Helppo kuuden raaka-aineen brownie!

Nyt tulee muuten terveellinen resepti, joka kannattaa ehdottomasti tallentaa tietokoneen muistiin tai laittaa vaikka heti tänään kokeiluun! Kerrankin nimittäin sellainen herkku, johon ei tarvita montaa raaka-ainetta ja joka vieläpä valmistuu hyvin nopeassa ajassa. Browniehan on blogissani aika tuttu leivonnainen mutta koskaan aikaisemmin en ole tehnyt sitä näin vähin aineosin. Tällä kertaa tarvitset siis ainoastaan kuusi raaka-ainetta, joista voit kenties karsia vielä yhden pois sikäli mikäli tilanne näin vaatii! Tässä siis herkkuresepti niihin päiviin, kun et ehdi kauppaan mutta haluat hyvää tässä ja nyt.

browniekookosmanna

KUUDEN RAAKA-AINEEN BROWNIE (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 0,8 dl raakakaakaota
  • 3 rkl kookosmannaa
  • 1/2 dl Fastin Natural heraa, makuna raakasuklaa
  • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon maapähkinävoi. Maapähkinävoin tulee olla pehmeää, eli sellaista lämpimässä hetken ollutta tai huoneenlämmössä säilytettyä. Tässä kohtaa sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon raakakaakao. Raakakaakaota kannattaa laittaa oman maun mukaan riippuen siitä kuinka herkkä olet kaakaon maulle. Jälleen sekoitetaan ja lisätään joukkoon hera, vaniljajauhe sekä lopuksi vielä kookosmanna. Kookosmannasta jää muuten ihania sattumia brownien sekaan, nam! Ylipäänsä tuota herkkua kannattaa testata jo ihan sellaisenaankin jos et ole vielä aikaisemmin kokeillut.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja levitetään valmis taikina leivinpaperin päälle sen paksuiseksi, kun haluat valmiiden brownieiden olevan, taikina ei siis kohoa tai leviä uunissa paistettaessa. Annetaan olla uunissa suunnilleen kymmenen minuuttia niin, että pinta tummuu hieman. Jos kokeilet veitsellä valmista brownieta se saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, eli älä missään nimessä yli kypsennä! Tuo kymmenen minuuttia on maksimi paistoaika.

Lopuksi vaan leikataan valmis brownie neliöiksi ja asetetaan tarjolle. Brownie säilyy hienosti jääkaapissa useamman päivän ajan tai miksei pakkasessakin jos se ei tee heti kaupan.

browniebrownie

Tämän helpommaksi ei voi tosiaan terveellisen brownien tekeminen mennä. Kannattaa siis ehdottomasti laittaa resepti kokeiluun jo heti tänään!

Oikein ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!

Kommentit (2)
  1. tätä voisi nyt sunnuntain mummonjuhliin tehdä tosin raakakaakon tilalla tavallista, tulee halvemmaksi. ja lapset tuskin raakakaakaosta pitää.lisää kookosmanna reseptejä niitä ei tunnu löytyvän mistään. tiedätkö kärsiinkö manna/kookosöljy ravintoaineet jos kuumentaa? kannattaako syödä sellaisenaan mieluummin?

    1. Hyvä idea. 🙂 Okei, laitetaas korvan taakse! Kyllähän ne kärsivät siis ravintosisällöltään ainakin ymmärtääkseni… Mutta kookosmannan koostumus jää kyllä mukavaksi ainakin näissä brownieissa. Eli kookosmanna ei sula mutta kookosöljyhän muuttuu ainakin juoksevaksi. Raakaleivonnaisissa kookosöljy kannattaa sulattaa vesihauteessa jolloin ravintosisältö ei kärsi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *