Herkulliset avokadoleivät + resepti

Avokado on hedelmä, jota käytän banaanin lisäksi eniten. Ostan kerran viikossa kotiin pussillisen avokadoja, jolloin niitä on kotona jatkuvasti syöntikypsänä. Suosin avokadoa vaikka ja missä, aina ruoanlaitosta salaatteihin, omeletteihin ja leivän päällysteeksi. Usein syön avokadoa myös sellaisenaan, tehden hedelmästä tahnaa, jota rakastan! Avokado pitää nälkää todella hyvin ja tämä onkin yksi syy, jonka vuoksi sitä paljon käytän. Avokado salaatissa tai leivän päällä tekee siitä heti ruokaisamman ja nälkä ei aivan heti iske. Kyseinen hedelmä on myös terveellinen, eli sisältää paljon antioksidantteja ja vitamiineja, hyviä rasvoja, ehkäisee syöpää ja ylläpitää muutenkin terveyttä. Erityisesti kasvissyöjien kannattaa ottaa avokadot osaksi ruokavaliota sen arvokkaan ravintosisällön vuoksi.

Tykkään tosiaan valmistaa avokadosta milloin mitäkin. Jopa makeissa herkuissa avokado on loistava aineosa ja yksi terveellinen herkku onkin blendata avokado, banaani ja raakasuklaajauhe keskenään. Näiden kolmen aineosan avulla valmistuu herkullinen suklaamousse. Tänään en kuitenkaan herkutellut, vaan valmistin avokadotahnasta herkullisia leipiä. Välillä käytän leivän päällä avokado-slaisseja, mutta tänään teki tosiaan mieli valmistaa tuota helppoa tahnaa, joka syntyy kädenkäänteessä ja on super hyvää.

AVOKADOTAHNA (GL, M) 

  • 3 kypsää avokadoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 kourallista korianteria
  • 1/2 limetin mehut
  • 1 tl Foodin* mustapippuria 

(*Foodin tuote sponsoroitu)

Muusataan avokadot haarukalla mössöksi. Pilkotaan valkosipuli avokadojen joukkoon pieneksi silpuksi tai puristetaan puristimella. Silputaan korianteri ja lisätään seoksen joukkoon muiden aineosien kera. Sekoitetaan ja maustetaan. Levitetään tahnaa leiville ja lisätään kaveriksi puolitettuja miniluumutomaatteja sekä tuoretta korianteria.

Leipänä käytin Vaasan ohutta kauraherkkua, joka on suosikkini!

Onko täällä muita avokadon suurkuluttajia? 😊🥑

Kommentit (4)
  1. Avokado on kyllä hyvää mutta en ikinä onnistu kaupassa ostamaan hyviä avokadoja, joko ne ovat liian raakoja tai sitten ruskeata sisältä :/

    1. Ymmärrän! Mutta siis mulla on vinkki.😀 Eli kun ostaa joka viikko sellaisen Xtra-pussilisen avokadoja, löytyy kotoa aina kypsiä avokadoja. Ne yksittäiset avokadot on todella haastavia! Niitä en tosiaan itsekään osta.☺️

      1. Itellä vaan huonoja kokemuksia noista pussiavokadoista, sillä ne on aina raakoja heti ostaessa, mutta parin pvn kuluessa raakoja päältä yhä mutta sisältä mätiä. Mutta onneksi voi ostaa esikypsennettyjä kaupasta, vaikka hinta raapaisee kovin..

        1. Hmm. Kyllä itsellänikin on välillä käynyt noin, mutta harvemmin! En sitten tiedä johtuuko siitä, että käytän aika paljon avokadoja ja syön ne suhteellisen nopeasti sen jälkeen, kun kypsyvät? No niin tai näin, onneksi kaupasta saa molempia.😁🥑

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *