Hiusten kotivärjäyksen ABC

*Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä LÒrèal Paris

Heti alkuun oikein mahtista viikonloppua! Täällä vapaat ovat alkaneet rauhallisissa tunnelmissa, hyvää ruokaa, treeniä, sekä hiusten kevätpäivitystä. Kirjoittelin viikko sitten mietteitä hiusväristäni ja siitä, mihin suuntaan sitä nyt kesän lähestyessä lähtisin viemään. Musta vai mustanruskea? Päädyin lopulta kuitenkin LÒrèalin Prodigy-sarjan mustanruskeaan (3.0) sävyyn, joka ei mitenkään aivan hirveästi eroa mustasta, mutta sisältää kuitenkin ruskeaakin pigmenttiä. Ei ollut huono valinta!

Kuten viime postauksessa mainitsin, olen aika kokenut kotivärjäilijä. Aikanaan värjäsin aina poikkeuksetta hiukseni itse, tein raitoja ja milloin mitäkin. Monihan miettii kauhulla kotivärjäystä, ”enhän minä osaa” tai ”tukka menee kuitenkin pilalle” . Ymmärrän pelon, mutta loppupeleissä se ei mielestäni kyllä ole laisinkaan hankalaa. Harjoitus viimeistään tekee mestarin!

IMG_4796-002IMG_4801-002

Mitä tarvitset kotivärjäystä varten?

 • Hiusväri ja hanskat, tulevat väripaketin mukana.
 • Jos omistat pitkän ja paksun tukan, osta väripurkkeja kaksi.
 • Pyyhe harteille, mieluiten mahdollisimman suuri ja huono jottei lika haittaa.
 • Tilaa, raivaa esimerkiksi vessasta peilin edestä sopiva lääni värjäysprosessia varten.
 • Värjäyssivellin, jolla väri on helppo levittää tyveen (saa kampaamokaupoista).
 • Harva kampa, jolla värin voi kammata läpi ja tehdä jakauksia.
 • Kynsilakan ja meikinpoistoainetta mahdollisia ihotahroja varten.
 • Vanulappuja.
 • Huonot vaatteet (tai mahdollisimman vähäiset sellaiset).

IMG_4790-002IMG_4753-001

Alla kuvaa hiuksistani ennen värjäystä ja tietenkin luonnontilassa, ilman mitään tököttejä. Musta on hieman haalistunut ja kuten etenkin takaa voi huomata, sieltä puskee jotain vaaleampaa kohtaa läpi. Viime värjäyksestä on aikaa joku kolmisen viikkoa, joten tyvikasvuakin on hieman tullut. Latvaan on muuten laitettu väri viimeksi aika pitkän aikaa sitten, nimittäin viime kampaajakäynnilläkin laitettiin pelkkä tyvi ja latvaan vaan naamio. Eipä siis mikään ihme ettei siellä väri ole enää skarpeimmillaan…

Värjään muuten aina vaan ja ainoastaan puhtaita hiuksia, tyyliin edellisenä iltana pestyjä. Olen meinaan havainnut, että jos tukka on kovin rasvainen ei väri tartu yhtä hyvin. Tämä siis omien hiusteni kohdalla, eli ei mikään yleinen ohje.

IMG_4721-004IMG_4725-002

No sitten itse väristä ja värjäyksestä. Ensinnäkin olin todella positiivisesti yllättynyt tästä Prodigyn ammoniakittomasta kestoväristä. Ehdottomasti yksi parhaista kotiväreistä mitä olen kokeillut! Koostumus oli jollain tapaa erilainen, ei niin nestemäinen eikä sottaava. Väri tarttui hiuksiin kunnolla eikä sitä lennellyt ympäriinsä. Tavallisestihan mulla on tyyliin värit korvia myöten levytettynä… Tällä kertaa uskalsin jopa hengailla vaikutusajan ilman pyyhettä.

Värin imeytyvyys ja värjäävyys olivat nekin ihan omaa luokkaansa. Pelkäsin nimittäin alkuun tuleeko latvastakin aivan kauhean tumma, mutta väärässä olin. Väri otti kiinni vartissa juuri sopivan verran, eikä yhtään liikaa! Lopputuloksesta tuli myös kivan vivahteikas eikä sellainen perinteinen ”värikypärä”.

Jos jotain kiinnostaa itse värjäysprosessi, niin käyn hiukset siis läpi jakaus jakaukselta, ensin toisen puolen ja sitten toiselta. Ihan lopuksi levitän värin myös latvaan. Tuohon itse värjäysprosessiin mulla menee aikaa joku 10-15 minuuttia. Harjoitus on tosiaan varmaan tehnyt jonkun tasoisen mestarin, hehee.

IMG_4771-002

Ja sitten sitä lopputulosta. Mitään mega mega suurta muodonmuutostahan tässä ei tapahtunut, mutta kyllä väri selkeästi freesautui. Tyvi on taas saman värinen ja latvassa myös uutta eloa. Prodigyhan lupaa hiuksiin vivahteikkaan sävyn sisältämiensä mikroöljyjen ansiosta, joka tämä kyllä mielestäni näkyy värissä selkeästi! Ei ollenkaan sellainen kypärämäinen kuten tuolla aikaisemmin mainitsin, vaan vivahteikkaan ja luonnollisen värinen. Oujee, todella tyytyväinen olen.

Mikäs on teidän tuomionne lopputuloksesta? 🙂

IMG_4816-002IMG_4841-002IMG_4829-001

Kommentit (7)
 1. Minun mielsetäni tämä ei ole sun väri, tekee liian kalpean/kovan näköiseksi. Sellainen lämmin ruskea väri sopii sulle parhaiten, mutta ei tämäkään siis mikään kauhean huono ole.

  Miksi kestoväri? 🙂 Kevytväri riittäisi hyvin. Säästää hiuksen kuntoa, ja hiuksetkin kasvaa ja pysyy parempina.

  1. Niin no tuolta itsestänikin välillä tuntuu… Mutta sitten taas toisaalta tykkään kauheasti. 😀 Hankalaa.

   Siinäpä hyvä kysymys. Tavallisesti siis olen värjännyt kevytväreillä, LÒrèalin sellaisilla mutta tämän uuden värin tultua mielenkiinnolla kokeilin tätäkin. Kyseinen väri on muuten ammoniakitonta, eli huomattavasti hellävaraisempaa hiukselle kuin monet muut kestovärit. Eikä muuten tuntunut yhtään siltä, että olisi värjännyt kestovärillä. Väri ei haissut sille kestovärille ja lopputulos oli luonnollinen kuten kirjoitinkin. En todellakaan usko, että väri on mitenkään huonompaa hiuksilleni kuin esimerkiksi LÒrèalin Cating colorsin kevytvärit. 🙂

   1. Joo. Mutta toisaalta meikillä saa toimimaan värin kuin värin, joten ei tämäkään paha väri sulle ole. Ehdottomasti kuitenki tällainen tasavärinen väri on kaunis. Sulla on ihanat hiukset!

 2. Kyllä tää musta on niin sun väris! Tosi kauniita kuvia viimeiset. Värjäätkö aina yhtä useasti, kolmen viikon välein? Omaan makuun aika lyhyt väli, mutta eron huomaa sit kyllä tyvikasvustakin 😀 miksei hiukset vois kasvaa vaan latvasta ja tyvestä ei ollenkaan!

  1. Niin no sitä olen itsekin miettinyt vaikka se kuinka ”epäluonnolliselta” väriltä kuulostaakin. 😀

   No siis mun tukka kasvaa semmosta vauhtia, että pakko värjätä tyveä niin usein… Varsinkin tämän mustan kanssa. Silloin, kun oli ruskea niin värjäsin ehkä 4 viikon välein, kun tyvi oli semmonen vähemmän erottuva. Onneksi en kuitenkaan siis ole blondi, että mustan kanssa tyvi näyttäisi kaljulle, mutta kyllä mua häiritsee jos tyvi on edes hieman vaaleampi… Mua ei sinällään tuo haittaa, koska värjään siis aina pelkän tyven, nyt oli poikkeus. Ja tyvi kuitenkin uutta hiusta eikä se ole mitenkään valmiiksi ”kulunutta”. Ja toisaalta jos värjää hyvillä väreillä niin ei värin pitäisi mitenkään hiuksia ainakaan tuhota. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *