Kun kaikki eroaa

”Kaikki eroaa” -lause on kuultu nyt useammin kuin kerran omastani ja useiden ystävienikin suusta. Tällä hetkellä on meneillään jonkun sortin ”erobuumi” ja todella moni ympäriltä tuntuu laittavan parisuhteensa jäihin. En tiedä teistä mutta itse olen useaan otteeseenkin miettinyt, että mikä ihmeen kirous tässä vuodessa 2016 oikein on? Eroja, maailman paheneva tilanne, useita musiikkimaailman tähtiä on menehtynyt… Jotain negatiivista energiaa tässä vuodessa on pakko olla!

IMG_0198-2

En tiedä johtuuko suuri eroamisten määrä siitä, että ihmiset ympärillä alkavat lipua siihen maagiseen 30-vuoden ikään? Ikään jolloin elämä menee monesti uusiksi, nuoruus vaihtuu viimeistään tässä kohtaa aikuisuudeksi ja tullaan jälleen tulevaisuuden perus kysymysten äärelle. Lapsia vai ei? Yhteinen asunto vai ei? Toinen haluaa luoda uraa, toinen haluaa sen perheidyllin. Toinen taas ehkä vielä kerran kokea sinkkuelämän vapauden tai lähteä maailmalle reissaamaan.

Liian monesti parisuhteet valitettavasti myös ns. kuolevat. Kasvetaan erilleen ja yhtäkkiä huomataankin, että eletään ihan eri maailmoissa erilaisia arvoja vaalien. Tämä on hyvin yleistä. Uskon kuitenkin vahvasti, että syy tällaiseen tilanteeseen on se ettei parisuhteessa ole kommunikoitu riittävästi. On päästetty se kahden ihmisen välille jossain kohtaa syntynyt kuilu ikäänkuin huomaamattaan kasvamaan. Toisinaan taas ihmiset vaan muuttuvat. Elämä muuttaa meitä, kasvattaa ja vie johonkin suuntaan. Aina siis se viisi vuotta sitten oikealle tuntunut ihminen ei välttämättä enää tunnukaan oikealle. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut uskon, että ihmisellä on useita rakkauksia elämänsä aikana. Niitä ei ole välttämättä kovin montaa, mutta muutama ainakin.

IMG_0205-2

Itsehän olen avioeroperheestä kuten olen täällä blogissakin joskus maininnut. Nuorempana ajattelin aina, että minähän en toista vanhempieni virheitä. Minulla on mahdollisuus hyvään parisuhteeseen eikä lähtökohdillani ole väliä. Valitettavasti niillä on kuitenkin väliä… Tokikaan et voi leimata elämääsi sen perusteella mihin olet syntynyt, mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vääristynyt kuva parisuhteesta jo lapsuudessa jättää meihin jonkunlaiset traumat. Traumat joita emme ehkä osaa yhdistää omassa elämässämme tapahtuviin asioihin, mutta jotka kuitenkin ovat siellä läsnä. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä vahvemmin ja selkeämmin nämä asiat vaan huomaa.

Näistä traumoista huolimatta elämässä on kuitenkin tärkeää uskoa hyvään. Vaikka omassa elämässä ja ympärillä tapahtuisikin asioita, jotka särkevät meitä, on kaikessa kuitenkin hyväkin tarkoituksensa. Myös sinkkuna ihmisen voi olla hyvä. On hassua miten usein ajatellaan, että sinkut ovat jotenkin säälittäviä ja niitä väliinputoajia. Itse taas ajattelen niin, että jokaisen meistä tulisi jossain kohtaa elämää kokeilla yksin olemista. Se avaa asioita ihan uudenlaiselta näkökantilta. Sinkkuna on enemmän aikaa opetella tuntemaan itsensä ja sen mitä oikeasti elämältään haluaa. Minulla on ainakin vahva usko siihen, että kun tuntee itsensä hyvin kykenee olemaan parempi puolisokin toiselle.

IMG_0199-2

Haalari Zara / Aurinkolasit Ray-Ban / Kello MK / Kaulakoru Zara

Ihmissuhteet ovat kyllä jännä juttu. Koskaan et tiedä mitä niissä tulee ajan kanssa tapahtumaan.  Tottakai on olemassa parisuhteita jotka kestävät kuten ne ennen vanhaan kestivät. Valitettavasti nykyään kuitenkin vähemmän. En tosiaan tiedä johtuuko se siitä, että ihmiset ovat niin hukassa itsensä ja elämänsä kanssa vai mistä? Syitä on varmasti monia.

Tänä päivänä myös sellainen pitkien parisuhteiden arvostus on osittain tipotiessään. On jotenkin helpompaa erota, kuin jatkaa edes jollain saraa huonossa suhteessa. Taistelutahtoa ei vaan enää ole, se on kadonnut. Ollaan jotenkin todella voimattomia ja ei nähdä muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa eri suuntiin.

IMG_0201-2

Nämä päätökset eivät ole koskaan helppoja ja en missään nimessä arvostele kenenkään eropäätöksiä (itsekin siis puolisen vuotta sitten eronneena ei olisi varaakaan). Joskus ero on olevinaan ainoa vaihtoehto ja joskus se on myös aikuisten oikeasti se oikea ratkaisu. Ero ei tietysti ihan aina ole mikään huono asia, joskus se saattaa jopa kirkastaa elämässä sen mitä haluaa ja kenen kanssa.

Oletteko te huomanneet saman ilmiön ympäristössänne? Tai heräsikö ylipäänsä ajatuksia? 

Kommentit (20)
  1. Mä nyt en kritisoi tätä tekstiä mutta tulkitsin sen aavistuksen negatiivissävytteiseksi, et varmaan sitä tosin tarkoittanut. Itse erosin vuoden vaihteessa kun tapasin sen, jonka tuntuu nyt elämäni rakkaudelta. Olin eronnut edellisestä jo kerran ja päättänyt hyväksyä kohtaloni ja olla onnellinen hänen kanssaan, kunnes tapasin ja tutustuin siihen, jonka halusin edellisen olevan. Ero oli vaikea ja säätöinen, mutta kun mies viimeisen kerran tuli kotiin ja lähti, olo oli itkusta huolimatta uskomattoman helpottunut. Nyt olen superonnellinen tämän ”uuden” miehen kanssa jonka kanssa voin olla täysin oma itseni ja nauraa ihan vatsanpohjasta saakka. Eli siis itselle tämä vuosi on eroineen päivineen osoittautunut aivan mahtavaksi 😀 Uskon siis siihen että se joku ääni sisällä pitää saada taas hiljaiseksi ja se on usein oikeassa eikä ole huijattavissa, tietty siihen kannattaa luottaa vasta kaikkensa suhteen eteen tehtyään.

    1. Tiedätkö mitä, ei sen ollut tarkoitus olla negatiivissävytteinen. 🙂 Itse olen myös hyvin onnellinen tällä hetkellä vaikka erosin puolisen vuotta sitten. Ja tämä vuosi on ollut monellakin tapaa henkilökohtaisessa elämässäni positiivinen, erosta huolimatta. Teksti oli ajatusten pallottelua ja funtsimista. Ei niinkään pelkästään omalta kannalta ajateltua.

      Ja mielestäni eroaminen on usein hyvä asia! Ei missään nimessä voida aina ajatella, että se olisi jollain tapaa negatiivinen juttu.

  2. Aijaa! Musta taas tuntuu että ihan KAIKKI on menossa kihloihin… Paitsi minä:D

    1. Haha, no ehkä olet eri ikäluokkaa? 😀 Lapsiakin toki tupsahtelee ympärille mikä sekin luonnollista. Erot ja lapset, tämän hetken trendi mun ympärillä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *