Kaikki banaanipannareista

Suklaisia, lakritsisia, omenaisia tai vaniljaisia. Banaanipannarit ovat suosikkejani mutta koskaan enää en tee niitä ilman lisämausteita, kuten ihan alun alkujaan tein vaan banaanista ja kahdesta kananmunasta. Kolmisen vuotta sitten tuo kolmen aineosan trio tuntui tarpeeksi hyvältä ollakseen totta, eikä sitä oikeastaan edes tullut mietittyä mitä muuta näihin pannareihin voisikaan lisätä. Silloin myös superfoodit ja Ruohonjuuren kaltaiset kaupat taisivat olla aika utopiaa… Tai sitten niitä suosi tietty käyttäjäkunta johon ainakaan itse en kuulunut.

Tänä päivänä olen ylipäänsä ruoanlaitossa kokeilevampi. Keittiöni ei rajoitu kanaan ja riisiin, vaan pyrin olemaan luova ja vaihdella ruokia joita syön. Kokeilen paljon uutta ja inspiroidun uusista mauista. Onhan se toki totta, että nämä banskupannarit ovat vähän sellaisia, joihin olen kirjaimellisesti jämähtänyt… Vuodesta toiseen, viikosta toiseen. Mutta mitä sitten? Helppo ja herkullinen välipala, viikonlopun aamiainen tai herkkuhimon taltuttaja. Näihinkään ei itseasiassa pääse niin kyllästymään jos reseptiä vähän vaihtelee. Joka kerta ei tarvitse siis syödä samalla setillä vaan vaihtoehtoja piisaa!

IMG_2116-001

Yleisesti ottaen salaisuus täydellisiin pannareihin piilee paistolämpötilassa, taikinan koostumuksessa (sisältää muutakin kuin munaa ja banaania), blendaus-ajassa, pannussa, sekä rasvassa jolla paistetaan. Itse paistan pannarit aina miedolla lämmöllä kookosöljyssä, sekä blendaan taikinaa jonkun aikaa, vaikka aine-osat olisivatkin jo sekoittuneet. Mitä kuohkeampi taikina, sen onnistuneemmat bannarit. Lisäksi kuten jo mainitsin, taikinan tulee sisältää muutakin kuin ne perus aine-osat.

Psyllium on mielestäni aivan ehdoton! Se antaa taikinalle rakennetta ja kuohkeuttaa. Samaa asiaa ajaa myös proteiinijauhe, joka tuo taikinaan rakennetta ja koostumusta. Itse käytän maustamatonta, koska en muutenkaan käytä mitään maustettuja heroja. Jos taas tahtoo hieman erilaisia makuviboja, voi taikinaa maustaa esimerkiksi jouluisella piparkakkumausteilla, maapähkinävoilla, omena- tai päärynäraasteella, luomu vanilja-aromilla, lakritsijauheella tai vaikka raakakaakaolla. Nämä ovat toki vain esimerkkejä, joiden lisäksi valinnanvaraa on vaikka ja kuinka. Näissä hommissa mielikuvitus vaan on rajana.

IMG_2128-001

Koska olen blogihistoriani aikana jakanut useampiakin pannari-ohjeita, ajattelin listata teille tähän ne kaikista parhaimmiksi toteamani reseptit. Sieltä löytyy pari suoranaista reseptiä, sekä lisäksi muutama ”vinkki”, joita voi hyödyntää täydellisissä pannareissa. Kaikki ovat muuten tietysti maidottomia ja gluteenittomia.

Tuleeko teillä mieleen jotain ”maustetta” tai lisuketta jonka kanssa pannareita kannattaisi ehdottomasti kokeilla? Täällä pannarihullu odottaa silmät kiiluen vinkkejänne! 😉

Kommentit (2)
  1. Täällä odotellaan videota :)) ihania<3

    1. Ai! 😀 No ei kait sitten auta kuin tehdä taas! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *