Kolmekymppisen ihonhoito

Vaikka kolmekymppisen iho on harvoin vielä kovin haasteellinen, on eroja parikymppisen ihoon ollut havaittavissa ainakin omalla kohdallani jo useamman vuoden ajan. Nuorempana kasvot olivat pyöreämmät ja iho vauvan peppumaisen sileä sekä virheetön. Nykyään kasvot ovat kaventuneet, luusto näkyy paremmin ja iho ei ole aivan niin kimmoisa ja virheetön kuin kymmenen vuotta sitten. Vaikka omaankin luonnostaan hyvän ihon, kiinnitän nykyään ihonhoitoon aivan eri tavalla huomiota kuin silloin parikymppisenä, jolloin olin sen suhteen todella huoleton.

Nykyään kiinnitän esimerkiksi ihon puhdistamiseen aivan eri tavalla huomiota. En koskaan nuku meikit naamalla ja pahimmassa huppelissakin kävelen automaattisesti lavuaarin ääreen tai puhdistan kasvot puhdistuspyyhkeellä. Puhdistus on todella tärkeää ja vieläpä se, ettei sitä tee omalle iholleen vääränlaisilla tuotteilla. Olen itse ainakin huomannut, että oma ihoni kuivuu herkemmin jos lotraan päivittäin vedellä. Pesenkin kasvot vedellä ainoastaan joka toinen päivä ja vuoropäivinä taas puhdistan puhdistusmaidon avulla. Suihkussa käydessäni siis varjelen kasvojani, eli en aina kastele päätä ollenkaan. Tämä tyyli on toiminut itselleni erinomaisesti ja ihoni ei kuivu!

Puhdistuksen jälkeen käytän poikkeuksetta kasvovettä ja saman teen muuten aina aamuisin herätessäni. En välttämättä pese kasvojani mutta puhdistan talin ja yövoiteet kasvoiltani kasvoveden avulla. Kasvovesi on iholleni kaiken a ja o, josta olen kirjoittanut itse asiassa jo aikaisemminkin. Sen useamman päivän puuttuminen aiheuttaa nimittäin otsaani pientä näppyä ja iho muuttuu muutenkin sameammaksi. Kuorinnan taas suoritan kerran viikossa ja samassa yhteydessä hemmottelen ihoani myös naamiolla.

IhoIho

Ehkä vielä puhdistusta tärkeämpi merkitys kolmekymppiselle iholle on kaikella, mitä kasvoihinsa imeyttää. Eli toisin sanoen päivä -ja yövoiteet, silmänympärysvoide sekä seerumit. Parikymppisenä en käyttänyt ollenkaan seerumeita, nykyään taas käytän niitä säännöllisesti viikottain ihon tarpeiden mukaan. Nykyään peilikaapistani löytyy tosiaan eri voiteet niin päivälle kuin yöllekin ja silmänympärysvoidetta tulee käytettyä aamuin illoin. Käytän suunnilleen kerran viikossa myös itseruskettavaa kasvojen iholle, joko voidemaisena tai kasvovetenä.

Kosmetiikkamerkkien suhteen en ole mitenkään merkkiuskollinen mutta olen kieltämättä nykyään POD:in läpikäyneenä varovaisempi. Esimerkiksi kaikki runsaasti C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suhteen olen varovainen, sillä olen kuullut nimenomaan tuon vitamiinin herkästi laukaisevan POD:ia. Jo pitkään olen kyllä miettinyt pitäisikö siirtyä johonkin tiettyyn selektiivisen puolen ihonhoitosarjaan (ja anti-age tuotteisiin) mutta bloggaajana sen toteuttaminen on kuitenkin jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Sarjat, joista ihonhoidon suhteen kuitenkin erityisesti pidän, ovat Lierac, Guinot, Lumene, Clinique sekä uusimpana ihastuksena Elisabeth Arden! Nuo kaikki viisi sarjaa ovat sellaisia, joiden tuotteista pidän kovin ja joiden suhteen olen ollut todella tyytyväinen. Itsehän olen siis vähän sellainen, että jos kuulen jotain suosituksia ihonhoitotuotteista, haen kyseisen purkin saman tien. Olenkin ns. helposti myytävissä mitä kauneusjuttuihin tulee.

Iho

Olen tällä ikää jonkun verran miettinyt myös sitä, miltä ihoni tulee näyttämään viiden vuoden päästä. Vanhenemista ei voi pysäyttää, mutta monella jutulla pystytään kuitenkin ikääntymisen merkkejä pitkittämään. Elintavoilla on tietysti merkityksensä ja pakko sanoa, että tämän kesän useiden kosteiden juhlien vuoksi on hieman pelottanut, miltä ihoni näyttää syksyllä. Paljon on tullut mentyä – enemmän kuin aikoihin. No, ehkä tärkeintä on se ettei jatkuvasti elä juhlien, valvoen ja juoden, jolloin seuraamukset aivan varmasti näkyvät viiden vuoden päästä.

Ylipäänsä siis veden juoti, liikunta, riittävä uni ja puhdas ravinto ovat ne seikat, joilla on suuri merkitys ihon hyvänä säilymiseen. Ikääntyessä varsinkin vähäiset yöunet näkee herkemmin kasvoilta, jolloin ne pienetkin juonteet korostuvat. Yksi seikka on myöskin auringonotto, jota en tosiaan ole oikein ottanut enää vuosiin. Nyt olen kylläkin reissussa Santorinilla, jossa auringossa tulee väkisinkin oltua. Tärkeintä onkin suojautua hyvin ja itse suosin esimerkiksi kasvoillani Piz Buinin aurinkovoidetta (kasvoille tarkoitettua) SPF 30. Enää en leiki kympin kertoimilla, vaan suojaudun huolella, sillä täällä lämpötila on päivisin reilusti yli 30 astetta. Loppuun on tietysti pakko mainita myös geeniperimä, joka vaikuttaa ihoon aika tavalla. Toiset vaan saavat ensimmäiset ryppynsä 25-vuotiaina ja toiset pääsevät pitkälle yli kolmen kymmenen ilman rypyn ryppyä. Uskon, että tähän vaikuttaa myös paljon kasvojen ilmeikkyys, mikä taas on myöskin ihan perimästä kiinni.

IhoIho

Myös kasvohoidot ovat sellaisia, joista olen päättänyt tehdä iän karttuessa aktiivisemman tavan. Joskus aikanaan minulle sanottiin, että jokaisena vuodenaikana kannattaisi käydä kasvohoidossa ikään kuin tarkistamassa ihon kunto ja tarpeet. Itsehän olen laiminlyönyt tuota pahasti, sillä olenko käynyt elämäni aikana peräti kolme kertaa kasvohoidossa? Keväällä korjasin kuitenkin asian ja kävin *Guinotilla hoidossa, jossa iholleni tehtiin Guinot Hydra Peeling -kasvohoito. Kyseinen hoito on vaihtoehto medikaalisille kuorinnoille ja se vähentää ikääntymisen merkkejä, parantaa ihon omaa sävyä sekä vähentää pigmentoitumista. Hoidosta on kaksi eri muotoa, joista valitaan sopivampi asiakkaan ihon herkkyyden, sekä kauneustavoitteiden mukaisesti. Itselleni tehtiin Hydra pH -hoito, joka vähentää pigmenttimuutoksia sekä kirkastaa ihoa. Hoito oli nimenomaan omalle iholleni erinomainen, sillä välillä koen ihoni sameaksi ja viimeisen puolen vuoden sisään kasvojeni ihoon on ilmaantunut muutama pigmenttimuutos, eli maksaläiskä.

Pakko muuten vielä mainita tuosta yllä olevassa kuvasta näkyvästä *New white -voiteesta, että ehkä maailman paras voide meikittömille kasvoille! Paitsi, että siinä on korkea suojakerroin, voide antaa kasvoille ihanan hehkun ja tasoittaa ihon pintaa. Tämä on tällä hetkellä itselleni sellainen tuote, jota käytän ihollani aina jos en meikkaa ja lähden vaikka kaupunkiin. Sekoitan sitä toisinaan myös tavalliseen päivävoiteeseen, jolloin lopputulos on kuulaampi ja hehkuvampi. Tämä on oikeastaan niitä tuotteita, joihin jää koukkuun ja jota on aivan pakko hankkia lisää sen loppuessa.

Iho

Tulipas paljon asiaa mutta loppupeleissä kovin moni asia ei kuitenkaan ole muuttunut sitten 25-vuotta täytettyäni. Ihonhoitoon kiinnittää kyllä enemmän huomiota, mutta silti olen asian suhteen edelleen aika rento. Maailmani ei kaadu jos joudun rasvaamaan kasvoni hätätapauksessa vaikka käsivoiteella, sillä kyse on kuitenkin säännöllisyydestä ja siitä, kuinka hoidamme ihoamme pitkällä juoksulla. Niin ja hymyilemistä ei ajatellut lopettaa – tulee ryppyjä tai ei. Mielestäni ihminen on kauneimmillaan iloisena ja vaikka muutaman naururypyn kera! <3

Onko teillä muilla kolmekymmentä täyttäneillä jotain tietynlaisia rutiineja ihonhoidon suhteen? Ja toki vanhemmiltakin olisi kiva kuulla ns. ennaltaehkäiseviä vinkkejä jos sellaisia on takataskussa!?

 

*Hoito/tuote sponsoroitu

Kommentit (9)
 1. Kiinnostaisi kokeilla tota ”vedettömyyttä”, mutta itse hikoilen kasvoista treenatessa ja kovassa kuumuudessa. Tuntuisi inhottavalta olla pesemättä kasvoja vedellä esim salin jälkeen. Miten sulla on tämän kanssa? Mitä kasvovettä käytät? Ja mistä tota new white voidetta voi ostaa/tilata? 🙂

  1. Itse hikoilen todella vähän päästä, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Mutta tosiaan kasvovesi riittää itselläni tuohon puhdistukseen iltaisin. Ja tällä hetkellä käytössä on Mossan mustikka kasvovesi, aivan ihana tuote!

   New White voidetta myydään Guinotia käyttävissä kauneushoitoloissa, eli hoitoloita voit tsekata täältä: http://www.guinot.fi/hoitolat-7/helsinki

   Suosittelen kyllä lämpimästi! Ihan huikea voide. 🙂

 2. Ihon pahimpia vihollisia on alkoholi, aurinko ja sokeri. Näitä yritän pitää minimissä. Oon vältellyt auringonottoa ja karpannut varmaan suunnilleen saman verran eli melkein viimeiset 10v, uskon että nämä on 2 asiaa joiden ansiosta vielä näin melkein 32v:nä en omista ryppyjä ja iho on kuin parikymppisellä. Toki silmien ympärille alkaa muodostua juonteita ja niihin oon käyttänyt seerumia. Viimeisin löytöni on kollageeni+hyaluronikapselit joita käytän aina välillä kuureina. Vettä oon aina myös juonut paljon ja syönyt hyviä rasvoja, puhdistus kookosöljyllä/meinebase suolaliuoksella, ja kosteutus öljyillä/luonnonkosmetiikan voiteilla, lisäksi silloin tällöin Frantsilan seerumilla. Tietenkin ulkoilu ja urheilu ja hyvät unet on myös tärkeitä. Kostean illan jälkeen oikein huomaa kun iho kuivuu ja rypistyy, onneks se on korjattavissa ainakin toistaiseksi, sitä tuleekin harrastettua enää vain satunnaisesti.

  1. Toki tupakka on myös yks pahimmista mutta unohtui luonnollisesti tuosta listasta kun en ole koskaan tupakoinut muutamaa kertaa lukuunottamatta joskus parikymppisenä baareissa 🙂

  2. Nimenomaan, samaa mieltä. Itse tosin elän elämääni siten, että käytän myös alkoholia ja aurinkoakin on tullut vuosien varrella otettua. Toki pyrin elämään terveellisesti mutta ajattelen myös niin, että pitää muistaa elääkin. Iho ei ole ainakaan itselleni kaikki kaikessa kuitenkaan.

   Mutta todellakin hyviä pointteja ja juuri noinhan se menee. Tässä kohtaa on vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen miltä näyttää kymmenen vuoden päästä. Kosteutus ja seerumit ovat ihan must! Ja etenkin silmänympärysihosta kannattaa huolehtia hyvin. 🙂

  3. Itsekin toki käytän alkoholia kohtuullisesti, eli silloin tällöin 1-2 lasia viiniä ruuan kanssa mutta juhliminen ei nykyään enää kiinnosta samalla tavalla, kuin ehkä muutaman kerran vuodessa. Kyllä sitä alle kolmikymppisenä tuli juhlittua ihan tarpeeksi. Auringon otosta luovuin myös siks koska rusketun huonosti joten se on vähän ajan hukkaakin kohdallani, toki auringossa oleskelu on Ok mut vältän varsinkin 11-15 välillä, itseruskettavalla saan paljon nopeammin väriä pintaan? Tuo karppaaminenkin tuli elämäntavaksi terveysongelmista johtuen, näin myöhemmin voin todeta että nämä kaikki kannatti? Vasta myöhemmin ymmärsi niiden merkityksen myös ihon kunnolle. Ei toki pelkän ihon takia jaksa kovin kurinalaisesti elää, mutta itsellä esim saattaa iho kukkia erittäin pahasti ennen menkkoja ja mielialat vaihdella joten se tiettyä kurinalaisuutta on silloin pakko ylläpitää ihan oman mielenterveyden vuoksi?

   Tässä vaiheessa tosiaan vielä pystyy vaikuttamaan ja omaksumaan terveelliset elintavat, välillä näkee ihan ryppyisiä 30-40 vuotiaita ja mietin et miks ne meni pilaamaan ihonsa, sitten taas ihailen aina 40-50 vuotiaita siloposkia, on hienoa että jotkut vanhenee kauniisti, kyllä ne elintavat vaan näkyy naamasta?

  4. Kultainen keskitie on hyvä. 🙂

   Kyllä ruokavaliolla on suuri merkitys ja useammalle meistä eivät sovi kaikki ruokalajit samalla tapaa. Mielestäni yksilöllisyys on niin tärkeä juttu omaksua ravinnon suhteen!

   Ja olen muuten samaa mieltä, että itseruskettava on niin paljon parempi tapa päivettää ihoaan – ehdottomasti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *