Kulutuspäiväkirja 1,5 viikon ajalta

Tämä on ollut jo pidempään agendalla – nimittäin kulutuspäiväkirjan ylläpitäminen! Lukuisat kerrat aloitin homman, kunnes sen jälleen unohdin ja jouduin siirtämään päiväkirjan pitämisen taas seuraavaan viikkoon. Vihdoin sain kuitenkin aikaiseksi kirjanpidon puolentoista viikon ajalta ja tähän olen tyytyväinen. Moni väittää että jos kulutustaan seuraa, silloin ostaa automaattisesti vähemmän? Voihan se olla että tuo pitää paikkansa, mutta siinä tapauksessa olisi varmasti hyvä tarkkailla rahan käyttöään viikoittain. Itse en kuitenkaan näe että kohdallani siinä olisi juurikaan perää. Pyrin nimittäin elämään jatkuvasti säästeliäästi ja sellaiseen elämäntyyliin olen jo pidemmällä aikavälillä tottunut. Kuten viime viikolla kirjoitin, tämä jatkuvassa pienoisessa epävarmuudessa eläminen on kouluttanut myös oman talouden parempaan hallintaan. Kun et tiedä aina kovin pitkälle tulevaisuuteen, joudut ikään kuin ylläpitämään jatkuvasti pientä puskuria. Toki omaan säästeliäämpään elämäntyyliin on vaikuttanut myös se, miten oma suhtautuminen materiaan on muuttunut. Ei enää kiinnosta samat asiat kuin aikaisemmin ja tästä syystä rahaa menee kuin huomaamatta monin kerroin enemmän säästöön kuin vaikka muutama vuosi sitten.

kulutuspäiväkirja

Tässä kohtaa ei kuitenkaan sen enempää jorinoita, vaan mennään suoraan asiaan. Postauksen lopussa on sitten enemmän pohdintaa kulutuksestani ja tämän puolentoista viikon aikaisesta rahankäytöstä.

Maanantai 4.3.

Ei ostoksia

Tiistai 19.2.

K-Supermarket 4,67 € – Raakapatukka, kaurajogu ja mynthonit evääksi toimistolle

Alepa 36,09 € – Suuremmat ruokaostokset, joissa mukana mm. kasviksia, hedelmiä, tofua, pakastevadelmia, avokadopussi, pähkinöitä, soijajogurttia, tofua, maidotonta levitettä, tattaripastaa…

Keskiviikko 6.3.

Kahvila KUUMA 3,00 € – Kupillinen vihreää teetä

Torstai 7.3.

Kaivokukka 5,50 € – Rekvisiittaa kuviin

Tokmanni 14,87 € – Hiusväri, vanilappuja ja muutama pesuaine kylpyhuoneeseen

Perjantai 8.3.

Ohmygoodness -kahvila 10 € – Lounas, vegaaninen kulhoruoka

Taksimatka 10 € – Ystävän syntymäpäiviltä kotiin

Lauantai 9.3.

Wolt 20,70 – Tilasin ruokaa Fafaksesta kotiinkuljetuksella

Sunnuntai 10.3.

K-Kauppa 7,70 € – Pienet ostokset lähikaupasta.

Alepa 30,70 € – Suuremmat ruokaostokset

Maanantai 11.3.

Ei ostoksia

Tiistai 12.3.

R-Kioski 10,00 € – Bussikortille arvoa

Apteekki 4,02 € – Särkylääkkeitä

UFF 11,70 € – Musta catsuit

Keskiviikko 13.3.

Re Love Freda 10,50 € – Ihana lounassalaatti

Lidl 10,93 € – Pienet ruokaostokset

kulutuspäiväkirjakulutuspäiväkirja

YHTEENVETO:

Ravintolat: 44,20 €

Ruokakauppa: 90,09 €

Vaatteet: 11,70 €

Matkustus: 20,00 €

Muut: 24,39 €

Yhteensä: 190,38 €

Noin yleisesti olen nykyään tyytyväinen rahankäyttööni. Harvoin teen ostoksia, joista potisin huonoa omaatuntoa ja ihan oikeasti jos jotain arvokasta hankin, olen sitä kyllä sitten pitkään suunnitellut tai yksinkertaisesti tarve on kasvanut välttämättömäksi. Eniten rahaa meneekin puhtaasti ruokaan, mikä ei ole ollenkaan huono rahanreikä! Jos mietin omaa hyvinvointia – mikä voisikaan olla siihen parempi satsaus kuin ravinto? Eli en todellakaan soimaa itseäni lukuisista kauppareissuista, vaikka toki kaiken voisi saada edullisemmin jos kävisi suuressa kaupassa pienen marketin sijaan. Oma lähin isompi kauppa eli S-Market meni vasta remonttiin, jonka vuoksi tämän kulutuspäiväkirjan aikaan suurin osa ruokaostoksista on tehty pienemmissä marketeissa. Alepassa on mielestäni vallan hyvä hinta-laatusuhde, mutta K-Kaupan kauppalasku kyllä toisinaan kirpaisee. Siellä on nimittäin selkeästi kalliimpaa ja välillä ärsyttää, miksi en jaksa kävellä 200 metriä pidemmälle Alepaan, vaan valitsen K-Kaupan. No joo, tähän vaikuttaa varmasti se että vaikka osaan nykyään elää säästeliäästi, en ole ikinä ollut pihi. Eli muutamista senteistä en jaksa pihistellä ja jos fiilis on se, etten jaksa kävellä kauemmas, niin sitten en kävele ja maksan laiskuudesta sanktiota.

Wolttaamista koetan rajoittaa ainoastaan hetkiin, jolloin olen oikeasti niin väsynyt, etten jaksa valmistaa ruokaa tai käydä kaupassa. Eli veikkaisin tilaavani kotiinkuljetuksella ruokaa ehkä maksimissaan kerran viikossa. Toisaalta sen verran mukavuudenhaluinen tosiaan olen, että jos on fiilis etten jaksa ruokaa tehdä, silloin en tee. Woltista suosikkejani ovat ehdottomasti Pupu ja Fafa`s , jotka eivät kumpaakaan ole ihan lähellä kotiani ja sillä usein ”perustelen” itselleni tilaukset. Vaatteita ostan nykyään huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin ja melkeinpä kaiken tosiaan käytettynä. Viime aikoina ostoksia on tullut tehtyä vielä entistä vähemmän, sillä se second hand -intokin on kohdallani hieman laantunut ja koska omistan paljon kaikkea, ei ole mitään pakottavaa tarvetta uudelle. Farkut ovat toki edelleen heikkouteni ja etenkin Uffin kasarit, niitä en voi vastustaa vaikka kaappini on täynnä farkkuja!

kulutuspäiväkirjakulutuspäiväkirja

Kieltämättä olin jopa yllättynyt, miten vähäisellä rahamäärällä selvisin 1,5 viikon ajan, sillä tyypillisesti aikaisempien kulutuspäiväkirjojen mukaan minulla on mennyt rahaa jo viikossa kutakuinkin saman verran. Mutta ehkä sitten olen tosiaan muuttunut entistä säästeliäämmäksi? Ja siis vielä loppuhuomiona, säästän jatkuvasti erilliseen matkakassaan, säästötilille sekä Nordean tavoitesäästötilille. Rahastot kiinnostavat kovasti, mutta vielä toistaiseksi en ole tehnyt mitään konkreettista asian eteen.

Miltäs kuluttamiseni silmäänne näyttää? Olisi mielenkiintoista kuulla teidän kommentteja? Sitä kun ei itse aina välttämättä huomaa jotain tärkeää rahankäytössään, joka saattaa taas toisen silmään osua.

 

Kuvat: Iines Aaltonen

Kommentit (2)
  1. Kiitos Jutta postauksesta, nää on aina mielenkiintoisia 🙂 Mun mielestä sun kulutus on tosi järkevää ja maltillista 🙂

    Mutta oi kerro myös miten olet nuo ihanat laineet hiuksiisi taikonut? ? Tyyli näissä kuvissa on magee ?

    1. Niin, no näin itsekin nykyään ajattelen. Kulutan yllättävän vähän kaikkeen. 🙂

      Kiharat olen loihtinut Remingtonin sauvakihartimella. Tuolla saa hyvinkin nopeasti kivat laineet! Ja hei kiitos. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *