Kauneusrutiineja, joista en luovu!

Kauneudenhoito on itselleni intohimo. Vaikka en ole pinnallinen ihminen, kyllä tietyissä määrin haluan pitää myös ulkonäöstäni huolta. Etenkin kaunis ja hyvinvoiva iho sekä upeat hiukset, ovat itselleni tärkeitä ulkonäöllisiä seikkoja, joihin panostan. Kun tietyt asiat ovat ulkonäön suhteen kunnossa, olo on kaikin puolin hyvä ja itsevarma. Tokikaan en tarkoita tällä sitä, että ulkonäkö on itsevarmuuden perusta, vaan siistillä ulkonäöllä voi vaikuttaa paljon omaan yleiseen fiilikseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita hurjaa pakkelikerrosta tai kaikkea mahdollista feikkiä, vaan luonnollinen lopputulos on kaunis. Itse koen useimmiten oloni kauneimmaksi täysin ilman meikkiä. Hehkuva ja hyvin hoidettu iho, puhtaat hiukset ja sellainen saunanraikas ulkonäkö, ovat asioita, joita pidän henkilökohtaisesti kauniina.

Tänään haluan jakaa kanssanne kauneusrutiineja, joista en kovin helposti luovu. Sellaisia seikkoja, joiden avulla pidän ulkonäöstäni huolta ja ylläpidän mahdollisimman kaunista ulkomuotoa. Mielestäni on mielenkiintoista lukea vastaavia muilta, joten toivon mukaan löydätte omieni joukosta kenties jotain uusia vinkkejä oman kauneuden ylläpitoon!

Huolellinen ihonpuhdistus

Ihonpuhdistus on itselleni yksi tärkeimmistä kauneudenhoidollisista rutiineista. Jos jostain olen tarkka, niin ihostani ja pidänkin siitä erityisen hyvää huolta. Koskaan en mene meikit naamalla nukkumaan ja olen kiinnostunut uusista tuotteista ihonhoidon saralla. Tällä hetkellä käytän eniten ikääntyvälle iholle suunnattuja luonnon- sekä korealaisen kosmetiikan tuotteita, sillä koen tuon linjauksen itselleni tässä kohtaa tarpeelliseksi. Harrastan usein myös kasvojen ihon kaksoispuhdistusta, eli puhdistan iholta meikin ensin hellävaraisella puhdistusmaidolla, jonka jälkeen pesen sen vielä esimerkiksi geelimäisellä tuotteella. Näin talvella ihoni vaatii enemmän kosteutusta kuin kesällä ja etenkin otsa on alue sellainen, jota pyrin hoitamaan mahdollisimman hyvin. Tavoitteenani onkin näyttää nuorekkaalta vielä kymmenen vuoden päästä! Pyrin myös siihen, ettei minun tarvitse peittää ihoa, vaan voin ennemminkin korostaa sitä.

Seerumin käyttö

Seerumeita käytän päivittäin, aamuin illoin. Tätä en tehnyt vielä muutama vuosi sitten kuin satunnaisesti muutaman kerran viikossa, mutta nykyään olen seerumin suhteen jopa orjallinen. Mielestäni seerumi on yksi ihonhoidon kulmakivistä ja jos et sellaista vielä omista, suosittelen hankkimaan. Seerumi tehostaa voiteiden imeytymistä ja kosteuttaa jopa paremmin kuin kasvovoide! Veikkaan monen pelkäävän saako seerumin ja päivävoiteen kerros meikin rullautumaan, mutta jos käytössä on laadukkaat tuotteet, kahden voiteen kerroksesta ei ole mitään haittaa! Kannattaa antaa molempien kuivua hyvin ennen meikkivoiteen levitystä, jolloin lopputuloksesta tulee tasainen. Myös yökäytössä seerumi on ehdoton, sillä iho tunnetusti uudistuu yön aikana, jonka vuoksi yön aikana käytettävillä tuotteilla on suuri merkitys! Itse tykkään käyttää öisin hyaluronihapposeerumia, sillä luotan kovasti hyaluronihapon ihoa kosteuttavaan ja nuorentavaan vaikutukseen.

Hiuslisäravinteet

Kauniit hiukset ovat itselleni erittäin tärkeä seikka! Myönnän olevani hieman laiska kampaajalla kävijä ja sorrun leikkaamaan sekä värjäämään hiuksiani itse, mutta yritän tällä saralla petrata. Tyvikasvu on toki helppo värjätä kotosalla, mutta esimerkiksi raidoitus ja se hiusten leikkaaminen, ovat seikkoja, jotka kannattaa jättää kampaajan harteille. Hiuslisäravinteita käytän ja olen itse asiassa käyttänyt jo vuosia säännöllisen epäsäännöllisesti. Milloin käytössäni on Hankintatukun Evonia, kun taas toisinaan New Nordicin Hair Volume. Yksi kikka jolla hiuksiinsa voi saada ns. hieman ekstraa, on keratiinikuuri. Esimerkiksi Hankintatukulla on loistavaa Evonian keratiinia, jota itsekin syön kuuriluonteisesti. Tosin nykyään enää oikeastaan puolivuosittain, sillä hiukseni ovat noin yleisesti hyvässä kunnossa. Ainoat kohdat, joissa hiukseni ovat heikommat, ovat ohimot. Näin on aina ollut ja tuntuu kuin niissä hius olisi ihan eri paria kuin muualla. Jos on siis jotain vinkkejä ohimojen hiusten vahvistamiseen, niitä otetaan vastaan!

Alaripsien ja kulmien värjäys

Värjään kulmat säännöllisesti, sillä kulmakarvoissani on ns. pieniä koloja ja siipiosa on huomattavasti vaaleampi karvoitukseltaan. Kulmien kotivärjäys on mielestäni todella helppoa ja teen sen ehkä suunnilleen kerran kuukaudessa. Pidän hyvin paljon paksuista, jopa hieman rehottavista kulmakarvoista ja tästä syystä en näe hurjasti vaivaa, mitä tulee kulmien laittamiseen. Annan niiden olla melkeinpä luonnontilassa ja nypin niitä aniharvoin. Nykyään käytän meikissäkin ainoastaan kulmakarvageeliä, kun aikaisemmin tein hyvin vahvat kulmat Anastasian kulmavärillä. Myös alaripset värjään satunnaisesti – oikeastaan vähintään aina ennen reissuja ja yläripsiä kaunistavat tietenkin ripsienpidennykset, joihin olen koukussa. Ne ovat se minun paheeni, mitä tulee näihin kaikenlaisiin lisäosiin.

Hedelmähapponaamiot

Hedelmähapponaamiot ovat naamioita, joilla kuorin ihoani viikoittain. Niiden avulla ihon pinnalta saa pois kuolleen ihosolukon ja ainakin oma ihoni suorastaan hehkuu happokuorinnan jälkeen! Joidenkin iholle hedelmähapot ovat tunnetusti turhan vahvoja, mutta omani kestää niitä yllättävän hyvin. Jos ihosi on kuitenkin herkkä, jättäisin hapot suosiolla väliin, mutta mikäli kokeilet normaali ihoisena happokuorintaa ensimmäistä kertaa, kannattaa sitä pitää iholla ainoastaan muutaman minuutin verran ja täten totuttaa ihoa tuotteeseen. Kun iho tottuu, se ei enää juurikaan edes nipistele tai punoita kuorinnan jälkeen. Paras hedelmähappokuorinta löytyy Madaralta ja hyvänä kakkosena tulee Juice Beauty, eli luonnonkosmetiikka jälleen kunniaan!

Kasvohoito (kerran vuodessa)

Kasvohoidossa en käy liian usein, mutta kyllä kerran vuodessa pyrin käymään ihonpuhdistuksessa. Toinen itseäni kiehtova kasvojen hoitomuoto on hoitolatasoinen mikroneulaus, jossa olen kerran käynyt. Myös kotona olen ihoani rullaillut, mutta siitä kyllä kuullut hieman ristiriitaista infoa. Reiät iholla ovat aina infektioportti, jonka vuoksi hygienian tulee olla enemmän kuin kohdillaan. Itse rullailin ihoani viimeksi ehkä vuosi sitten, enkä oikeastaan huomannut mitään konkreettista? Toki voi olla että tuon rullailun tulisi olla säännöllisempää, jotta tuloksia syntyy? Hoitolatasoinen mikroneulaus on ainakin aina varmasti turvallinen ja siinähän tyypillisimmin imeytetään ihon pinnan alle hoitavaa tehoseerumia, joka tehostaa hoidon vaikutusta. Tässä iässä tuollaiselle ei kuitenkaan liene tarvetta kuin maksimissaan kerran vuodessa, mutta vanhemmiten kenties useammin? Kasvohoidon nuorentavaan vaikutukseen en valitettavasti usko, mutta pidän syvempää ihonpuhdistusta tärkeänä  rutiinina, joka kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa.

Kevyt päivetys itseruskettavilla

Suosin itseruskettavia ympäri vuoden siitä syystä, että pidän kevyestä päivetyksestä. Nämä ovat toki makuasioita, mutta omaan silmään kevyt rusketus toimii, kun taas toisen pitävät vaaleammasta ihosta. Kasvoilla tykkään käyttää itseruskettavia kasvovesiä, kun taas vartalon iholle levittää vaahtomaista ruskettajaa. Päivetyksen avulla iho näyttää terveemmältä ja ainakin itse koen että ihoni on ruskettuneena heleämmän näköinen. Aurinkoa en muuten nykyään enää juurikaan ota kuin ulkomailla ja sielläkin hyvin maltillisesti. Olen nimittäin huomannut, ettei auringonotto ainakaan kaunista kasvojen ihoa, vaan kuivattaa ja tuo herkästi juonteita esiin. Käytän reissussakin ennemmin kasvoilla itseruskettavaa kuin suoranaisesti paahdan kasvoja auringossa. Tosin kropalle otan kyllä aurinkoa, mutta pyrin suojaamaan sen mahdollisimman hyvin ja olen sen suhteen maltillinen.

Näiden seikkojen lisäksi huolehdin terveellisestä ruokavaliosta (maidoton ja lihaton), juon paljon vettä, liikun ja pyrin nukkumaan riittävästi. Kun kokonaisuus on kunnossa, sitä paitsi voi paremmin, myös näyttää paremmalta!

Millaisia kauneusrutiineja teillä on? Oliko joukossa tuttuja juttuja?

kauneus ihonhoitotuotteet ripsienpidennykset ikaantyva-iho
Kommentit (5)
 1. Joo en myöskään usko, että perus ihonpuhdistuskasvohoito ketään nuorentaa. Tarkoitin nimenomaan näitä vähän järeämpiä kasvohoitoja, kuten juurikin tuo mikroneulaus ja biorevitalisaatio.

  Sulla on niin upea iho, että ymmärrän ettei kasvohoidot ehkä ole se nro 1 rahankäyttö kohde. Mutta suosittelen tosiaan kokeilemaan sarjahoitoa edes kerran talvikaudella. Ihosta tulee napakampi! Noita hoitoja löytyy löytyy monesti edullisesti Offerillasta tai vastaavasta. Toki sinä varmaan bloggaajana voisit saada vaikka blogiyhteistyönä ilmaiseksi.

  Aurinkoista päivää ja ihanaa kun jaksat kirjoitella niin monipuolisesti eri asioista ?

 2. Pakko kommentoida noihin kasvohoitoihin liittyen, että oikeasti niillä pystyy ennaltaehkäisemään ihon vanhenemista ja esim. tasoittamaan ihon väriä (monilla suomalaisilla on etenkin poskipäissä punakkuutta eli katkenneita verisuonia).

  Mihin mikroneulaus, biorevitalisaatio ym. vastaavat hoidot perustuvat: kun ihoa rikotaan neulalla, tapahtuu siinä sama kuin saadessasi vaikka haavan eli kollageenin tuotanto kiihtyy ja solut uusiutuvat nopeammin, koska keho pyrkii ”korjaamaan” tilanteen. Toinen juttu on se, että neulojen tekemien ”reikien” kautta päästään seerumeja, hyalyronihappoa ym. viemään syvemmälle ihon kerroksiin, jolloin ne ovat huomattavasti tehokkaampia.

  Lähtökohtaisesti tämän tyyppiset hoidot on tarkoitettu nimenomaan 30-/40-vuotiaan iholle. Jos ikää alkaa olla 50v niin sitten voi miettiä täyteaineita ja muita radikaalimpia toimenpiteitä.

  En ole kosmetologi eikä tää oo mikään mainos, mutta aloitin 30-vuotiaana sarjahoitoina mikroneulausta ja myöhemmin biorevitalisaatiota (käyn joka 2.kk talvikaudella). Nyt on ikää 34v eikä ole vieläkään näkyviä ryppyjä ja ihonväri on niin tasainen, etten enää tarvitsisi meikkivoidettakaan. Kesäisin pidän useamman kuukauden tauon, jolloin keskityn ihon suojaamiseen auringolta. Silloin hoitoja ei tule tehdä (koskee myös happokuorintaa)

  Sori pitkä viesti, oon vaan perehtynyt tähän aiheeseen aika paljon ja toivoisin ettei +20v mimmit menisi heti ekana ottamaan sitä botoxia tai täyteaineita ?

  1. Moikka! Olet oikeassa että kasvohoidot varmasti tasoittavat ihon värisävyä, mutta onko todistettu että ne nuorentaisivat ihoa? Toki kasvohoitoja on monenlaisia, mutta pelkän ihonpuhdistuksen nuorentavaan voimaan en kyllä valitettavasti jaksa uskoa. Itse olen siis käynyt elämäni aikana todella vähän kasvohoidoissa, ehkä 5-6 kertaa juuri siksi, etten vaan ole kokenut sen lisäarvoa niin suureksi. Mutta toisaalta minulla on tosi tasaisen värinen iho, joten ei ole ollut tuotakaan ”ongelmaa”.

   Mikroneulauksessa nimenomaan tuo jo mainitsemasi prosessi tekee sen että iho uudistuu tehokkaammin ja siksi itsekin uskon sen nuorentavaan tai vanhenemista hidastavaan vaikutukseen. Tuota hoitoa olen tosiaan kokeillut kerran alle kaksi vuotta sitten ja silloin kosmetologi sanoi minulle, ettei tarvitsisi käydä kuin puolivuosittain. Mutta ehkä nyt – jo kohta 32-vuotiaana, voisi aloittaa tuollaisen sarjahoidon jos noin sen puolesta liputat! 🙂 Vaikka sitten edes puolivuosittain, eipä se silloin olisi kovin suuri satsaus.

   Ja samoilla linjoilla botoxista. Ei missään nimessä ensisijainen keino hoitaa ihoaan ja ainakin itse pyrin tuota välttelemään. Tosin en sano ei ikinä koska en osaa sanoa mikä fiilis sitten lähempänä neljääkymmentä, mutta tällä hetkellä sanon ehdottomasti ei.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *