Kauneudenhoito – Näitä asioita laiminlyön

Nuorempana olin hyvin laiska ihonhoidon suhteen. Laiminlöin kasvojen ihonpuhdistusta ja rasvausta, käytin vähän mitä sattuu tuotteita eikä itselleni tärkeää ollut tuotteiden laatu, vaan ennemminkin edullinen hinta. Vanhemmiten tämä asia on muuttunut ja ihonhoidosta tullut tärkeä rutiini aamuin illoin. Eli iho puhdistetaan aina, oli tilanne mikä tahansa, eikä ilman yövoidetta käydä nukkumaan. Silmänympärysvoidetta olen käyttänyt jo vuosikaudet ja markettikosmetiikka on vaihtunut luonnon- sekä korealaiseen kosmetiikkaan. Silti samaan aikaan, vaikka olen kasvojen ihonhoidosta tarkka, olen monessa muussa asiassa hieman laiska kauneudenhoitaja. Eli en käytä ulkonäköön kovinkaan paljon fokusta tai aikaa, enkä esimerkiksi ole henkilö, joka on aina täydellisen huoliteltuna liikenteessä. Olen määrätyllä tavalla poikatyttö ja valitsen aina ennemmin mukavuuden kuin sen, että näyttäisin täydellisen huolitellulta. Viihdyn ilman meikkiä, rakastan lenkkareita ja voin lähteä suoraan sängystä liikkeelle. Vaikka periaatteessa ihailen naisia, jotka jaksavat aina olla tip top, samaan aikaan huomaan viihtyväni parhaiten heidän seurassaan, jotka ovat kanssani tässä asiassa samanlaisia. Eli sellainen tietynlainen rentous ja kyky heittäytyä tilanteisiin on tärkeämpää kuin se, miltä itse tilanteessa näyttää.

Mielestäni kauneudenhoito on jokaisen henkilökohtainen asia ja siitä voi joko pitää tai olla pitämättä. Osa meistä on kovin huolellisia ja osalla taas on ne osa-alueet, jotka kiinnostavat (kuten itselläni kasvojen ihonhoito) ja sitten ne seikat, joihin ei vaan jaksa panostaa. Mielenkiinnosta halusin tänään koota yhteen ne kauneudenhoidon rutiinit, joita laiminlyön jatkuvasti. Osa ehkä hieman harmittaa itseäni ja haluaisin hoitaa ne paremmin, mutta toisaalta mielenkiintoa ei vaan ole riittävästi, jotta jaksaisin tehdä asioihin muutosta. Ja toisaalta, tarvitseeko edes?

Ohessa siis kymmenen asiaa, joiden suhteen olen laiska ja välinpitämätön…

Vartalon ihon kuorinta ja rasvaaminen

Olen hyvin laiska kuorimaan ja rasvaamaan vartaloani! Vaikka käytän säännöllisesti itseruskettavia, silti kuorin ihoani vain harvoin. Toisaalta käyttämäni itseruskettavat ovat sen verran laadukkaita, etteivät ne lähde iholta laikukkaasti kuluen, mitä aina toisinaan näkee. Se, miksi en pidä vartalon rasvaamisesta johtuu puolestaan siitä, etten tykkää tahmaisesta tunteesta, joka iholle jää rasvan levityksen jälkeen. Toki, mikäli voide imeytyy nopeasti, on asia eri, mutta liian useissa tuotteissa on se ongelma, etteivät ne imeydy vaan jäävät ihon pinnalle ällöttävänä tahmana. En sitten tiedä, johtuuko tämä voiteista vai ihostani, joka ei sitten liene kovin kosteusköyhä? Tosin käsirasvaa käytän kylmään vuodenaikaan viikoittain, mutta jalkoja rasvaan ehkä kerran tai pari vuodessa!

Kulmakarvojen nyppiminen

Nypin kulmakarvani vain ani harvoin, ehkä kerran vuodessa? Eli kyllä, tämän suhteen olen aivan äärimmäisen laiska! Toisaalta tykkään rehottavista, luonnollisista kulmakarvoista, joten siinä mielessä en ole kokenut suurta tarvetta tehdä asialle mitään. Tällä hetkellä mietin kulmakarvojen laminointia, sillä se voisi kenties olla juttuni? Hieman aiheeseen liittyen, en myöskään koskaan ole käynyt kasvojen ihokarvojen poistossa, mutta koska karvoja löytyy, ilmeisesti sekin olisi suositeltavaa? Tosin tämän suhteen olen miettinyt, olisiko sekin sitten loputon kierre ja karvoja kasvaisi kahta kauheammin?

Siveltimien puhdistus ja peseminen

Pesen meikkisiveltimet aivan laittoman harvoin, vaikka tiedän, miten tärkeää niiden peseminen on! Tämä on hieman ristiriidassa sen kanssa, että tyynyliinat kuitenkin vaihdan päivittäin (tai vähintään, joka toinen päivä) juuri bakteeri- ja ällötys syistä.

Finnit

Olen se henkilö, joka puristaa finnin heti, kun huomaa sellaisen ilmestyneen! En ole koskaan kärsinyt aknesta tai muistakaan iho-ongelmista finnien suhteen, mutta silloin, kun tosiaan finni syystä tai toisesta iskee (tyypillisesti stressin seurauksena), puristan sen väkisin verille saakka. Kun finni on puristettu, laitan sen päälle nokareen hammastahnaa ja annan kuivua yön ylitse. Puristamisesta jäänyttä arpea puolestaan hoidan Bepanthenilla ja peitän peitepuikolla. Tiedän, tätä kaikkea ei kannattaisi tehdä, mutta minkä teet? Inhoan finnejä ja etenkin sellaista kohonnutta paisetta, jolta finni näyttää ennen kuin on kypsä puristettavaksi…

Kynsien viilaus

Tämä tuli mieleeni messuilla, kun ystäväni puhui kynsiviiloista ja totesin, etten omista viilaa, sillä puren kynteni aina, kun haluan ne lyhyemmiksi. Tiedän tämän olevan hieman noloa, mutta en varmasti ole ainut aikuinen nainen, joka näin toimii? Kynnet ylipäänsä ovat itselleni kauneudenhoidossa osa-alue, johon en näe juurikaan vaivaa. Minulla ei ole ikinä ollut rakennekynsiä, vaan kynnet ovat aina lyhyet ja tyypillisesti lakattu punaisella tai mustalla kynsilakalla.

Yhden tuotteen vaikutuksien odottaminen

Yksi asia, jota laiminlyön kauneudenhoidossa jatkuvasti, on se, etten käytä yhtä tuotetta orjallisesti riittävän pitkään, vaan availen useita purkkeja ja käytän yhtenä iltana toista, jonka jälkeen taas toista. Tosin mitään tuotteita en heitä ikinä roskiin, vaan käytän kaiken aina loppuun. Tuotteiden parhaat ominaisuudet eivät kuitenkaan välttämättä käy ilmi, jos kaikkea sekoittelee keskenään. Tällä hetkellä peilikaapissani on auki varmaan 10-15 purkkia, joita osaa käytän päivittäin ja osaa taas tyyliin, joka toinen päivä. Tässä kyllä välillä petraan, kunnes taas hieman lipsun…

Hiustenpesu

Kuten olen blogissa ennenkin maininnut, pesen hiuksiani aika harvoin. Hyvin tyypillinen pesuväli on kerran tai pari viikossa ja jos laitan hiukseni esimerkiksi juhliin lauantaina huolella alusta loppuun saakka, pesen tukan vasta keskiviikkona illalla. Tämä ällöttää monia ja on ystäväpiirissäni jopa vitsi! Toisaalta jos hiukset eivät rasvoitu, miksi pestä niitä liian usein? Peseminen ja hiusten föönaus + laittaminen, on aina oma prosessinsa, jonka vuoksi teen sen harvemmin. Mutta kieltämättä välillä mietin, onko tuollainen terveellistä päänahalle, että pitäisikö kuitenkin pestä useammin? Kuivashampoota käytän vasta loppumetreillä, päivä tai pari ennen pesua, eli se ei tosiaan ole tuote, jota suihkuttelen päänahkaan päivittäin.

Huulien kuorinta

Huuleni ovat luonnostaan kuivuuteen taipuvaiset, joten huulten kuorinta olisi itselleni todella tärkeä rutiini ylläpidettäväksi! Kaikki välineet kyllä löytyy, mutta olen silti laiska. Jännä kyllä, miten jotkut pienet rutiinit ovat aina yhtä hankalia toteuttaa, vaikka ne käytännössä veisivät päivästä vain muutaman minuutin?

Hiusnaamioiden käyttö

Yksi ystävistäni on ammatiltaan kampaaja ja jaksaa aina ihmetellä, miksi en käytä niitä lukuisia hiusnaamioita, joita olen blogin kautta testiin saanut. Todellisuudessa en kuitenkaan jaksa ikinä odottaa naamion vaikutusaikaa, saatikka pyyhekuivata hiuksia ennen naamiota. Ainoat naamiot, joita nykyään suosin, ovat color maskit ja nekin levitän aina käsin puristeltuun hiukseen, en pyyhekuivaan. Tätä voi sitten ihmetellä, että miksi näin, sillä hyötyhän ei ole yhtä maksimaalinen, mutta en vaan jaksa poistua suihkukopista ensin kuivaamaan tukkaa, palata sinne takaisin ja levittää naamion hiuksiin, jonka jälkeen tulla ulos suihkusta odottelemaan vartiksi ja sitten taas palata suihkuun. Aivan äärettömän raskas prosessi! 😀

Mustapäät

Toiset ovat kovin tarkkoja siitä, ettei ihossa saa olla edes pieniä virhekohtia. Itsehän olen tässäkin vähän laiska ja suurpiirteinen, eli vaikka finnit kyllä ärsyttävät, niin mustapäitä puristelen vain harvoin. Tämän huomaa aina lähikuvissa nenänpielistä ja joka kerta kuvia katsoessa mietin, kuinka asialle olisi tehtävä jotain… Mustapäät ovat ikävän näköisiä, mutta samalla kieltämättä kovin inhimillisiä.

Mitä rutiineja sinä laiminlyöt kauneudenhoidossa? Onko listallasi samoja asioita?

Kommentit (7)
 1. Olipa kiva postaus 🙂 Itsekään en kuori huulia tai viilaa kynsiäni (pureskelu on ihan hyvä tapa pitää kynnet lyhyinä 😀 ). Vartalon kuorintaa teen ehkä 3 krt vuodessa mutta sen sijaan rasvaan joka suihkukerran jälkeen vartaloni, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Nopeasti siitä tulee tapa etenkin kun löytää hyvän nopeasti imeytyvän perusrasvan, iho pysyy sileänä!

  1. Kiva kuulla! 🙂 Hahah jep, no samaa mieltä! Tuo vartalon rasvaaminen olisi ehdottomasti hyvä saada tavaksi, nimittäin kyllä vartalon iho myös ikääntyy ja siksi olenkin miettinyt, että ehkä rasvaamalla sitä, voisi pidentää ihon pysymistä kimmoisana. 🙂 Olisi kyllä hyvä tehdä siitä rutiini, jonka voisi aloittaa etsimällä voiteen, joka sopii täydellisesti omalle iholle. Eihän sinulla ole tähän mitään suositusta?

 2. lauramaria88
  24.10.2019, 09:03

  Anteeksi, mutta nyt hieman ärsyttää tämä postaus. Annat ymmärtää olevasi hyvin luonnollinen vaikka suurimmasta osasta kuvia voi nähdä, että käytät melko paljon meikkiä. Lisäksi sinulla on ripsien pidennykset ja huulissa täytettä (ainakin jos vertaa vanhoihin kuviin), silikonit ja värjäät hiuksiasi. Eikä siinä mitään pahaa ole, mutta toivoisi, että voisi olla näissä asioissa rehellinen eikä harhaanjohtaa ihmisiä ja sitä kautta nostaa itseään jalustalle.

  1. Ikävä kuulla että aiheutin sinussa ärsytystä, se ei todellakaan ollut postauksen tarkoitus. 😀 Aina erilaisia tunteita kokiessa kannattaa miettiä, miksi näin? Miksi tuntemattoman ihmisen postaus ärsyttää sinua noin paljon? Tässä postauksessa ei ollut kyse luonnollisuudesta. Missään kohtaa en väitä olevani mikään luonnollisuuden perikuva, mutta kyllä, olen laiska kauneudenhoitaja monelta osin. Näillä ei kuitenkaan ole yhteyttä toisiinsa, voit olla laiska kauneudenhoitaja, mutta omistaa silti ripsienpidennykset. 😀 Ne muuten vaativat huollon kerran neljässä viikossa. Ja ihan vasta olin 3 kk ilman ripsiä, eli kyllä sekin minulta onnistuu! Mutta pidennykset ovat juuri laiskan kauneudenhoitajan pelastus. 😉

   Sanot että meikkaan paljon, josta olen hieman eri mieltä. Arkimeikkini koostuu meikkivoiteesta, peiteaineesta silmien alle, aurinkopuuterista, poskipunasta, ripsiväristä ja kulmakarvageelistä. Jollekin tämä on ehkä paljon, minulle ei. Päivinä, joina kuvataan, laitan yleensä vielä nudea huulipunaa sekä teen huultenrajauksen, jotta huulet näkyvät kuvissa. Lisäksi joskus laitan luomiväriä, jolla ilmettä on kiva muuttaa kuviin. Mutta tosiaan blogikuvat eivät ole koko totuus, eli päivittäin ei todellakaan kuvata, eli mä olen oikeasti aika paljon ilman meikkiä ja mun iho on hyvä ilman meikkiäkin ja sen uskallan ääneen sanoa, nostamatta itseäni jalustalle. 😀

   Tämän postauksen kuvissa on Vita Liberatan Beauty Blurr päivettävä -voide sekä ripsienpidennykset, eikä muuta. Usko tai älä… Ja mä olen oikeasti ihminen, joka voi lähteä suoraan sängystä liikenteeseen, vaikka et ehkä sitä usko. Piilarit tosin tarvitsen päähän, mutta mun elämä ei pyöri ulkonäön ympärillä vaikka hiuksia värjäänkin ja ripsienpidennykset omistan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *