Jouluinen puolukkapiirakka (GL, M)

Enää neljä yötä jouluun! Tämän kunniaksi alan tästä päivästä lähtien tykittämään jouluisia reseptejä blogin puolelle. Tänään lähdetään liikkeelle piirakalla, joka sopii loistavasti joulun kahvipöytään. Kyseinen piirakka on leivottu gluteenittomiin jauhoihin ja maidon sijaan on käytetty kaurajuomaa. Makeuttamisessa suosin kookossokeria, mutta mikäli sokeria karttaa sen kaikissa muodoissa, suosittelen steviaa, joka toimii korvaajana vallan hyvin! Piirakka sopii jouluun paitsi värimaailmalta, myös makunsa puolesta. Makeahko pohja yhdistettynä kirpsakkaan puolukkaan, toimii yhdessä loistavasti ja antaa mukavaa vaihtelua piparien ja torttujen rinnalle joulupöytään.

Gluteeniton piirakkaGluteeniton piirakka

JOULUINEN PUOLUKKAPIIRAKKA (GL, M)

  • 1,5 dl *Foodin kookosöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/3 tl neilikkaa
  • 1 dl *Foodin kookossokeria
  • 1 dl *Foodin mantelijauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 2 dl *Foodin tefjauhoja
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 1/3 tl *Foodin inkiväärijauhetta
  • 1 tl *Foodin Bourbon -vaniljauutetta
  • 1 luomu kananmuna

Täyte:

  • 300 g suomalaisia puolukoita
  • *Foodin kookossokeria (ei pakollinen)

*Foodinin tuotteet sponsoroitu reseptiä varten

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Kaadetaan erilliseen kulhoon kaikki kuivat aineet yksitellen, eli ensin mausteet, jonka jälkeen jauhot. Sekoitetaan huolella ja lisätään kookossokeri. Seuraavaksi mukaan kaadetaan kaurajuoma, kookosöljy, sekä kananmuna. Tässä kohtaa taikina onkin jo helposti sekoitettavaa ja tasaista. Voidellaan piirakkavuoka ja kaadetaan taikina tasaisesti vuokaan. Esipaistetaan pohjaa viitisen minuuttia 180 asteisessa uunissa. Tämän jälkeen kaadetaan jäiset puolukat piirakan päälle ja mikäli pidät makeudesta, ripottele puolukoiden päälle vielä hieman kookossokeria.

Paistetaan piirakkaa uunin keskitasossa noin 35-45 minuuttia, uunin tehoista riippuen. Neuvoisin, että paista ensin 35 minuuttia, jonka jälkeen tarkista tilanne, ja jos piirakka on liian löysää, laita takaisin uuniin. Kannattaa kuitenkin varoa ylipaistamista, sillä usein piirakka on kuumana vähän löysähköä, mutta asettuu jäähtyessä. Itse pidin uunissa 40 minuuttia, jonka jälkeen piirakkataikinaa jäi kyllä hieman veitseen kiinni, mutta jäähtyessä, siitä tuli täydellistä! Eli teos pysyy loistavasti kasassa ja piirakkapohja on kiinteä, kuten kuvista voi huomata.

Kun piirakka on valmis, annetaan sen jäähtyä 20-30 minuuttia, jonka jälkeen leikataan tarjolle ja nautittavaksi.

Gluteeniton piirakkaGluteeniton piirakka

Herkullisia piirakkahetkiä ja ihanaa joulunodotusta! <3

Kommentit (2)
  1. WTF, Himalajan vuorisuolaa.

    1. Voit käyttää myös normaalia suolaa, mikäli ei ole tuttu tuote. Itselläni tuo käytössä, niin sillä automaattisesti aina sen lisään resepteihin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *