Kuluneen viikon plussat ja miinukset

PLUSSAT:

Enää reilu viikko jouluun! En edes muista, koska olisin viimeksi näin kovasti joululomaa odotellut kuin tänä vuonna, mutta nyt suorastaan lasken päiviä siihen… Suuntaan jouluksi kotimaan korkeammille leveyksille ja palaan Helsinkiin vasta ensi vuoden puolella. Jotenkin aivan ihanaa ottaa pieni breikki kaupungista, sillä olen ollut täällä hyvin tiiviisti viime kesän pidemmän Indonesian reissun jälkeen. Tämä kaupungin pimeys on myös asia, joka todella tympii, joten kiva päästä valkoisiin maisemiin.

Jouluiset leipomukset, joita olen kotosalla väsäillyt! Näistä parhaita paloja luvassa blogissa ensi viikolla, joten pysyttehän kuulolla. Leipominen on muuten aika terapeuttista, vaikka ei ehkä ihan heti näin ajattelisi.

+ Ystävät ja hyvä energia, jota heistä olen saanut.Vaikka usein päivän päätteeksi tuntuu, ettei millään jaksaisi sosialisoida, saatikka raahautua johonkin paikkaan x, silti ystävien näkeminen aina piristää! Tällä viikolla olen nähnyt useampia ystäviä, sekä käynyt jopa kahdessa blogitilaisuudessa, eli positiivista sosialisointia on riittänyt. Veikkaan siis, että tänään ilta menee ihan vaan rennosti kotosalla omia juttuja puuhastellen.

+ Losien matkasuunnitelmat vuodelle 2020. Hauska muuten, että tämä päätös syntyi pari tuntia sitten, kun tuli ystäväni kanssa puheeksi tulevat reissut ja ehdotin keväälle Mauritiusta, niin hän kertoi lähtevänsä kesäkuussa Loseihin, jonne sitten sanoin haluavani mukaan. Vielä ei varattu lentoja, sillä pienesti tutkaillaan, mutta heti, kun sopivat löytyy, varataan lennot. En ole koskaan Loseissa käynyt, mutta vähän jo innostuin!

Tunnelmalliset kynttilät ja jouluvalot, ovat piristäneet mieltä. Mielestäni yksi tämän vuodenajan parhaista puolista on juuri tunnelmallisuus, vaikka pimeää onkin. Kylkeen vielä Post Malonea tai Pyhimystä, niin juuri oikeanlainen fiilis on taattu.

Jääkaappi on täynnä ruokaa – suorastaan pursuaa! Tämä on onnellinen tilanne, nimittäin eipä tarvitse kuin päättää, mitä haluaa syödä ja kaikkea löytyy.

Äänikirjojen ihmeellinen maailma on viikon positiivinen, eli olen löytänyt kaksi mielenkiintoista kirjaa, joita parhaillaan kuuntelen! Nämä ovat ”Immu”, kirja joka kertoo tarinaa mielenkiintoisesta gangsterielämästä ja toisena ”10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt”. Ensimmäinen kiehtoo varmaan siksi, että on niin raffia tekstiä ja kaukana omasta elämästä, kun taas toinen sen vuoksi, että someahdistus on täällä säännöllisesti läsnä. Onhan se hullua, miten paljon asioita some meistä ”lukee” ja miten se meitä hallitsee. Ehkä pahinta on, etteivät ihmiset enää pärjää ilman sosiaalisen median sovelluksia ja yhä useampi on suorastaan riippuvainen.

MIINUKSET:

Treeniviikko on ollut todella huonosti suunniteltu. Eli käytännössä en ole riittävän hyvin organisoinut päiviäni ja sitä, missä välissä menen treenaamaan, jonka vuoksi treenit ovat jääneet joko todella myöhäiseen, tai olen joutunut tekemään ne kiireellä. Tulipa muuten eilen todistettua, kuinka 50 minuutissa ehtii kyllä tekemään normaalisti reilun tunnin mittaisen treenin (alkulämmöt ja itse harjoitus), mikäli treenaa lyhyillä palautusväleillä ja pitää sykkeet jatkuvasti korkealla!

– Olen ollut jälleen äärimmäisen väsynyt joihinkin minusta riippumattomiin asioihin, jotka kuitenkin vaikuttavat elämääni. Tämän vuoksi olen jälleen tällä viikolla punninnut tulevaa ja miettinyt, mitä sen suhteen teen. Jokaisella meistä on kuitenkin vastuu omasta elämästä ja jos asiat ympärillä eivät muutu parempaan suuntaan, on aika ottaa ohjat omiin käsiin.

– Koti on sotkuinen, eikä ole ollut oikein energiaa siivota sitä. Välillä muuten tuntuu, että kun asuu yksiössä, näyttää se aina sotkuiselta, teit sitten mitä tahansa! Jotenkin poden jälleen sellaista ahdinkoa kaikesta tavarasta ja päätin, että käyn vaatekaapit läpi viimeistään tammikuussa ja myyn sieltä sitten paljon pois. Toki mitä pikemmin, sen parempi, mutta veikkaan ettei ensi viikolla ole oikein aikaa tälle projektille.

– Kuluneella viikolla on ollut paljon haasteita valokuvaamisen suhteen! Koti on säkkipimeä aamusta iltaan, eikä luonnonvaloa yksinkertaisesti ole. Teinkin eilen illalla päätöksen, että haen tänään Verkkokaupasta studioon tarkoitetun valaisusetin, joka toivon mukaan helpottaa ongelmaa. Maksoi mitä maksoi, nyt on vaan turvauduttava apukeinoihin, jotta blogiin saisi muutakin sisältöä kuin asukuvia.

– Latasin taannoin Tinderin reilun vuoden jälkeen takaisin ja olen sitä nyt huvikseen vähän selaillut. Vaikka minulla on yksi positiivinen kokemus Tinderistä, silti masennun aina sen selaamisesta. Eniten ahdistaa sovelluksen pinnallisuus ja se, että lähtökohtaisesti toisen ulkonäkö ratkaisee. Laitoin muuten alkuun ikähaitariksi 30-38, jonka jälkeen ahdistuin vielä lisää tuloksista, joita haulla sain, ja laskin ikähaarukan 26-36 – jo alkoi muuten tulokset paranemaan! 😀 No joo, pinnallinen olen tosiaan itsekin, mutta eipä sovellus anna vaihtoehtoja. Nyt ikähaitari taitaa olla 28-36, eli hieman inhimillisempi. 😉 Tosin en kyllä tiedä, olisiko minulla mitään henkistä yhteyttä itseäni neljä vuotta nuoremman kanssa?

Toivottavasti teillä on ollut hyvä viikko! <3 

Kommentit (9)
 1. 4 vuotta ei oo ollenkaan paha ikäero, mä tapasin ihan huippu miehen tinderistä ja hän oli tuolloin 23 ja itse jo 28 :o. 4 ja puol vuotta on ikäeroa. Ei menny kauaa kun muutin hänen luo ulkomaille, on se oikea. Ihmisestä se vain on kiinni että miten kypsä on. Mä oon ikuisesti kiitollinen tinderille ja niin varmaan moni muukin. Siellä kynnys jutteluun on niin matala, toisin kun oikeessa elämässä. Siihenhän voi kirjoittaa jonkun luonnekuvauksenkin ja kertoa mitä haluaa niin se rajaa jo vääränlaisia ja turhan pinnallisia pois. Eikä mee aikaa ja energiaa hukkaan jutellessa ihan väärille. Kannattaa jatkaa ehdottomasti 🙂

  1. Niinpä, no siis ei kyllä minustakaan, mutta ehkä se tuntuu juuri tässä kohtaa elämää enemmän? Vaikka toisaalta tärkeintä on, että kemiaa löytyy ja synkkaa – oli ikäero mikä tahansa! Ja kyllä, on minullakin tosiaan sovelluksesta myös positiivinen kokemus, mutta toivon mukaan ei nyt jäänyt yhteen ja ainoaan. 😀

   Ihana kuulla sinun rakkaustarinasi, olen onnellinen puolestasi! <3

 2. En mä loukkaantunut, ihmettelin vain.
  Yleensähän suhteessa käy niin, että se joka näyttää aluksi ällöltä alkaa näyttää hyvältä. Pitää vain totuuttaa omaa silmää. Esim. jos aloittaa uuden harrastuksen, niin se tuntuu aluksi vaikealta mutta jos jatkaa alun vaikeuksista huolimatta, niin kehittyy mestariksi.
  Loppupeleissä voi olla niin, että jos kaikki ajattelevat jonkun olevan ällön näköinen, niin hänelläkään ei ole paljon kysyntää ja siksi hän voikin sitoutua paremmin suhteeseen. Jos taas joku, jolla on paljon tykkäyksiä, niin voi olla että hänen on helpompi vaihtaa aina toiseen.

  1. Ymmärrän pointtisi ja tosielämässä se, millainen ihminen on sisältä, vie mielikuvaa hänestä joko positiiviseen tai negatiiviseen suuntaan. Mutta kun on kyse Tinderistä, ymmärrät varmaan, etten swaippaa jokaista oikealle vain ajatuksesta, että hänhän saattaisi olla mukava tyyppi. Eli Tinder toimii ulkonäkö edellä ja tämä on puhdas fakta. Jos toisen ulkonäkö ei ole mieleeni, en todellakaan swaippaa häntä oikealle hyvää hyvyyttäni. 😀

   Mutta toisaalta en nyt koe, että omaa silmää pitäisi alkaa harjaannuttamaan, vaan ihmisissä vaikutuksen tekee kokonaisuus (joka ei tosin Tinderissä käy ilmi). Kyllähän moni voi olla äärimmäisen mukava, mutta et koe häntä kohtaan mitään seksuaalista vetovoimaa. Eli kaikki eivät viehätä kaikkia ja se nyt vaan on luonnonlaki. Ajattelen ehkä niin, että se, kenet minä swaippaan vasemmalle, on jotain muuta varten. Eikä minun tarvitse sitä sen enempää miettiä.

   Ja viimeiseen lauseeseen on pakko sanoa, ettei ole ulkonäköön sidonnaista, onko ihminen parisuhdeihminen vai sellainen, joka hyppii kukasta kukkaan. Eli tämäkin on joku vanhanaikainen teoria, että hyvännäköiset ihmiset ovat niitä, jotka eivät sitoudu vaan helpommin vaihtavat aina toiseen. Se ei pidä ainakaan kaikkien kohdalla paikkansa.

   1. Joo, Tinder on nykypäivää ja kai sitäkin kautta on kestäviä parisuhteita syntynyt. Itse en kuvittelisikaan etsiväni ketään Tinderistä juuri ton ulkonäköpainotuksen takia.
    Hyvännäköisillä ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia parisuhdemarkkinoilla kuin ei-hyvän näköisillä. Eikä muuten koske pelkästään miehiä vaan myös naisia.
    Voisiko toi ulkonäkökeskeisyys ihmisillä yleisesti johtua itsetunto-ongelmista?

    1. Juu, siis ei Tinder todellakaan huono sovellus ole, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja swaippailua. 😉

     Niin, no kyllä se varmasti noinkin menee. Mutta toisaalta me ihmiset näemme toisemme niin eri valossa kukin, eli ei voi mielestäni luokitella ihmisiä rumiin ja kauniisiin. Makumieltymyksiä on monenlaisia.

     Ulkonäkökeskeisyys on tämän ajan henki. Varmasti pitkälti siihen vaikuttaa myös seura, jossa aikaansa viettää ja toki se, miten hyvin muut ihmiset sinut hyväksyvät. Ulkonäköön panostamalla on helpompi saada hyväksyntää, sillä se on asia, joka näkyy ensimmäisenä muille. Toki taustalla voi olla myös itsetunto-ongelmia, mutta ei välttämättä aina. Osa ihmisistä nyt vaan keskittyy elämässä pinnallisempiin asioihin kuin toiset. Toisaalta itse kyllä yhdistän jatkuvan ulkonäköön keskittymisen epävarmuuteen omien kokemuksien pohjalta. Ja jollain tavalla ehkä nuoruuteen ja sitä kautta siihen omaan epävarmuuteen. Kun ei ollut itsestään varma oikein millään tasolla, oli helpompi saada hyväksyntää näyttämällä mahdollisimman hyvältä.

     1. Joo siis onhan se niin, että aika lailla kaiken kokoisille ja kaiken näköisille ihmisille kyllä löytyy pari.
      Pointtini aiemmassa viestissä oli se, että jos sattuu ihastumaan jonkun omasta mielestä ”ällön” näköiseen mieheen, niin hänen ulkonäköönsä alkaa yhdistää niitä muita hyviä ominaisuuksia ja hän sitten pikku hiljaa alkaakin näyttää komealta. Jopa siinä määrin, että oma ulkonäköpreferenssi muuttuu kokonaan. Esimerkiksi jos aiemmin olet tykännyt pitkistä ja tummista miehistä, mutta satutkin rakastumaan lyhyeen ja vaaleaan, niin alatkin pitää hänen näköisiään miehiä komeina. Eikä sitä tarvitse pakottaa, sitä ihminen vain muuttuu. Siksi varmaan ei hirveästi kannata ulkonäkö edellä mennä kun etsii elämän kumppania.
      Mielestäni epävarmuus omien kokemusten pohjalta on yhtä kuin huono itsetunto. Itsetunto sanana koostuu kahdesta sanasta: Itsensä tunteminen (itsetunto).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *