Kolme hyvää

Sunnuntai, viikon paras päivä! Olen aina rakastanut sunnuntaita, sillä päivään liittyy aidosti kiireettömyys. Muistan ajat, kun sunnuntaisin kaikki kaupat olivat kiinni ja koko Suomen kansa vietti lepopäivää. Nykyään on toisin ja sunnuntaista on leivottu kaupallinen päivä, mutta itselleni se on päivistä rennoin edelleen. Tämän rennon sunnuntain kunniaksi päädyin miettimään positiivisia asioita elämässäni. Kolme hyvää on haaste, joka kiersi vuosia sitten blogeissa ja johon olen joskus itsekin saattanut vastata. Tänään luvassa päivitetty versio ja lisäksi hieman ekstraa.

Kolme hyvää asiaa elämässäni

Terveys | Vaikka vasen lonkka oikuttelee edelleen, olen ollut koko vuoden ajan muuten hyvin terve. Sairastin vuodenvaihteen jälkeen sitkeän flunssan, mutta sen jälkeen en ole ollut sairaana. Sairastan nykyään todella harvoin ja vastustuskykyni on rautainen, mutta jokainen varmasti tietää, ettei eletä enää täysin normaalissa maailmassa tämän asian suhteen. Siispä olen kiitollinen, kun olen pysynyt terveenä ja samoin läheiseni.

Ihana lähipiiri | Aina uusia ihmisiä tavatessani voin onnellisena kertoa omistavani nykyään ihanan lähipiirin. Minulla on ihmisiä, joille puhua tarpeen vaatiessa ja joihin tukeutua. On ihmisiä, joihin olla päivittäin yhteyksissä ja joiden kanssa jakaa asioita – niin hyviä kuin huonoja. Olenkin heistä hyvin kiitollinen ja tällä hetkellä koen, etten kaipaa elämääni uusia ystäviä. Aina en ole voinut todellakaan näin sanoa, mutta nyt tuntuu, että minun on aika hyvä näin.

Työ | Olen kiitollinen työtilanteestani ja siitä, että ylipäänsä edelleen on töitä. Saan myös tehdä asioita, joista pidän ja inspiroidun. Voin tehdä töitä kotoa käsin, joka helpottaa omalta osalta kokonaisuutta ja helpotti myös keväällä. Kaikilla ei ole tällaista mahdollisuutta, josta olen joka päivä äärettömän kiitollinen.

Kolme hyvää asiaa minussa

Syvyys | Vaikka tykkään puhua yleismaailmallisesti niitä näitä ja osaan olla keskusteluissa rento, enemmän nautin keskustella syvällisemmin ja vakavista aiheista. Olen ylipäänsä ihminen, jossa on syvyyttä kuoren alla, vaikka se ei välttämättä päällepäin kaikille näy. Jos kanssani kuitenkin päätyy kaksin rauhalliseen tilanteeseen, saattaa yllättyä.

Herkkyys | Kun nuorempana piilottelin ja häpesin herkkyyttäni, nykyään näytän sen huomattavasti avoimemmin ja pidän sitä yhtenä parhaista piirteistäni. Mielestäni herkkyys on valttikortti ihmisten kanssa, sillä herkkänä ihmisten tunnetiloja ja ympäristöä kykenee aistimaan, josta on ollut ainakin itselle enemmän hyötyä kuin haittaa. Kyky empatiaan, taito kuunnella toista, pyrkimys ymmärrykseen ja luovuus, ovat kohdallani myös näitä herkkyyden tuomia positiivisia ominaisuuksia.

Sinnikkyys | Vaikka tämä voi olla välillä myös haitallinen, äärimmäisyyksiin menevä piirre, pidän sinnikkyyttä silti yhtenä parhaista puolistani. En luovuta kovin helposti ja näen pahimmassakin tilanteessa valoa tunnelin päässä. Olen hyvin realistinen ja kykenen käsittelemään tunteitani sekä ongelmatilanteissa pureutumaan ongelman aiheuttajaan. Analyyttisyys lienee myös yksi syy siihen, miksi olen niin sinnikäs.

Kolme hyvää asiaa arjessani

Kotitoimisto | Kuten jo mainitsin, olen onnekas saadessani työskennellä kotoa käsin niin paljon kuin tahdon. Tiedän, ettei monelle kotona työskentely ole hedelmällistä, mutta itselleni se on oikeastaan tehokkain tapa työskennellä. Kotona ei ole ärsykkeitä ja täällä on hiljaista. Jos teen töitä kahvilasta, on minun huomattavasti vaikeampi keskittyä, sillä en pysty blokkaamaan ulkopuolisia ääniä pois. Musiikki toki auttaa jossain määrin, mutta ei täysin.

Vapaus | Vapaudesta olen puhunut paljon ja se onkin ehdottomasti yksi paras asia arjessani! Voin itse suunnitella aikatauluni ja sen, koska teen töitä, treenaan tai näen ystäviä.

Koti | Rakastan kotiani ja siksi varmasti täällä niin hyvin viihdyn. Olen tehnyt kodista näköiseni ja asunut tässä todella pitkään – melkeinpä koko aikuisuuden. Koti on minulle turvasatama ja paikka, jossa saan olla rauhassa, toisinaan myös piilossa pahalta maailmalta.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Asioiden tärkeysjärjestyksen ymmärtäminen | Viime kevät laittoi todella miettimään elämää ja asioita, jotka ovat siinä minulle tärkeitä.  Ymmärsin, miten pienet asiat lopulta tekevät onnelliseksi sen sijaan, että elämässä on jatkuvasti jotain ”suurta” meneillään. Kun elämästä vietiin kaikki ylimääräinen, oltiin hyvin yksinkertaisten perusasioiden äärellä.

Henkilökohtainen kasvu | Tämä vuosi on ollut hyvin pitkälti oman henkisen kasvun aikaa. Olen keskittynyt omaan hyvinvointiin ja prosessoinut lukuisia asioita. Viime kevät vaikutti tähänkin, sillä yhtäkkiä oli aikaa enemmän kuin aikaisemmin. Hiljaisuus ja rauha teki sen, että asioiden äärelle pysähtyi vielä entistä enemmän ja jotenkin sitä vaan uskalsi nähdä asioita, joita oli pitkään pakoillut. Yksi muutos edelliseen vuoteen on se, että koen olevani nyt valmis uuteen, monessakin mielessä.

Kesä | Kevään jälkeinen kesä tuntui tänä vuonna paremmalta kuin koskaan aikaisemmin! Näin paljon ystäviä ja menin niin paljon kuin sielu sietää. Elin täysillä ja tein asioita hyvin ekstempore, hetken mielijohteesta. Vaikka olin alkuun kesän riennoista kovin väsynyt, muistelen silti kesää hymy korvissa. Kiitos kesä 2020, olit ihana. ❤️

Kolme hyvää asiaa blogissani

Ilmapiiri | Vaikka blogin kommentointi on vähentynyt viiden vuoden takaiseen nähden, pidän silti blogini kommenttiboksia suhteellisen aktiivisena. Siellä käydään säännöllisesti keskustelua ja tästä syystä pidän ilmapiiriä täällä oikein hyvänä. Harvemmin myöskään saan mitään asiatonta kritiikkiä, josta olen iloinen. Kritiikkiä (asiallista) toki saa antaa ja sitä itse asiassa myös toivon! Kritiikin myötä on mahdollisuus kehittyä, joten aina, jos tulee jotain mieleen, kertokaa ihmeessä tämä minulle.

Sitoutuneisuus | Jos olen oikein ymmärtänyt, joukossa on paljon teitä, jotka olette seuranneet matkaani jo vuosia. Tietenkin sisältö elää matkan varrella, eikä blogini voi olla enää samanlainen kuin se oli vaikka viisi vuotta sitten. Minä muutun, te muututte. Uskon että jokainen seuraa sellaisia somepersoonia, joihin voi jossain määrin samaistua, tai joiden elämä/sisältö kiinnostaa. Tavoitteeni on aina ollut olla oma itseni, enkä halua mukautua sen mukaan, mikä on missäkin ajassa pinnalla. Epäaitous näkyy aina ulospäin.

Syvyys | Uskon että blogini suola ovat syvällisemmät tekstit. Vaikka kirjoitan paljon myös pinnallisemmista aiheista, haluan säännöllisesti jakaa kanssanne myös jotain pintaa syvemmältä. Ainakin lukukertojen perusteella nuo aiheet kiinnostavat ja kommenttien perusteella useampi on niistä myös jotain vertaistukea saanut.

Kolme hyvää asiaa syksyssä

Kauneus | Mielestäni syksy on yksi kauneimmista vuodenajoista! Kun lehdet putoavat puista, näyttää luonto parastaan. Pidän myös pimenevistä illoista ja siitä, kun on vielä kohtuullisen lämmin. Syksyssä on ihana tunnelma.

Syyspukeutuminen | Tykkään hatuista, neuleista, pooloista, maihareista, ylipolvensaappaista ja syksyn väreistä. Syksyisin inspiroidun aivan erityisesti pukeutumisesta, sillä tähän vuodenaikaan pukeutuminen on monipuolisempaa. Ei tarvitse verhoutua paksujen vaatekerrosten alle, mutta ei toisaalta myöskään ole liian kuuma monipuoliseen pukeutumiseen. Kesällä pukeutuminen on hyvin yksinkertaista, jonka vuoksi nyt mielikuvitus pääsee paremmin valloilleen!

Tunnelma ja fiilis | Syksyssä on oma, ihana tunnelmansa. Syksy on jonkinlainen uuden alku ja startti, joka näkyy ainakin omassa mielialassa. Vaikka olen valitellut pientä väsymystä kesän jäljiltä, kyllä silti koen syksyn tullen aina jotain sellaista uuden intoa ja sitä, kuinka hommat lähtevät taas kunnolla rullaamaan.

Tiivistetysti, elämässäni on paljon hyvää. 🧡

Tänään luvassa on vielä kodin siivoamista, kuvailua, leipomista (huomiselle tulossa resepti) ja juoksulenkki. Rennot sunnuntait best.

Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille!

puheenaiheet paivan-tyyli hopsoa oma-elama
Kommentit (4)
  1. Mistä sun upea takki on? 🙂

  2. hei postaus siun kodistas oiski muuten kivaaa !
    hyvää alkavaa viikkoa 🙂

    1. Kiitos vinkistä! Sitä toivottiinkin jo tuossa taannoin myös toisen henkilön toiveesta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *