Ihan viherpeukalona

Syksyn tulo on tuonut jälleen mukanaan sisustusvimman ja halun uudistaa pienehköä yksiötäni. Olenkin viime aikoina kuikuillut entistä enemmän sisustusliikkeiden puoleen ja sen lisäksi innostunut viherkasveista. Jälkimmäinen, ööh mitä ihmettä?

Lukeudun siis ihmisiin, joiden hoivassa kasvit poikkeuksetta kuolevat. Olen tappanut elämäni aikana kaksi orkideaa ja yhden jukkapalmun. Ne ainoat omistamani kasvit. Tälläkin hetkellä yksi orkidea on pudottanut kukkansa ja pahasti pelkään, kasvavatko ne enää koskaan takaisin? Myös leikkokukat kuolevat toisinaan aivan parissa päivässä ja sitäkin olen ihmetellyt. Ja vaikka siis noudattaisin ohjeita, sekä laittaisin ne myrkyt sinne veden sekaan… Ilmeisesti en vaan ole syntyjään mikään neiti viherpeukalo.

img_8537

img_8501-2

Viime aikoina olen kuitenkin innostunut. Innostunut ajatuksesta, että toisen korkean ikkunani ikkunalauta olisi viherkasvien valloittama. Hankinkin vasta kotiini kaksi pientä mehikasvia, rahapuun ja viirivehkan. Vielä mielessäni on pyörinyt joku palmukasvi, viikuna -tai oliivipuu ja lääkealoe. Sitä voisi sitten vaikka siirtää nuo pienet mehikasvit esimerkiksi keittiöön ja lisätä tuohon vielä yhden suuremman vihreän.

Mielestäni viherkasvit tuovat aivan ihanasti eloa asuntoon. Parasta näissä on myös se helppohoitoisuus mikä on ainakin itselleni tärkeää. Kastella ei tarvitse päivittäin, joten suuremmat mahdollisuudet pitkään elinikään ovat olemassa! Pidän myös vihreän yhdistämisestä muuten vaaleaan sisustukseen. Se jotenkin ihanasti raikastaa ilmettä tuoden siihen samalla kotoisaa pehmeyttä. Pieniä elementtejä, mutta niistähän se lämmin koti rakentuukin.

img_8513-2

img_8532-3

img_8561

En tosin tiedä kuinka kasvit selviävät talvesta? Onko ikkunalauta esimerkiksi liian kylmä paikka niille? Jännityksellä jään odottelemaan. 😀 Jonkun verran olen viherkasveista viime päivinä Googlaillutkin, sillä haluaisin kehittyä tässäkin puuhassa. Jos vaikka ensi kevääseen saakka selviäsivät olisin kovin iloinen!

Onko lukijoideni joukossa viherpeukaloita? Jos on antaa jotain hyviä vinkkejä vihreiden pitkään ikään liittyen, olen enemmän kuin avoin ottamaan opikseni! 🙂

PS. Vielä on tunti aikaa ottaa osaa TÄHÄN arvontaan! Illemmalla palailen sitten voittajien julkistamisen kanssa. 🙂

Kommentit (10)
 1. Orkideat tiputtavat kukkansa pari kertaa vuodessa ja ”nukkuvat” jopa puoli vuotta. Ei siis kannata heti luovuttaa 🙂

  1. Kuten tässä jo sanottu, erinomainen huomio! 🙂

   Olen varmaan aikaisemmat orkideat tosiaan heittänyt liian aikaisin roskiin… Tällä kertaa en siis ihan vielä luovuta.

 2. Moikka, leikkokukat säilyvät pidempääm jos leikkaat niiden varsia noin joka toinen pv. Noh, helpommin sanottu, kuin tehty, en itsekään jaksa sitä tehdä 😀 Hienot vihreät sulla on ja ruukut! Täällä samanlainen vaihe päällä, toissapäivänä hankittu elämäni ensimmäinen kasvi ruukussa 🙂

  1. Niiiiiiiin, voi kun vaan jaksaisi aina! 😀 Pidentäisihän sillä sitä elinikää varmasti.

   Kiitos, oon itsekin aivan innoissani. 🙂 Kasvit on kieltämättä aika ihania!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *