Kodin pieni muodonmuutos

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Asun Helsingissä yksiössä, joka sijaitsee noin 15 minuutin sporamatkan päässä keskustasta. Olen asunut tässä jo pitkään – jos oikein muistelen, jopa lähemmäs kymmenen vuotta. Tässä ajassa kodista on ehtinyt kehkeytyä itselle hyvin rakas turvapaikka ja pesä, jossa viihdyn. Viime syksynä muuttuneen parisuhdestatuksen myötä nämä asumisasiat ovat tulleet ajankohtaisiksi ja olen jakanut kodistani mielelläni myös toiselle, vaikka emme virallisesti vielä yhdessä asukaan. Vaikka asuntoni on pieni, on tämä kuitenkin monessa mielessä kompakti ja tässä voi periaatteessa asua myös kaksi. Kodissa on isohko kylpyhuone ja tavallista yksiötä huomattavasti suurempi keittiö. Myös kaappitilaa on paljon ja eteinen kivan kokoinen – tosin tyhjää liikkumatilaa itse huoneessa taas vähemmän. Eli jos pitkällä tähtäimellä miettii, varmasti jossain kohtaa isompaan muutto on edessä, mutta milloin ja mihin, se on vielä kysymysmerkki.

Koska olen asunut asunnossa jo pitkään, on kodin sisustus vaihdellut näinä vuosina jonkin verran. Moni saattaa ajatella, ettei yksiössä ole juurikaan mahdollisuuksia sisustuksen suhteen, koska tila on rajallista, mutta kyllä tässä on tullut itsekin yllätyttyä, miten hyvin neliöitä voi hyödyksi käyttää eri tavoin! Järjestystä voi muuttaa ja mikä parasta, kun luopuu ylimääräisestä, tulee tilaa enemmän. Asunnossani on korkea katto ja kaksi isoa ikkunaa etelään ja länteen, jotka lisäävät valoa ja tilan tuntua. Myös vaaleat seinät ja keittiö tekevät sen, että koti tuntuu isommalta kuin neliöiltä on. Oikeastaan tämän vuoksi tykkään pitää kodin sisustuksen vaalean sävyisenä, sillä tummana se tuntuisi pienemmältä. Kotini hallitsevia värejä ovat tällä hetkellä valkoinen, harmaa, vihreä, vaaleanpunainen ja kulta. Välillä iskee tummempien värien kaipuu ja silloin vaihdan koristetyynyliinoja toisiin ja ostan värikkäitä kynttilöitä. Kasveja kotoani löytyy useampi, sillä viherkasvien avulla kotiin saa kivasti elävyyttä!

Yksi mielenkiintoinen tapa muuttaa kodin ilmettä hetkellisesti tai pysyvästi, ovat Desenion julisteet ja sisustustaulut. Taulujen avulla kodin ilme muuttuu kertaheitolla mielenkiintoisemmaksi, mitä ei muuten tule ajateltua, ennen kuin taulut ovat seinällä. Joku taas voi olla sitä mieltä, ettei pieneen yksiöön sovi taulut, mutta mielestäni edes pieni tila ei ole este tauluille. Mikäli yksiöstä löytyy yksi tai useampi isompi seinä, niin miksi ei? Kun minua kysyttiin vuoden alussa mukaan yhteistyöhön Desenion kanssa, olin heti mukana! Vaikka haaveilen tulevaisuudessa isosta, taiteilijan maalaamasta taulusta kotiini, nykytilanteessa sisustustauluilla saa muutettua kivasti kodin ilmettä kaipaamaansa suuntaan.

Viime aikoina olen kaivannut kotiini lisää lämmön, valon ja kesän tuntua. Tästä syystä päädyin katselemaan Desenion valikoimasta julisteita ja kehyksiä, joissa on juuri näitä kaipaamiani elementtejä. Meri, kasvit ja värit olivat seikkoja, joita haun kautta rajasin. Lopulta yhdessä Tonin kanssa valittiin pari kaunista julistetta, jotka sopivat kuin nenä päähän työ- ja ruokapöydän yläpuolelle. Cactus Corner -juliste koossa 50 x 70 oli valinnoista ensimmäinen ja Foamy Ocean samassa koossa toinen. Kehyksiksi valittiin tietenkin kultaiset, kiiltävät kehykset, sillä kodissani on kultaa mm. kynttilänjalkojen, korurasian, lampunjalan ja peilin muodossa. Koska taulut eivät ole kovin painavia ja seinä niiden takana sellaista, johon ei pysty poraamaan, päädyimme ostamaan kiinnitystarroja kehysten kiinnittämistä varten. Olen suosinut noita jo aikaisemminkin, sillä niiden avulla kevyitä tauluja on helppo kiinnittää seinälle ilman ikäviä reikiä.

Mielestäni taulut ovat tuoneet pieneen kotiin lisää ilmettä, lämpöä ja kodikkuutta. Tämä pieni muutos muistutti kyllä jälleen siitä, miten pienillä jutuilla kodin ilmettä on mahdollisuus muuttaa haluamaansa suuntaan. Ja jos mietitään, että kyllästyn kuviin, on julisteet helppo vaihtaa toisiin kehysten sisällä. Tämä on helppo ja edullinen tapa muuttaa kodin ilmettä vaikkapa vuodenaikojen ja fiilisten mukaan. Mielessäni kävi näin jälkikäteen myös sellainen idea, ettei pienemmillä tauluilla koristeltu tauluseinä olisi huono vaihtoehto kyseiseen seinään kodissani. Seinähän on itse asiassa aika täydellisen kokoinen useamman taulun kokonaisuudelle, joten ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi sellaista ratkaisua?

Tähän loppuun haluan vielä mainita, että Desenion valikoimiin kuuluu lisäksi rajallinen määrä iPhonen kuoria, joita tilasin testiin muutamat. Kuoret on käsintehty, valmistettu 100 % pellavansiemenjätteestä ja suunniteltu yhdessä A Good Company kanssa. Valitsin kuorista kahdet erilaiset, eli ”Brush Strokes” ja ”Black Maze”kuviolliset kuoret. Tykkään kuorien jämäkästä materiaalista ja persoonallisesta ilmeestä. Edelliset kuoret olivatkin jo niin huonossa kunnossa, että oli korkea aika saada uudet!

Yhteistyössä Desenion kanssa sain jaettavaksi alekoodin JUDEZZI, jolla saatte 30 % alennuksen tilauksesta. Koodi on voimassa 26.1.-28.1 (alennus ei koske kehyksiä eikä handpicked- tai persoonallisia julisteita).

Onko Desenio teille entuudestaan tuttu ja mitä mieltä olette taulujen tuomasta ilmeestä kotiini?

Kommentit (4)
  1. Hienot julisteet olet valinnut, ja kehykset viimeistelee ne upeasti! Komppaan edellistä kommentoijaa, kotiesittely kiinnostaisi, ellei ole liian henkilökohtainen aihe 🙂

    1. Eikö, mustakin ovat kivoja molemmat! 🙂 Ja joo, sitä nähtävästi toivotaan, joten pistänpä tämän mietintään. Koti on tosiaan aika henkilökohtainen paikka, jonka vuoksi en ole kotipostausta kuvineen tehnyt. Mutta ehkä tässä keväällä voisi, kun valon määrä lisääntyy ja aurinkoa näkee enemmän.🥰

  2. Olisi kiva nähdä vielä enemmän sun kotia, esim. kodin esittely olisi kiva. 🙂

    1. Pistän tämän korvan taakse. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *