Horoskoopilta kaksonen

Mainitsin jokunen viikko sitten lukevani salaa viikkohoroskooppeja ja uskovani etenkin luonnehoroskooppien kuvauksiin. En sanoisi että olen erityisen taikauskoinen mutta horoskooppeihin olen tässä vuosien mittaan alkanut uskomaan ja oikeastaan ainoastaan siitä syystä, että luonnehoroskoopit pitävät niin monen ihmisen kohdalla paikkansa! Itsehän olen siis kaksonen ja niin monta kaksosta kuin tunnen/tiedän, niin kyllä meissä samaa on. Tunnistan itseni myös kaksosen luonnekuvauksesta ja vaikka merkin piirteistä ihan jokaista en sataprosenttisesti allekirjoita, niin kyllä minä vaan olen niin tyypillinen kaksonen – tuuliviirimäinen, kaksinainen, valpas ja levoton. Myös lähipiirini horoskoopit ovat toki tiedossani ja sieltä löytyy niin rapua, kalaa kuin vaakaakin. Jokaisen heidän kohdallaan tunnistan yhtäläisyyksiä ja mitä ilmeisemmin kaksosena viihdyn parhaiten noiden merkkien seurassa. Muistan joskus lukeneenikin, että syvimmän emotionaalisen ystävyyssuhteen kaksonen kykenee luomaan juuri kalojen ja rapujen kanssa, kun taas puolestaan vaa`an kanssa ystävystyminen käy helpoiten.

Kaksostahan pidetään idearikkaana, elehtivänä ja ilmeikkäänä, joustavana, levottomana, lyhytjänteisenä, älyllisesti toimeliaana, ailahtelevana, puheliaana, sosiaalisena, sopeutumiskykyisenä ja lahjakkaana kirjoittamaan, puhumaan sekä yleensäkin kommunikoimaan. Tunnistan itseni isosta osasta noita piirteitä vaikka en sanoisikaan, että olen aina erittäin puhelias tai sosiaalinen. Tutussa seurassa kyllä joo, mutta tuntemattomien keskellä olen enemmän sisäänpäin kuin ulospäin kääntynyt. Tyypillistähän kaksoselle on myös kaksinaisuus, eli paitsi mielipiteiden saralla – uskon tähän myös luonteenkin puolesta. Tämä piirre tulee ainakin itsestäni aika hyvin esiin, eli minusta siis löytyy niin se hillitty, rauhallinen ja pohtiva kaksonen kuin sitten räväkämpi, arvaamaton ja lyhytjänteinen kaksonen. Monihan ei jälkimmäistä puolta edes minusta tunne, koska tuo puoleni ei tule välttämättä ilmi muille kuin läheisilleni. Hyvänä esimerkkinä tästä, että työpaikoilla minua on aina pidetty erittäin pitkäpinnaisena ja rauhallisena henkilönä mutta henkilökohtaisessa elämässä olen äkkipikainen ja kiihdyn nollasta sataan sekunneissa.

Työelämän suhteen olen myös aina ollut hyvin tyypillinen kaksonen – kyllästyn nopeasti enkä ole koskaan ollut samassa työpaikassa paria vuotta pidempään. Kaipaankin vaihtelua ja samaan aikaan olen hieman levoton. Mietin usein elämän tarkoitusta ja tietyllä tapaa janoan jatkuvasti vastauksia mutta samaan aikaan niitä kysymyksiä ilmaantuukin lisää. Olen myös lukuisia kertoja alottanut projekteja, joihin olen kuitenkin kyllästynyt hyvin nopeasti. Arjen tasolla saatan esimerkiksi päättää yhtäkkiä että nyt haluan mustan tukan ja kohta olenkin jo hakemassa väriä kaupasta sekä värjäämässä hiuksia kunnes havahdun miettimään miksi hemmetissä tein tämän? Myös kodin maalausprojektit ovat menneet aina siten, että yhtäkkiä alankin maalaamaan lattiaa sillä maalin jämällä ja vartin päästä en enää jaksaisikaan. En siis useinkaan mieti asioita riittävän pitkälle vaan toimin impulsiivisesti. Välillä ihmettelen, miten blogini on pysynyt matkassa näinkin pitkään, sillä varmaan mikään sitten perhesuhteideni lisäksi ei ole kestänyt näin kauaa! Tässä kohtaa pakko muuten vielä mainita, että sama pätee myös ihmissuhteisiin, eli näitä tapauksia riittää kun olen impulsiivisesti möläyttänyt suustani jonkun sammakon jota kadun myöhemmin. Toisaalta vaikka olen impulsiivinen, niin olen myös valmis pyytämään nopeasti anteeksi ja myöntämään omat virheeni.

Sen lisäksi että olen perehtynyt kaksosen horoskoopin luonteen ominaisuuksiin, olen tietenkin tutustunut myös siihen, millainen kumppani sopii kaksoselle parhaiten. Elämäni merkittävimmät rakkaudet ovat olleet vaaka ja kalat, jonka lisäksi esimerkiksi jousimieheen olen ihastunut tulisesti. Se mitä olen aiheesta lukenut niin vaa`an tulisi sopia kaksoselle hyvin mutta kalat taas ovat se huonoin kumppani vaihtoehto. Jousimies puolestaan on vastakkainen eli vetovoiman merkki, mikä tarkoittaa juurikin kiihkeää vetovoimaa. Parhaiten kaksoselle sopii kuitenkin vaa`an lisäksi oinas, leijona sekä vesimies. En ole muuten koskaan sen enempää ajatellutkaan, mutta kaksi kaksosta on romanttisessa mielessä varmasti aika kaoottinen yhdistelmä! Jos nyt oikein muistan, niin ainoastaan yksi ihastukseni on ollut kaksonen ja juttu päättyikin yhtä nopeasti kuin se alkoi.

Nythän on tosiaan kesäkuun loppupuolelle saakka ”kaksosten aika”, mistä idea tähän tekstiinkin lähti. Ei sillä että nyt eläisin jotenkin horoskoopeista tai luottaisin niihin sataprosenttisesti mutta sen verran monta kertaa luonnekuvaukset ovat osuneet oikeaan saman merkin ihmisten kohdalla, etten vaan oikein voi olla uskomattakaan. Välillä totean itsekin naureskellen, että olen tosiaan kaksonen, eli voin olla hieman kaksinainen tai muuttaa mielipidettä tuuliviirin lailla. Jollain hauskalla tavalla horoskooppimerkkini nimittäin antaa oikeutuksen sille, koska se nyt vaan kuuluu tähän kaksosluonteeseen. Myös viikkohoroskoopit astro.fi sivuilla osuvat pelottavan usein oikeaan vaikka tiedänkin, että ne eivät ole läheskään niin luotettavia kuin luonne- tai rakkaushoroskoopit. Noita on kuitenkin hauska lueskella ja ikään kuin katsoa mitä tuleva viikko mahdollisesti sisällään pitää.

Toivottavasti ette ota tätä tekstiä liian vakavasti vaan osaatte suhtautua siihen yhtä kevyesti kuin itse suhtaudun.

Aiheen tiimoilta haluaisinkin kovasti kuulla onko lukijoideni joukossa muita kaksosia ja jos on, niin allekirjoitatteko tyypillisen kaksosluonteen? Ja mites muut merkit, oletteko havainneet että olette pelottavan paljon samanlaisia kuin luonnehoroskooppinne analysoi? 

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (14)
 1. Se on kyllä jännä tuo yhdistelmä rapuun ja kaloihin. Olen itse siis Vaaka ja lähipiiristäni löytyy hurjasti rapuja. Yhteen näistä minulla on ollut tosi vaikea ystävyys/rakkaussuhde, samoin Kalat-mies käväisi elämässäni.

  Allekirjoitan tuon täysin, että ko. merkkien kanssa syntyy jotenkin poikkeuksellisen syvä ja ”sielukas” suhde: tuntuu, että molemmat jakaa saman kyvyn sukeltaa johonkin todella intensiivisille leveleille ja jakaa tästä piirteestä yhteisen ymmärryksen.

  Mutta sitten..se käytännön puoli, erityisesti suhteen kontekstissa. Oma temperamenttinen ja suoraan puhumisen tapa ei vaan sovi herkkien rapujen kanssa ja riitatilanteista syntyy usein hurjaa kilpailua. Kumpikin tunnistaa toistensa kipeät puolet, eikä taivu armollisuuteen, vaan vähän kuin syyttää toista (itsensä kautta projisoituna) näistä heikkouksista.

  Ja toki näin analyyttisempänä ihmisensä syvällisyys on juuri se asia, mikä luo tunteen vahvasta siteestä>ajatus rakkaudesta, mutta käytöntö kusee.

  Toisaalta, uskon, että horoskooppien yhteensopivuus perustuu on aina eri horoskooppipersooniin sellaisina, kun ne ”raakoina” ovat. Siis, jos ihmiset kävisivät läpi omia epävarmuuksiaan, kohtaisvat ne rohkeasti ja rehellisesti, ideaalimätseillä ei olisi enää niin suurta merkitystä.

  1. Kiitos kommentistasi! 🙂

   Ja mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi vaakana! Itselleni vaaka on tuttu merkki niin ystävyyssuhteesta kuin parisuhteestakin. Sanoisinkin että ystävyydessä toimii mutta suhteessa oli kieltämättä omat ongelmansa vaikka vaaka kaksoselle toimiva merkki olisikin.

   Toisaalta kuten viimeisessä kappaleessa mainitsetkin, on kyse varmasti pitkälti myös persoonista ja siitä, millaisessa tilassa he ovat itsensä kanssa. Vaikuttaa todellakin järkyttävän paljon, koska vaikka olisitkin merkiltä joku tietty, on sinulla kuitenkin se oma historia ja ne elämänkokemukset jotka ovat muokanneet sinusta sellaisen kuin olet. Ja kaikilla ei tosiaan ole rohkeutta saatikka halua käsitellä epävarmuuksiaan vaan niiden kanssa eletään jatkuvasti kuin sokeana.

 2. Vaaka täällä hei. Mulla osuu vain pari luonteenpiirrettä kohdalleen ja muuten menee metsään. 😀 Silti kyllä ihan mielenkiinnosta itsekkin luesken nuita. Samaten muita kuin perinteisiä horoskooppeja.

  1. No hei vaaka. 🙂 Aijaa, no mutta noin se varmasti osalla menee kyllä… Minun kohtaamissani vaaoissa on kyllä tietyllä tavalla ollut jonkinlaista yhteneväisyyttä. Mutta ainahan näihin vaikuttaa myös luonne, kasvuympäristö ja kaikki mikä vaan tekee meistä sellaisia kuin olemme.

   Ja horoskoopit ovat kyllä mielenkiintoisia, vaikka ei ottaisikaan sen vakavammin mutta ihan jo viihdemielessäkin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *