Intiimihygienian tärkeys

Paljon liikkuvana ihmisenä kokonaisvaltaisen hygienian merkitys korostuu. On päiviä, että suihkussa tulee käytyä pariinkin otteeseen, jolloin iho herkästi kuivuu ja siksi nimenomaan suihkussa käytettävillä pesutuotteilla on merkitystä. Myös ilmojen viileneminen vaikuttaa ainakin omaan ihooni, jonka vuoksi on todella tärkeää, että käytössä on mahdollisimman vähän kuivattavat, pH-arvoiltaan oikeanlaiset pesuaineet.

AsanAsan

Hygienia ja puhtaus on ylipäänsä itselleni todella tärkeää, on aina ollut. Haluan peseytyä hyvin päivittäin ja sen lisäksi vielä tuoksuakin hyvältä – olla ihmisenä sellainen raikas ja puhdas henkilö. Suihkustani löytyykin aina useampia erilaisia suihkutuotteita, jotka ovat paitsi miellyttäviä tuoksultaan (ei liian voimakkaita), niin samaan aikaan myös hellävaraisia iholle. Sen lisäksi, että siellä on iholle lempeää suihkugeeliä, löytyy suihkustani myös omat pesuaineet intiimialueille. Kuulostaa nyt ehkä jonkun korvaan raflaavalta mutta puhutaan mielestäni todella luonnollisesta asiasta. Useampi nimittäin varmasti muistaa, kuinka jo lapsesta saakka varsinkin meille naisille on hoettu, että intiimialueita ei tule pestä tavallisella saippualla. Tavallisten saippuoiden pH-arvo, kun on tosiaan aika kaukana kehomme luontaisesta pH-arvosta, joka saattaa aiheuttaa monenlaisia ongelmia.

Olen käyttänyt jo vuosia intiimipesuaineita ja paljon liikkuvalle ihmiselle ne ovat mielestäni todella tärkeä juttu! Kun hikoilemme, hikoilemme tosiaan kehostamme kauttaaltaan, jolloin kokonaisvaltainen hygienia on tärkeää. Käytössäni onkin jo jonkun aikaa ollut muutama Asanin intiimihygieniatuote, joista haluan heti tähän kärkeen mainita Asan Karpalo ja Silkkiuute intiimipesunesteen, joka on kehitelty erityisesti herkälle iholle päivittäiseen intiimipesuun. Aivan ihana karpalon tuoksu, oikeanlainen pH-arvo sekä pesunesteen pehmeän kermainen koostumus ovat seikkoja, jotka minua henkilökohtaisesti miellyttävät. Tämä pesuneste soveltuu erinomaisesti ihan päivittäiseen käyttöön ja kulkee kätevästi mukana  treenikassissakin sopivan pienehkön kokonsa vuoksi (220 ml). Viime aikoina on nimittäin tullut liikuttua entistä enemmän sisätiloissa, koska ilmat ovat viilenneet ja se tietää ainakin omalla kohdallani pientä hienosäätöä liikuntatottumuksiin näin kesän jälkeen.

AsanAsanAsan

Tällä hetkellä tulee tosiaan liikuttua yhä enenevissä määrin sisätiloissa niin lihastreenin kuin juoksemisenkin merkeissä, jonka lisäksi tämän talven tavoitteenani on aloittaa entistä säännöllisempi joogaaminen. Jooga on ollut itselleni jo pidempään sellainen puolittainen harrastus, johon olen suunnannut niinä viikkoina, kun olen vain suinkin ehtinyt. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus tehdä siitä ihan viikoittainen tapa, jolloin lajista saisi vieläkin enemmän irti. Uskon nimittäin, että joogaan pätee sama kuin muuhunkin liikuntaan – jos et harrasta sitä säännöllisesti, et hyödy siitä parhaalla mahdollisella tavalla. Eniten itseäni kiinnostaa joogamuodoista ehdottomasti tehokas hotjooga sekä hatha, sillä nuo ovat tuntuneet kokeilemieni kertojen jälkeen eniten omilta. Varsinkin hotjooga siinä mielessä, että siinä hikoilet mukavasti samalla, kun rauhotat myös mentaalista puoltasi on aivan mieletön laji, josta tulee niin hyvä olo!

Koska ihan naapurissani ei tosiaan joogasalia ole, on varsinkin hotjoogan jälkeen mukava peseytyä salin suihkutiloissa, jolloin Asanin karpalo intiimipesuneste on kätevä lisä treenikassissa. Pesuneste sopii tarvittaessa hyvin myös koko vartalon pesemiseen jos sitä ei syystä tai toisesta jaksa kantaa laukussa erillistä suihkugeeliä. Sitten on toki myös Asan Mieto 3-in-1 ja Asan Original. Mieto on tarkoitettu käytettäväksi niin hiuksille, vartalolle kuin intiimialueellekin ja tuotteen erottaa muusta valikoimasta tumman pullonsa sekä maskuliinisemman tuoksunsa vuoksi – tämä on siis loistava tuote erityisesti miehille! Original on puolestaan erityisesti herkälle iholle suunniteltu pesuneste, joka soveltuu erinomaisesti päivittäiseen intiimipesuun. Asan karpalosta Originalin erottaa paitsi tuoksu, myös hieman suurempi pakkauskoko (400 ml).

AsanAsanAsan

Näiden kolmen tuotteen lisäksi Asanilta löytyy myös Shower & Shave, joka tosiaan soveltuu nimensä mukaisesti sekä vartalon, että intiimialueiden pesun lisäksi vielä sheivaamiseenkin. Olen itse asiassa maininnut tästä aikaisemminkin blogissani, että suosin sheivaamisessa höylää, sillä se on minulle se kaikista mieluisin tapa pitää karvankasvu kurissa. Asan Shower & Shave toimii siis loistavasti kaikkeen karvankasvun siistimiseen (myös bikiniraja), sillä se on koostumukseltaan miellyttävän paksua ja mikä tärkeintä, myös intiimialue ystävällistä. Tuote vaahtoaa mukavasti ja tuoksukin on aivan ihana.

Tähän loppuun on vielä todettava, että omassa käytössäni intiimipesuaineet ovat nykyään niin arkipäivää, etten osaisi edes peseytyä ilman niitä. Ne vaikuttavat todella positiivisella tavalla intiimialueiden pH-tasapainoon sekä hyvinvointiin, että eron entiseen kyllä huomaa. Jos siis et ole koskaan kokeillut, niin suosittelen lämmöllä testaamaan. Kyse ei ole mistään nolosta asiasta vaan täysin luonnollisesta osasta ihmiskehon hygieniaa sekä puhtaanapitoa. Turhaan ei siis kannata ujostella, sillä jokaisella meistä on intiimialueet joiden hygieniasta kannattaa huolella huolehtia!

AsanAsanAsan

Jos mieltäsi askarruttaa mikä tahansa intiimihygieniaan liittyvä kysymys, niin Asanin sivuilta löydät vastauksia aihetta käsitteleviin usein kysyttyihin kysymyksiin!

 

Ja jos taas heräsi kysymyksiä liittyen tuotteiden käyttöön tai omiin käyttökokemuksiini, niin niitäkin saa heittää ilmoille? 

Kommentit (8)
 1. Todella laadukkaan oloisia tuotteita ja ihana nuo pakettien ulkonäötkin! kiitos postauksesta <3

  mun blogissa ois kuvia ja youtube kanavalla myday -videota Lapin reissulta, video löytyy blogista 🙂

  https://plantifulmindj.blogspot.fi/

  1. Eipä kestä ja eikö! Olen samaa mieltä pakkausten ulkonäöstä ja laatu on ehdottomasti priimaa myöskin. 🙂

   Okei, pitääkin kurkata! =)

 2. Lähinnä että täysin utopistista nähdä pinse-pesuaineita koskevia juttuja ja mainoksia blogeissa.

  1. Mitäs utopistista siinä on? Mielestäni aika normaali ja luonnollinen juttu. Puhutaan kuitenkin hygieniatuotteesta eikä esimerkiksi mistään seksuaalisuuteen viittavasta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *