Kuluneen viikon plussat ja miinukset

Olen tällä viikolla kärsinyt jonkinlaisesta kirjoitusblokista. Kun tavallisesti ajatus rullaa sulavasti ja ideoita teksteihin syntyy suunnilleen kaikesta ympärillä olevasta, näin ei ole ollut tällä viikolla. Huomaan että kohdallani tähän vaikuttaa paljon kiire ja ylipäänsä levottomuus, joka toisinaan iskee päälle. Kun mieli on levoton, on tekstiä hankala tuottaa, enkä pääse oikein sisälle ajatuksiini. Etenkin syvällisemmän sisällön kanssa on hankaluutta ellen pääse siihen oikeanlaiseen moodiin. Siispä pahoittelen kuluneen viikon tavallista vähäisempää postausmäärää – ensi viikolla sitten uusi yritys! Kyselin eilen Instagramin storiesissa postaustoiveita, joista yksi oli ”kuluneen viikon plussat ja miinukset”, jonka nyt sitten päätin oitis viikon viimeisen päivän kunniaksi toteuttaa. Ohessa siis tämän viikon parhaita ja lisäksi myös niitä ei niin kivoja juttuja.

PLUSSIA:

Aivan ensimmäisenä ehdottomasti matka Balille, joka vihdoin Iineksen kanssa varattiin! Siispä huhtikuussa lähdetään Indonesiaan joogailemaan ja rentoutumaan. Okei itse teen matkalta kyllä töitäkin, eli matkapostauksia on siis luvassa! Aivan ihana palata noihin maisemiin, joissa olin 11 vuotta sitten viisi viikkoa seikkailemassa. Tosin tällä kertaa ollaan suurin osa ajasta Ubudissa ja Kutan ydinalue kierretään kaukaa. Bali on maana siinä mielessä niin huikea, että vaikka sinne matkustaakin pitkään ja lennot maksaa huonossa lykyssä lähemmäs tonnin, on eläminen ja majoittuminen edullista. Varasimme aikamoisia ökyhotelleja Ubudista ja silti koko matkan majoitusbudjetti on aivan naurettava…

Etätyöpäivät kahviloissa kollegan ja ystävän (eli Iineksen) kanssa. Pitkään olen tehnyt töitä joko toimistolta tai kotoa, joten on ollut hauska jälleen kierrellä kaupungin kahviloissa ja etäillä. Suositus etenkin uudelle Relovelle Fredalla, aivan ihana paikka jossa yhdistyy sekä viihtyisä kahvilan puoli että kirpputori! Myös viikoittaiset asukuvat ovat tulleet jälleen mukaan kuvioihin, jota helpottaa muuten kummasti lumesta sulaneet kadut, auringonvalo sekä pikkuhiljaa lämpenevät ilmat.

Curly girl metodi! Jota itse asiassa kerran jo kokeilin, mutta en missään nimessä oikealla tavalla. Nyt onkin kaivettu esiin oikeanlainen hoitoaine ja tarkemmat ohjeet, joten tuskin maltan odottaa illan hiusrutiinia! Itselläni on siis monien muiden tavoin luonnostaan taipuisa tukka, jonka vuoksi on mielenkiintoista nähdä, mihin tästä metodista voisi olla. Tosin pahoin pelkään ettei kärsivällisyyteni riitä, mutta haluan ainakin yrittää!

Positiivinen palaute blogistani, jonka sain hieman yllättävässä tilanteessa ja yllättävältä taholta! En ikinä olisi nimittäin osannut ajatella, että tämä henkilö olisi blogiini eksynyt, mutta näin oli käynyt ja siitäpä tulikin hyvä mieli. Yleensä nämä positiivisimmat yllättäjät ovat muuten miehiä, sillä naisilta palautetta tulee useammin. Ja aina jos mies kehuu blogini sisältöä, muuttaa se jollain tavalla käsitystäni tästä miehestä ja nimenomaan parempaan suuntaan! Hassua ehkä sanoa näin, mutta koska kirjoitan paljon syvällisistä asioista, on se mielestäni hienoa jos sellainen sisältö tavoittaa muitakin kuin naisia ja vieläpä jos sitä arvostetaan.

Paluu kuntosalille, joka on muuten ollut yllättävän helppo! Odotin että kuntoni olisi romahtanut huomattavasti pahemmin, mutta kutakuinkin samoilla painoilla on menty kuin ennen taukoa. Toki myönnän että onhan se ollut tuskaisempaa tekemistä ja painot tuntuvat hieman raskaammilta, mutta yllättävän hyvin olen kuitenkin selvinnyt. Suunta on tästä siis pelkästään ylöspäin ja Balillakin aion treenata sekä joogaa että kuntosalia. Nyt on lööbailtu sen verran että treenimotivaatio on korkealla!

Olen oivaltanut muutamia asioita itsestäni ja omasta tämän hetkisestä tilanteestani, jotka ovat tehneet olostani huomattavasti vapautuneemman. Olen myös luopunut tietyistä ajatusmalleista ja oletuksista elämää kohtaan, jotka ovat saaneet oloni huojentuneeksi. Toisinaan jotkut oivallukset tulevat ehkä hieman myöhässä, mutta samaan aikaan ajoitus on juuri oikea, koska se on oikea. Asioiden hyväksyminen vapauttaa ihmeellisellä tavalla.

Olen nukkunut koko viikon erittäin hyvin ja hyvän pituisia yöunia! Olen ollut iltaisin aidosti väsynyt ja nukahtanut melkeinpä saman tien. Tämä ei tosiaan ole itselleni itsestään selvää, sillä vanhemmiten olen kärsinyt paljon etenkin nukahtamisvaikeuksista, jotka ovat sidonnaisia stressaaviin elämäntilanteisiin. Olen nimittäin juuri se ihminen, joka miettii sängyssä elämän kiemuroita ja tämän johdosta saattaa pyöriä tuntikausia saamatta unta. Viime aikoina näitä ongelmia ei ole kuitenkaan ollut, mikä ehkä tarkoittanee että elämässä olisi vihdoin alkamassa joku tasaisempi ajanjakso? Sellaista seesteisyyttä olenkin jo kaivannut…

MIINUKSIA:

No tämä kirjoittajan blokki vai mikä lie. Harmittaa että välillä tulee tällaisia ajanjaksoja, mutta minkä teet. Löysin tähän muuten netistäkin vinkkejä, joita ajattelin hyödyntää. Kuulemma ajatuskartta, työskentely ympäristön vaihtaminen ja oman luovuuden kukinta-ajan löytäminen ja juuri siihen aikaan kirjoittaminen toimivat! Nämä lähtevätkin kokeiluun heti viimeistään huomenissa…

En ole yhtään miettinyt, ketä äänestän eduskuntavaaleissa. Arvoni vastaavat eniten vihreitä, joten todennäköisesti sieltä lähtee joku ehdokas äänestykseen, mutta pikkuhiljaa pitäisi kyllä perehtyä hieman enemmän aiheeseen ja ehdokkaisiin. Jotenkin nämä vaalit vaan tulivat niin nopeasti ja elämässä on ollut kaikkea muuta, etten ole ehtinyt asiaa sen koommin miettimään. Mutta onneksi ei ole vielä liian myöhäistä! Tärkeintä on että äänestää ja käyttää oikeuttaan vaikuttaa maansa asioihin siinä määrin kuin se on mahdollista.

Muutamat kodinhoidolliset toimenpiteet, joita en ole saanut hoidettua… Näitä ovat siis mm. huonosti vetävän lavuaarin avaaminen ja keittiön kaakeleiden maalaaminen puolen vuoden tauon jälkeen. Kun asuu yksin, on tuollaisia asioita helppo vaan siirtää ja siirtää, koska kukaan muu ei asiasta kärsi kuin sinä itse. Ylipäänsä asioiden venyttäminen on yksi huonoimmista piirteistäni. Tyypillisesti tartun asioihin vasta siinä kohtaa, kun on jo kriittiinen tilanne…

Painajaiset, joita olen nähnyt nyt useampana yönä. Olen koettanut miettiä mistä ne johtuvat, mutta en ole suoranaisesti löytänyt selitystä? Ehkä alitajunnassani on jotain käsittelemätöntä ja taidan kyllä tietää mitä, vaikka unet eivät suoranaisesti tähän aiheeseen liitykään. Taisin jossain kohtaa mainita että pidän unipäiväkirjaa, josta voisin jossain kohtaa jakaa joitain unia kanssanne mikäli kiinnostaa? Josko täällä olisi minua fiksumpia tulkitsemaan niiden merkityksiä?

Pääasiallisesti viikko on ollut kuitenkin hyvä ja jos plussia sekä miinuksia tarkastelee, on plussia tosiaan huomattavasti enemmän, mikä on aina tavoiteltavaa! Nyt on päivän treenit pulkassa ja seuraavaksi lähden ystävän kanssa kaupunkiin nautiskelemaan hyvästä seurasta ja auringosta.

Ihanaa sunnuntaita juuri sinulle! 

Kommentit (4)
 1. Oot kaunis kuin nukke näissä kuvissa!! Mikä on tuo curly girl metodi? 😀

  1. Voi ei kiitos, olipa kauniisti sanottu. <3

   https://en.wikipedia.org/wiki/Curly_Girl_Method

   Eli kyse on trendikkäästä tavasta ikään kuin herättää hiusten oma luonnonkihara esiin! Tähän on varmasti monenlaisia tapoja, mutta tarkoitus on ensimmäisellä kerralla pestä hiukset syväpuhdistavalla ja sen jälkeen mahdollisimman luonnonmukaisella hoitoaineella/naamiolla. Eli shampoo jätetään kokonaan pois, sillä se kuivattaa hiusta. Kuivatusvaiheessa hiuksia ei harjata vaan niihin puristellaan runsaasti geeliä ja annetaan kuivua itsestään. Tässä siis tiivistetysti, mutta paljon tuossa on muitakin kikkakolmosia, joita noudattamalla oman luonnonkiharan voi herättää täydellisesti henkiin. 🙂

 2. Oi ihanaa Balin matkaa! Oletteko pitkäänkin reissussa ja käyttekö muuallakin kuin Ubudissa? 🙂 itsekin suuntaan sinne päin maailmaa huhtikuussa ja ensikertalaisena kiertelen saarta ympäriinsä, en malta odottaa! Vaikka tosin hieman jo näin etukäteen ahdistaa se turistien määrän ja tuntuu että kaikki ovat joko siellä juuri nyt, vasta tulleet tai pian menossa 😀 melko suosittu paikka!

  1. Kiitos Silja! 🙂 Ei ehditä olemaan kuin 10 päivää, mutta parempi sekin kuin ei mitään, sillä viimeksi olen ollut reissussa viime kesänä… Me mennään ainoastaan kolmeen paikkaan tällä kertaa, mutta kesällä olisi tarkoitus palata sinne toisen kaverin kanssa yli kolmeksi viikoksi, jolloin kierreltäisiin hieman enemmän.

   Siellä on paljon turisteja kyllä ja meno varmasti pahentunut kymmenessä vuodessa. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti ainakin Gilejä, Air ja Meno OLIVAT todella rauhallisia. Ja nyt sitten kun tosiaan suuntaan Ubudiin, näen mikä siellä on meininki. Canggu on kuulemma aika turisti, mutta toisaalta ainahan tuokin riippuu siitä, mitä lomalta hakee. Kutaa en kyllä suosittele mikäli turismi ahdistaa! Mutta Bali on tosiaan kyllä suosittu ja muihin ihmisiin on syytä varautua. Mikäli totaalista rauhaa hakee, suosittelen matkustamaan joskus Malediiveille! Siellä oli aivan mielettömän rauhallista nimenomaan huhtikuussa kun vuosi sitten olin ja sai todellakin relailla ilman hirveitä turistilaumoja.

   Ihanaa matkaa sinulle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *