Kauniin päivettyneenä ympäri vuoden?

Sana itseruskettava tuo monen mieliin keltaisen ja laikukkaan epäonnistuneen värin. Vuosia sitten itseruskettavat olivatkin tuota, mutta toistapa se on tänä päivänä. Purkkia löytyy jos jonkunlaista ja tuossa viidakossa voi olla toisinan hieman hankalakin suunnistaa.

Itselläni on vuosien kokemus purkkiruskettamisesta. Voin rehellisesti sanoa, että tunnen useimmat itseruskettavat ja osaan aika monesta suoriltaan heittää käyttökokemuksia. On tiettyjä merkkejä, joihin en koskisi enää pitkällä tikullakaan ja sitten on merkkejä, joita rakastan. Yksi näistä vahvoista suosikki ruskettajistani on Vita Liberata. Kyseisiä tuotteita olen käyttänyt muutaman viime vuoden ajan ja tykkään hurjasti!

IMG_7667-001

♥  Väri erinomainen, sopivan tumma mutta ei kuitenkaan mikään musta. Kaukana keltaisesta!

Helppo levittää kintaan avulla. Vaahtomainen koostumus, joka kuivuu super nopsaa ja on monessakin mielessä käytännöllinen. Näkee esimerkiksi mihin on jo vaahtoa levittänyt, eikä jää ns. laikkukohtia.

Hajuton. Tai omaan nenääni näissä Liberatan tuotteissa ei ole hajua. Toki pieni vivahde on havaittavissa esimerkiksi kymmenen tuntia levityksen jälkeen, kun oman ihon ”aromit” sekoittuvat tähän ruskettajaan. Siksipä käyn tavallisesti aina aamulla suihkussa jos olen levittänyt tuotteen iholle illalla.

Pitkäkestoinen. Monissa itseruskettavissa on se ongelma, että väri lähtee iholta yhden suihkupesun jälkeen ja mikä ”parasta” -vielä laikukkaasti. Tämä kestää viikon ainakin omalla ihollani ja väri haalistuu tasaisesti, ei läikittäin kuten liian monet muut itseruskettavat.

IMG_7690-001

Vita Liberatan vaahdoista minulla on useampikin suosikki. Oikeastaan mikään heidän vaahtomainen tuotteensa ei ole tuottanut minulle pettymystä -eli voin suositella vaikka jokaista! Tällä hetkellä käytössäni on blogin kautta testattavaksi saatu ”Fabulous -mousse”, sävyssä dark. Dark sävynä on ehdottomasti paras omalle iholleni ja varmasti useammalle, jonka iho ei luonnostaan ihan albiino ole. Levitän vaahdon illalla kintaan avulla vartalolleni, jonka jälkeen se saa vaikuttaa yön yli.

Parastahan näissä on nimenomaan se väri, joka tulee pintaan ihan samantien levityksen jälkeen (eli heti voi lähteä vaikka rimpsalle). Tosin minä kyllä tykkään, että sävy muhii vielä yön ylitse ja aamulla sitten suihkun kautta meininkeihin. Väri pysyy kauniina useamman päivän ajan! Kuvissa minulla on eilen illalla iholle levitetty Fabulous -vaahto ja nämä kuvat on otettu heti aamulla heräämisen jälkeen. En viitsinyt pahemmin edes kuvia muokata jotta näette varmasti sen oikean lopputuloksen ja sävyn. 🙂

IMG_7653-001

Käytän itseruskettavaa vähintään kerran viikossa, vähän menoista riippuen. Solariumissa en ole nyt taas hetkeen käynyt mutta ennen kesää otan varmaan viiden kerran kuurin. Tuo on mielestäni hyvä tapa siinä vaiheessa, kun on lähdössä etelään. On hyvä hankkia ihoon pientä pohjaväriä ja totutella sitä aurinkoa varten. Itseruskettavatkin toki toimivat pohjasävyn luomisessa, mutta aurinkoonhan ne eivät ihoa valmista.

Muutama muu seikka on myös otollista huomioida näin keväällä, kun tietää aurinkoisempien kelejen olevan tulossa. Eli aurinkokapselit ja spirulina kehiin! Kapseleiden käytön aloitan aina joka vuosi viimeistään maaliskuussa ja syön niitä aina sinne syyskuuhun saakka. Kapselit sisältävät mm. karoteenia, joka valmistaa ihoa aurinkoa varten ja auttaa sitä myös päivettymään paremmin. Spirulina puolestaan on käytössä ympäri vuoden ja se jos mikä vasta karoteenipommi onkin! Eli lämmöllä suosittelen myös spirulinan käyttöön ottoa ihan viimeistään tässä kohtaa vuotta. 🙂

PS. Läskikin näyttää paremmalta päivettyneenä -vai miten se nyt menikään? 😀

Jos teillä heräsi jotain ruskettamiseen liittyviä kysymyksiä niin laittakaa ihmeessä kommenttia! Koitan vastailla parhaani mukaan. 🙂

Kommentit (16)
 1. Hei, pakko kommentoida tähän solariumasiaan, että jokainen solariumkäynti lisää riskiä sairastua ihosyöpään, eli suositusyläraja (20 krt/vuosi) ei tarkoita sekään ettei riskiä olisi.

  Solariumk18.fi sivustolta lainattua:
  ”Ennakoiva solarium ennen etelänmatkaa ei kannata
  Solariumista hankittava rusketus tarjoaa heikon suojan ihon palamista vastaan. Solariumien UV-valo on lähinnä UV-A-säteilyä. UV-A ei paksuunna ihoa, vaikka iho ruskettuu. Saat solariumrusketuksella ihollesi vain noin suojakertoimen 2 – 4-tasoisen suojan.

  Rusketus ilman ihon paksuuntumista on salakavala yhdistelmä. Ruskettunutkin iho palaa. Palamista ei rusketuksen alta välttämättä huomaa, mutta ihovauriot ovat samat kuin ruskettumattoman ihon palaessa.”

  Itse käytän For all my eternity -itseruskettavaa, jonka olen käsittänyt olevan aika vastaavanlainen Vita Liberatan kanssa. Joudun kyllä levittämään rusketukset kaksi kertaa viikossa, joten ehkä ensi tilaukseen olisi syytä ottaa Vita Liberataa.

  1. Ai suositus on max 20 krt vuosi, ompa korkea!!

   Itse en koe auringon vahingoittaneen ihoani elämässäni juurikaan. Kasvoiltani ei näy auringonotto eikä ihoni pala juuri ikinä. Olen hyvin vähän vuositasolla auringossa niin se, että käyn solkussa ennen kesää muutaman kerran ja vaikka sen jälkeenkin tekee tuskin ihan hurjaa hallaa. Mielestäni jengistä näkee aika hyvin jo minunkin iässäni kuka on ottanut liikaa aurinkoa ja kuka ei…

   Melanooma ei tokikaan ole koskaan leikin asia mutta jos minä sen saisin niin kyllä ihmettelisin! Mutta tokikaan koskaan ei voi tietää mistä syöpä tulee. Jos elää sitä peläten ei voi tehdä yhtään mitään. Jokaisen omia valintoja nämä jutut.

   Suosittelen kuitenkin lämpimästi itseruskettavia. Helppo ja nopea saada kunnon bruna päälle keskellä talvea. 🙂

 2. Eikö sua pelita syöpä solariumista? Haluaisin käydä mutta melanooma pelottaa.

  1. Käyn vaan muutaman kerran vuodessa, eli ei pelota. Onko se suositusraja joku 10/krt vuosi?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *