Kasvojen itseruskettavat vertailussa

Nyt kun päivä on alkanut jälleen pitenemään ja valon määrä lisääntyy jatkuvasti, on sitä suorastaan hätkähtänyt omaa kalpeuttaan. Vaikka talvisinkin suosin itseruskettavia, en kuitenkaan ole niiden suhteen yhtä säntillinen mitä olen valoisampaan vuodenaikaan. Kun vaatteet vähenevät paljastuu enemmän ihoa ja sen myötä on kiva ylläpitää hieman päivettyneempää ilmettä. Myös kasvot kaipaavat väriä ja vaikka tämä jakaakin mielipiteitä, on terve hehku kasvojen iholla mielestäni todella kaunis. Koska kasvojen iho on herkempi kuin vartalon, olen aika tarkka siitä, millaisia itseruskettavia kasvoillani suosin. Tuotteiden tuleekin olla laadukkaita ja ihoa helliviä, joiden avulla päivetyksestä tulee tasainen eikä laikukas.

ECO BY SONYA – FACE TAN WATER -itseruskettava kasvovesi

Arvosana 9,5 /10

Tämä *Eco By Sonya itseruskettava kasvovesi on ollut yksi suosikeistani jo pitkään. Jos oikein muistelen, taisin saada ensimmäisen pullon testiin viime kesänä, jonka jälkeen kyseinen tuote on todella koukuttanut. Vaikka näin talvella olen tosiaan ollut itseruskettavien suhteen hieman laiskempi, on tämä ollut se ruskettaja, jota olen käyttänyt eniten. Parasta tuotteessa on sen koostumus (kasvovesi), värisävy, imeytymisnopeus, pullon koko sekä luonnonmukaisuus. Tuote on siis todella helppo levittää iholle vanulapun avulla ja se imeytyy yhtä nopeasti kuin tavallinenkin kasvovesi. Itse tykkään käyttää kasvoveden päällä vielä ravitsevaa päivä- tai yövoidetta jotta kosteustasapaino säilyy. Pullon koko on se lentokoneystävällinen 100 ml, jolloin se meneekin helposti käsimatkatavaroissa ja on kätevä ottaa reissuun mukaan. Luonnonmukaisuudesta tietenkin vielä plussaa, sillä itse ainakin tykkään tänä päivänä suosia jatkuvasti enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa sekä luonnonmukaisempia ihonhoitotuotteita.

Jos jotain miinusta, niin antaisin pienen miinuksen suhteellisen korkeasta hinnasta vaikkakin tämä tuote on kieltämättä erittäin pitkäkestoinen. Itselläni on se ensimmäinen pullo edelleen käytössä ja siitä on suunnilleen puolet jäljellä. Toinen pieni miinus siitä, että kasvovesi vaatii melkein väistämättäkin päälle jonkun voiteen jotta tunne iholla on miellyttävä. Kotiolosuhteissahan tuo ei siis haittaa mutta jos mietitään vaikka reissua, tarkoittaa se yhden ylimääräisen purkin mukaan ottamista verrattuna siihen, että itseruskettavassa olisi mukana ne ihoa kosteuttavat voidemaiset ominaisuudet. Tästä huolimatta tämä on tosiaan se oma suosikkini ja tuotteen arvosana sen mukainen.

CHOCOLATE SUN – COCOA ILLUME SUNLESS TANNING GEL -itseruskettava geeli

Arvostelu 8,5 /10

Uusin tulokas kasvojen itseruskettavissa on *Chocolate Sun merkin tummempi geelimäinen itseruskettava. Merkki on itselleni uusi tuttavuus ja tämä tuote se ensimmäinen heiltä koskaan kokeilemani. Yleisesti ottaen en oikein pidä geelimäisistä itseruskettavista, koska niillä aikaan saa niin herkästi laikkuja. Tämä luonnollinen tuote painii kuitenkin aivan eri sarjassa ja yllätys itseruskettavan suhteen on ollut positiivinen!

Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut rehellisesti sanottuna erityisen positiivinen. Levitin geelin iholleni illalla kasvojen kuorinnan jälkeen, jolloin iho tuntui suoraan sanottuna todella kiristävältä ja kuivalta. Geeli siis sisältää aloeta jonka vuoksi ihossa on tuota mainitsemaani kireyden tunnetta – ikään kuin levittäisit ihollesi jonkun naamion joka kuivuessaan alkaa kiristämään. Toisella kokeilukerralla päätin olla kuorimatta ihoani ennen levitystä ja suoritin pelkän puhdistusmaidolla puhdistuksen. Levityksen jälkeen iho ei enää huutanutkaan kuivuutta ja kireyttä, vaan tuote kuivui kasvoille nopeasti, jonka jälkeen jo levitinkin sen päälle kosteusvoiteen. Tärkeä huomio jonka siis tein on, että tämän tuotteen kanssa ei etenkään talvella kannata ihoa kuoria, sillä muuten kiristävyyden tunne saattaa olla aika rajukin. Lopputulos jonka tällä geelillä aikaan saa on varmaan se mikä teitäkin kiinnostaa eniten, eli se on tasainen ja kaunis. Vaikka itselläni on käytössä geeleistä se tummempi versio, on lopputulos silti nätti eikä missään nimessä liian tumma. Iho tuntuu tuotteen jälkeen myös todella pehmeältä ja mikä ihaninta, tämä ei tuki ihohuokosia ja sen suorastaan tuntee!

Plussaa siis kauniista värisävystä, luonnonmukaisuudesta ja nopeasta värisävyn kehittymisestä kun taas miinusta ehkä kuitenkin siitä geelimäisyydestä. Vaikka tuote on ihana silloin kun sitä käyttää oikein, niin kyllä silti sanoisin, että itse pidän enemmän kasvovesimäisestä tai voidemaisesta itseruskettavasta. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja voisin kuvitella, että tämä itseruskettava on aivan loistava rasvoittuvan sekä sekaihon päivettämiseen!

CHANEL – SOLEIL IDENTITÉ -itseruskettava voide

Arvostelu 9+/10

Se pisimpään käytössäni ollut itseruskettava on Chanelin Soleil Identité sävyssä Intense bronze (kahdesta värisävystä tummempi). Tämä tuote taitaa löytyä jo useamman ystävänikin kaapista, sillä niin hyvät myyntipuheet olen sille pitänyt! Chanel on tietenkin luksusta ja sen vuoksi itseruskettavanakin tuote on täydellisen värisävyn antava sekä iholla hoitava. Tätä voi rohkeasti käyttää kasvojen iholla aivan sellaisenaan ilman, että tarvitsisi pelätä riittääkö kosteutus. Käytänkin tuotetta usein juuri yövoiteen korvikkeena, jolloin herään aamulla kuin olisin Karibialla yön aikana piipahtanut! Väri on siis todellakin kaunis ja intensiivinen eikä laikkuja ole mahdollista aikaansaada ellei ole aivan surkea rähmäkäpälä.

Miinusta taas annan korkeasta hinnasta, joka tosin tässäkin tapauksessa maksaa itsensä takaisin. Tuote on todella riittoisaa sillä sitä ei tarvitse käyttää monena päivänä viikossa koska värisävy pysyy iholla kauniisti useamman päivän ajan. Ostan itse tätä aina tax-freesta jolloin hinta ei kirpaise samalla tavalla, sillä siellä se pyörii jossain vähän vajaassa 30 eurossa. Ehkä pieni miinus myös tuoksusta joka on alkanut itseäni vähän ällöttämään. Tuoksu ei siis ole missään nimessä paha vaan sellainen auringon ja biitsin sekoitus mutta vuosia tuotetta käyttäneenä olen siihen kenties vähän kyllästynyt? Sekoitankin voidetta usein yövoiteeseen, jolloin toinen voide peittoaa tuon tuoksun ja se muuttuu miedommaksi.

Siinä tosiaan ne minun kaapistani löytyvät kasvojen itseruskettavat, joita voin suositella. Kuten saatoitte huomata, mikään ei saanut surkeita arvosteluja koska huonoja tuotteita en suostu kasvoillani käyttämään. Itseruskettavienkin suhteen on kyse aika paljon makuasioista ja etenkin silloin, kun tuotetta käytetään kasvojen ihoon korostuvat ne omat mieltymykset.

Toivottavasti tästä oli teille apua ja rohkenette kokeilla kenties teille uusia tuotteita! Vaikka olenkin suosikkini löytänyt, olen minäkin edelleen avoin uusille kokeiluille eli jos teillä on joku oma ehdoton ykköstuote, jota voitte kasvojen itseruskettavista suositella, niin kuulen oikein mielelläni?

Aurinkoa sunnuntaihin!

 

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (1)
  1. Moikka! Olen testaillut useita eri merkkejä ja vihdoin löytänyt sen supersuosikin ir-viidakosta!
    Mulla on nyt toinen pullo menossa näistä itseruskettava”tipoissa” ja pois en vaihda 🙂 Tuote on Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster, ja laitan tuotetta 3 tippaa yövoiteen joukkoon. Käytän säännöllisen epäsäännöllisesti noin 2-3 krt vkossa ja väri on just täydellinen!
    Tippojen määrää säätelemällä saa muokattua lopputulosta joko lomailin juuri Aasiassa-lookista normi terveeseen hehkuun 😀 Suosittelen! Tuote riittää pitkään eikä tuoksu miltään 🙂 Kroppaversiokin tästä on itsellä menossa kokeiluun asap.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *