Kuinka saada kaunis iho?

Kaunis ja hyvinvoiva iho on monelle meistä tavoittelemisen arvoinen asia. Sen eteen nähdään ehkä paljon vaivaa ja käytetään mahdollisesti huomattavia summia rahaakin. Melkeinpä suurin osa tuntemistani naisista käy säännöllisesti kasvohoidoissa tai hoitaa ihoaan muutenkin huolellisesti. Vaikka voimme peittää virheet meikillä – kukapa ei haluaisi virheetöntä ihoa, jolla voi huoletta kulkea ilman pakkelia? Se on todella monelle tavoittelemisen arvoinen asia ja villisti veikkaan, että siksi useampi nainen satsaa kasvojensa ihoon ja sen hyvinvointiin.

Itselleni ihonhoito ei ole todellakaan aina ollut niin tärkeää ja nuorempana hoidin sitä, miten sattuu. Silmänympärysvoiteen käytön tosin aloitin jo 13-vuotiaana (luojan kiitos) mutta muu ihonhoito on ollut vähän sellaista hutilointia ihan sinne 25-vuotiaaksi saakka. Nyt itse asiassa, kun katson itsestäni kuvia noilta ajoilta, näyttää ihoni aika toisenlaiselta – tunkkaiselta ja ei niin heleältä – vaikka olen huomattavasti nuorempi! Veikkaan, että suurimmat syyt tähän ovat maitotuotteiden vähentäminen/pois jättäminen ja ylipäänsä ruokavalion muuttaminen sekä sen lisäksi toki isolta osin ihan ihonhoitorutiinit/tuotteet, jotka ovat hyvin paljon muuttuneet. Liikuntaahan olen harrastanut aina sekä vitamiineja popsinut oikeastaan ainakin kymmenen vuotta säännöllisesti.

Minulta ylipäänsä usein kysellään ihoni salaisuutta. Tiedostan, että ihoni on hyvässä kunnossa, vaikka onhan täälläkin niitä päiviä, että otsassa koreilee näppyjä (parasta aikaakin muuten) tai naama näyttää kuivalta rusinalta enkä POD-ihottuman jälkeen voi sanoa mistään takuita. Kasvoni ovat myös palaneet kauttaaltaan pahoille palovammoille minun ollessa lapsi, joten sitä suuremmalla syyllä olen todella kiitollinen sileästä ihostani. Iho aiheuttaa minulle ainakin vielä toistaiseksi hyvin vähän päänvaivaa mutta silti haluan panostaa sen hyvinvointiin. Haluan, että ihoni näyttäisi hyvältä vielä kymmenenkin vuoden päästä jos se on edes luontaisin keinoin mahdollista.

Kuinka sitten saada se kaunis ja heleä iho?

Moni havittelee kaunista ihoa ja usealta sellainen löytyykin. Jos kuitenkin kaipaat vinkkejä ihosi kaunistamiseen ja kunnossapitoon, niin täältä tulee ne MINUN kikkani pitää iho heleänä. Toki geeneilläkin on omat sormensa pelissä mutta aina voi vaikuttaa myös tässä hetkessä, siitä olen muuten aivan varma!

Älä ylihoida

Iso osa naisista varmaan ajattelee, että, mitä enemmän ihoaan hoitaa, sitä paremmalta se näyttää. Itse kuitenkin väitän tämän väittämän vääräksi. Liiallinen hoitaminen vaan kuivattaa ihoa turhaan ja vie sen pinnasta ihon omaa rasvaisuutta. Olen sanonut tämän ennenkin mutta en suosi vesipesua kasvojeni iholle päivittäin. Suoritan vesipesun vaan joka toinen tai kolmas päivä ja miksikö? Ihoni voi yksinkertaisesti parhaiten, kun puhdistan sen vedellä harvemmin. Toki puhdistan ihoni kuitenkin päivittäin mutta teen sen useimmiten vanulapuilla tai kasvoharjalla sekä hellävaraisella puhdistusmaidolla, joka ei kuivata ihon pintaa. En myöskään kuori ihoa montaa kertaa viikossa saatikka naamioi. Sanotaanko näin, että nuo rutiinit suoritan kerran viikossa tai puolessatoista, vähän sen mukaan, mitä ihoni kaipaa ja miltä se ulkoisesti näyttää.

Käytä kasvovettä

Toinen salaisuuksistani on kasvovesi. Rakastan kasvovettä ja se on ehdoton rutiinini niin aamuin kuin illoinkin. Kasvoveden tulee olla kuitenkin omalle ihotyypille sopivaa, jotta iho ei turhaan kuivu. Olen joskus ollut parikin viikkoa ilman kyseistä ihonhoitorutiinia loppuneen tuotteen ja aikaansaamattomuuteni vuoksi, jolloin otsaani ilmestyi runsaasti pientä vaaleaa nyppylää. Tuolloin tajusin, että ne johtuivat kasvovedestä ja siitä, etten käyttänyt sitä. Tuosta lähtien olenkin ollut no, aika orjallinen. Kasvovesi kulkee mukanani joka ikisellä reissulla, myös yhden yön kestävilläkin. Pakko tässä kohtaa muuten vinkata, että aivan mielettömän ihana kasvojen itseruskettavakin löytyy kasvovetenä! Eco by Sonya on tuo merkki ja hänen kasvovesimäinen itseruskettavansa on tällä hetkellä suosikkini.

Kosteuta riittävästi

Kasvovoide niin päivällä kuin yölläkin, silmänympärysvoide, ihoöljyt sekä seerumit – siinä neljä vinkkiäni ihon kosteuttamiseen. Oma ihoni voi ainakin parhaiten silloin, kun pidän sen kosteutettuna enkä päästä  sitä kuivumaan. Iholla kannattaakin olla aina joku suoja päällä jo ihan siltäkin varalta, että tulee lähdettyä ulkoilmaan extempore. Rasvaaminen on todella perus kikka mutta se vaan oikeasti toimii! Suosittelen muuten panostamaan etenkin niihin tuotteisiin, jotka imeytät ihoon – eli nimenomaan esimerkiksi kasvovoiteisiin ja seerumeihin. Näiden avulla pystyt aika paljon vaikuttamaan siihen, miltä ihosi näyttää ja tuntuu.

Älä tuki liian paksulla pakkelilla

JOS siis iho vaan sallii niin älä käytä liikaa meikkiä! Pahimpia ovat mielestäni sellaiset oikein tukkivat meikkipuuterit. Nykyään onneksi trendinä onkin heleä iho ja mahdollisimman ohut peittävyys, joten en edes tiedä vieläkö noita tuollaisia kunnon meikkipuutereita mahdetaan myydä? Itse uskon siihen vanhanaikaiseen sanontaan, että puuteri tukkii ihon. Toki tänä päivänä ollaan kehittyneempiä tässä asiassa ja tuotteet ovat parempia mutta sellainen maskimainen puuterointi kannattaa unohtaa. Mieluummin vaikka sitten peittävämpi meikkivoide jossa on SPF.

Treenaa meikittä

Tiedän, että tästä on varmasti eriäviä mielipiteitä mutta tämä on se omani. Itse nimittäin uskon, että meikittä treenaaminen (ripsiväriä tai kulmia ei tietenkään lasketa) antaa ihon hikoilla aivan eri tavoin ihosta kuonaa pois kuin meikillä treenaaminen. Jos hikoilee meikkivoiteet naamassa uskoisin, että ihoon syntyy herkästi epäpuhtauksia meikkivoiteen ja hien sekoituksesta. Omasta mielestäni meikittä treenaaminen on ihanan raikasta ja meikittömänä olo on vaan kymmenen kertaa sporttisempi.

Vaihda tyynyliinaa

Tämä on asia, jota aivan liian harva varmasti huomioi! Tyynyliinaan imeytyy hikeä, kuolaa ja mitä kaikkea muuta ihosta ja hiuksistamme lähteekään. Siksi olisi todella tärkeää, että tyynyliina vaihdetaan riittävän usein. Itse olen tämän asian suhteen todella tarkka ja vaihdan tyynyliinaa melkeinpä joka toinen, ellen välillä joka päivä. Se ei ole minulle ongelma, sillä tykkään ylipäänsä nukkua puhtaissa petivaatteissa, jonka vuoksi tosiaan teen tämän rutiinin jo ihan luonnostaan. Uskon tämän vaikuttavan siihen, ettei minulla ole usein epäpuhtauksia ihossani.

Vähennä maitotuotteita

Omasta ihostani huomaa, käytänkö maitotuotteita paljon, vähän vai en ollenkaan. Nykyään käytän oikeastaan ainoastaan laktoositonta fetaa, jonka senkin jätän aina välillä kokonaan pois. Kuitenkin ajanjaksoina, kun tämä juustohullu ihminen kiskoo tuota fetaa viikkoja päivittäin, on ihoni sameammassa kunnossa. Kohdallani vaikutuksen huomaa siis hyvin selkeästikin ja tämä on tosiaan tässä vuosien varrella tehty havainto. Ilman maitoa iho on puhtaampi, heleämpi ja suorastaan hehkuu. Jos et ole koskaan kokeillut maitotuotteiden vähentämistä, niin suosittelen testaamaan! Olen kuullut, että sillä on saatu kuriin myös monenlaisia iho-ongelmia, joten mielestäni ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.

Vettä, liikuntaa ja unta

Nämä perus jutut, nimittäin elintavat. Kun arki on kunnossa näiden osalta, voi sitten viikonloppuisin höllätä. Sokerittomuushan on tunnetusti hyvästä iholle mutta itse en todellakaan ihoni vuoksi ala herkkuja kokonaan pois jättämään. Ja ylipäänsä käytän alkoholia, syön välillä pizzaa ja ylipäänsä herkuttelen. Usein näistä seuraa sameampi iho muutamaksi päiväksi mutta se nyt kuuluu elämään. Liikunta on aivan parasta iholle ja nimenomaan hikoileminen sekä ulkona liikkuminen – hapen saanti. Unikin vaikuttaa, sillä lyhyiden yöunien jälkeen iho on ainakin minulla todella kuiva ja juonteet erottuvat sekä kasvot näyttävät muutenkin ankeilta. Kahdeksan tuntia on itselleni se, jossa koetan pysyä ja sen avulla tosiaan pidän ihonikin kunnossa. Vettä juon paljon, muutaman litran päivässä ja usein vielä kurkulla höystettynä.

Näiden tärkeimpien vinkkien lisäksi on vielä muutama sellainen ylimääräinen, joista en kirjoita sen enempää mutta, jotka tahdon kuitenkin mainita:

Kasvoharja – Uusi juttu, joka ainakin omalla kohdallani vilkastuttaa selkeästi pintaverenkiertoa. Suosittelen kokeilemaan!

Meikittömät päivät – Ja vieläpä mahdollisimman usein!

Auringolta suojautuminen – Kasvoille tosiaan korkeat kertoimet ja ylipäänsä montaa kertaa vuodessa en suosittele auringossa paahtamista. Ainakin minä huomaan kuinka iho näyttää vanhalta (kuivuminen) auringonoton jälkeen, eli mieluiten melkeinpä olen ottamatta tai otan aika vähänlaisesti.

Tupakoinnin välttäminen – Tätä ei varmaan tarvitse edes perustella…

Sinkki – Pidän sinkkiä ihon suhteen ehkä tärkeinpänä ravintolisänä. Myös Hankintatukun Vivania Beauty Shot on aivan erinomainen tuote ja sitä käytän itse myös aina välillä kuuriluontoisesti. Esimerkiksi näin joulun jälkeen on taas kuuri päällä!

Meikkien huolellinen puhdistaminen iholta – Ihan perus juttu tämäkin mutta mainittakoon tähän loppuun.

Mantelit – Kourallinen päivässä toimii!

Sellaisia kauniin ihon salaisuuksia täällä. Tokikaan kaikki vinkkini eivät varmasti toimi kaikkien iholle ja ymmärrän, että esimerkiksi akneihon tai muun ongelmaihon kanssa joutuu kamppailemaan vaikka hoitaisikin hyvin ja huolella. Talvi on iholle haastavaa aikaa mutta onneksi mennään jo kevättä kohden – kohta taas helpottaa!

Niin ja jos teillä on jotain hyviä vinkkejä niin toki niitäkin saa jakaa! 

Kommentit (2)
  1. Tuli kyllä hyvään saumaan tämä postaus, kun joulunaikainen epäsäännöllinen syöminen, veden juonnin unohtaminen ja vähempi ulkoilu ovat ehdottomasti näkyneet kasvoissa, ja viimeksi tänään taas aamulla tuskailin kun iho on täynnä mustapäitä ja osaltaan sitten tosi kuivia alueita. Monet perusjutut auttavat mullakin ihoon, mutta joskus ne pääsee unohtumaan ja seuraukset näkyy pian. Nyt siis tarkemmin taas tämänkin asian pariin. 🙂

    1. Niin, tammikuun alku etenkin tuppaa olemaan sellaista aikaa, että kroppa on tukossa ja kasvojen iho sameana. Onneksi aina on kuitenkin mahdollisuus muutokseen ja suunta parempaan kurssiin mahdollista kääntää. 🙂 Ja nimenomaan ne perusjutut usein toimivat. Harvoin ihonhoitokaan on mitään ydinfysiikkaa.

      Ihanaa alkanutta vuotta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *