitenkin päätin vihdoin aktivoitua ja valmistaa pitkästä aikaa ehtaa pastaa. Aktivoitumisen seurauksena syntyi pesto-fetapasta, josta tuli muuten aivan tajuttoman hyvää!

Muistan ajan, jolloin söin melkeinpä päivittäin erilaisia pastoja. Pastat sopivat hyvin kropalleni, mikäli pasta on gluteenitonta. Toisin kuin monia, minua pasta ei turvota tai saa oloa raskaaksi, vaan oikeastaan päinvastoin. Pastan avulla jaksan paremmin ja olenkin vuosien varrella todennut, että hiilarit sopivat kropalleni todella hyvin.

Rakastan erityisesti avokadopastaa (jota sitäkin tehnyt valitettavan harvoin nykyään) ja välillä nautiskelen pastaa pelkästään sitruunamehun, oliiviöljyn ja hyvien mausteiden kera. Tämänpäiväinen resepti syntyi sen pohjalta, mitä kaapista sattui löytymään. Nimesin pastan pesto-fetapastaksi, sillä sellainen siitä syntyi! Tällä kertaa kaikki maut sattuivat yksiin juuri sopivassa suhteessa, joten ohessa resepti myös teille.

GLUTEENITON PESTO-FETAPASTA (GL, L)

  • Gluteenitonta pastaa (käytin Felicia spaghettia)
  • 2 isohkoa valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl Foofin* auringonkukansiemeniä
  • Pieni ripaus Foodin* chilimaustetta
  • 1 rkl Foodin* oliiviöljyä
  • 1 rkl Foodin* sitruunanmehua
  • Kourallinen rucolaa
  • Kourallinen laktoositonta fetajuustoa
  • Pieni siivu raastettua inkivääriä
  • 3-4 rkl vihreää pestoa
  • Loraus Plantin sipulin makuista kaurakermaa

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Keitetään sopiva määrä pastaa. Silputaan valkosipuli ja kaadetaan pannulle. Lisätään joukkoon auringonkukansiemenet, maustetaan chilillä ja ruskistetaan miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Kun pasta on sopivan pehmeää, kaadetaan vedet pois ja lisätään joukkoon pesto, raastettu inkivääri, pieni loraus kaurakermaa (käytin Planti kaura/onion), sitruunanmehu ja oliiviöljy. Sekoitetaan huolella ja kaadetaan joukkoon ruskistetut sipulit ja siemenet, rucola ja feta. Tässä kohtaa pastaa voi pitää hetken liedellä ns. jälkilämmöillä tai vaihtoehtoisesti kaataa suoraan lautaselle. Nautitaan asap valmistuksesta ja halutessaan annoksen päälle voi vielä ripotella fetaa sekä rucolaa.

Mikäli pastasta haluaa tehdä täysin maidottoman, fetan voi jättää pois tai korvata maidottomalla juustolla. Valitettavasti itse en noista maidottomista versioista oikein pidä, joten juustot ovat edelleen heikkouteni ruoanlaitossa.

Rentouttavaa keskiviikon jatkoa!

Onko teitä muuten karanteeni motivoinut vai laiskistanut keittiössä?

Kommentit (2)
  1. Kerroit joku aika sitten että sinulla oli pitkään kytevä flunssa, ja kävit lääkärillä- mitä lääkäri siitä sanoikaan ja miten sait tuon flunssaolon lopulta pois? Tulen hulluksi tämän olon kanssa kun koko ajan on puolikuntoinen!

    1. Moikka! Se oli tosiaan tammi-helmikuussa ja lähti lopulta vain levolla pois. Alkuun siis painelin menemään enkä oikein malttanut levätä. Olen todella harvoin sairaana ja huomaan, etten vaan oikein osaa sairastaa kuten pitäisi…

      Mutta siis kävin kyllä myös lääkärissä ja sieltä määrättiin vaan lepoa. Olen itse asiassa jälkikäteen miettinyt, mahtoikohan minulla olla tuolloin korona, sillä tauti oli nimenomaan keuhkoissa, eikä siihen liittynyt nuhaa ollenkaan. Niin tai näin, oli ikävän sitkeä laatuaan ja onneksi nyt poissa!

      Vinkkini on levätä mahdollisimman paljon, syödä ravintolisiä (ja muutenkin hyvin) sekä välttää treenaamista. Nythän on sinällään hyvä ajankohta sairastaa, koska et jää mistään ns. paitsi olemalla himassa. Tsemppiä! Valitettavasti noihin viruksiin ei oikein ole muita hoitokeinoja kuin lepo. 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *