Joko sä oot Tinderissä?

Puhuttiin ihan vasta erään ystäväni kanssa siitä, kuinka Tinder on tänä päivänä ehdottomasti pahin kilpailija baareille ja yökerhoille. Kun ihmiset ennen luottivat konkreettisiin kohtaamisiin ja lähtivät viikonloppuisin viihteelle tavatakseen uusia ihmisiä, nykyään seuraa haetaan kätevästi Tinderin kautta. Ei siis sillä, että itse olisin yökerhoja sillä mentaliteetilla ravannut, että haluan sieltä jonkun löytää, mutta onhan siellä tullut ihmisiin tutustuttua. Se on ehkä omalle ikäluokalleni sellainen luontaisempi väylä tutustua uusiin ihmisiin arjen ulkopuolella, kuin ehkä taas minua kymmenen vuotta nuoremmalle ikäpolvelle.

Saatatte ehkä arvatakin, mutta minä en ole Tinderissä – en ainakaan toistaiseksi. Sen sijaan ystävistäni useampi on ja heiltä olen kuullut juttuja niin puolesta, kuin vastaankin. Kuulemma paljon on ei niin hyviä tapauksia, mutta kunhan ikähaitarin vaan asettaa riittävän korkealle, voi löytää ihan mielenkiintoistakin seuraa. Kukaan lähipiiristäni ei ole kuitenkaan rakastunut Tinderissä, tai kokenut sitä kautta mitään niin suurta ihmissuhde rintamalla, että olisin palvelusta vakuuttunut. Ennemminkin itselleni on tullut sellainen fiilis, että koko homma aiheuttaa vaan liikaa vaivaa. Miten ihmeessä vapaa-aikani riittäisi jossain Tinderissä roikkumiseen, kun se nytkin tuntuu olevan kortilla?

Voi tietysti olla, että ajattelutapani johtuu pitkälti siitä, etten vaan ole valmis Tinderiin tai ylipäänsä antamaan kenellekään uudelle ihmiselle mahdollisuutta? Olen tainnut mainita tämän pari kertaa aikaisemminkin, mutta inhoan tosiaan treffailua, enkä ole oikein koskaan ollut hyvä uusissa suhdejutuissa. Olen myös aika varovainen, mitä miehiin tulee ja katson kyllä ehdottoman tarkkaan kenelle annan itsestäni yhtään mitään. Tämä juontaa juurensa oletettavasti siitä, että historiassani on useampi pettymys miesrintamalla (siis sinkkuajoilta) ja sen vuoksi en oikein jaksa uskoa siihen, että ne miehet vieläkään hakisivat kovin kestäviä suhteita – varsinkaan Tinderissä. Eikä sillä, että itsekään tässä parisuhdetta mitenkään erityisellä tavalla hakisin, mutta sellainen turha säätäminen ja treffeillä käyminenkään ei nyt vaan tunnu sellaiselta mitä haluan. Olen juuri nyt ehkä juuri niitä ihmisiä, jotka odottavat, että joku vaan tulee kotiovellesi ja vie sydämesi.

Moni nyt ehkä ihmettelee, miksi tästä edes kirjoitan mutta tämä johtuu oikeastaan siitä, että aihe on ollut lähipiirissäni pinnalla viime aikoina. Minulta on myös kysytty entistä useammin, joko olen Tinderissä tai ajattelinko sen ladata. Kun riittävän monesta tuutista kuulet sanan Tinder, alkaa sitä ihan väkisinkin miettimään onko tämä nyt ihan normaalia, kun itse olen tuon piirin ulkopuolella? Sanoinkin tässä pari päivää sitten yhdelle ystävistäni, että koko sovellus ahdistaa minua ja en vaan pysty miettimään, että sen lataisin. Hänen vastauksensa oli juuri se mitä halusinkin kuulla, eli minun ei ole pakko jos en tahdo. Minulla on lupa olla yksin niin pitkään, kun haluan ja uskoa vanhanaikaisiin kohtaamisiin. Siihen, että joku ehkä joskus vielä tulee ja vie sydämeni – siis muualla kuin Tinderissä. Mitään sellaistahan ei elämässä kuulu tehdä, mikä ei tunnu itsestä hyvältä.

Oma suhtautumiseni ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö uskoisi, että Tinder voi parhaimmillaan jopa toimia! Jos olet laiska viettämään aikaa yöelämässä, tai et halua kulkea jatkuvasti tutka päällä, toimii kyseinen sovellus aivan varmasti. Olen kuullut tarinoita siitäkin, kuinka Tinderin kautta on löydetty jopa elämänkumppani tai vähintään jotain sellaista, jota oma elämä on juuri siinä hetkessä kaivannut. Eipä se siis aivan turha keksintö ole! Tinder on tämän päivän treffipalsta, suomi24, yökerhot ja mitä vielä. Sinne liittyminenkään ei ole korkean kynnyksen takana, sillä koko sovellus on juuri nyt trendikäs ja todella pinnalla. Tinder on IN.

Vaikka keksin näemmä sovelluksesta (jota en edes käytä) aika paljon hyvääkin, en ole silti sinne hetkiin suuntaamassa. Tai no, eihän sitä koskaan tiedä ja siksi en missään nimessä sano, että ei koskaan. Toistaiseksi minulle kuitenkin riittää hyvin ystävieni hauskojen Tinder stoorien ja kokemuksien myötäeläminen. Tuossa sovelluksessa nimittäin todellakin sattuu ja tapahtuu!

Millaisia kokemuksia teillä on Tinderistä, tai mitä ylipäänsä sovelluksesta ajattelette? Tinderille YES or NO?

Kommentit (29)
  1. Tuntuu, että nykyään lähes kaikki parisuhteet ovat alkaneet juuri tinderissä!

    1. No ilmeisesti aika moni mikä on nyt kyllä yllättänyt itseni täysin. 🙂 Jo tässä ketjussakin on useampi tuollainen tapaus.

  2. Mulla on Tinderistä ainoastaan hyvää sanottavaa. Tuossa pari vuotta sitten treffailin sieltä ahkerasti, varmaankin 20 miestä reilun vuoden aikana. Osan kanssa tapasin vain kerran, osan kanssa vähän pidempäänkin. Ihan mielenkiinnosta tutustuin uusiin ihmisiin ja sain älyttömän hyviä kokemuksia. En itse etsinyt mitään kovin vakavaa, mutta lopulta vastaan tuli ihminen, jota ei halunnutkaan päästää menemään. Nyt olemme seurustelleet melkein kaksi vuotta, ja asumme yhdessä.

    1. Oi miten hyvältä kuulostaa! Mutta se, että olit Tinderin suhteen ahkera oletettavasti palkitsi lopulta. 😉 Mitä useamman kanssa treffaa, sitä suurempi todennäköisyys on varmasti löytää joukosta se itselleen sopiva tapaus. Kaikkea hyvää sinulle ja Tinder Matchillesi siis. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *