Kuulumisia Canggusta

Nyt kun takana on neljä kokonaista päivää Balilla, ajattelin kirjoitella blogiin ensimmäisiä kuulumisia ja fiiliksiä. Matka on tosiaan alkanut mitä parhaiten ja oikeastaan kaikki on mennyt enemmän kuin nappiin! Paljon reissanneena tiedän, miten usein eteen tulee edes jonkinlaisia vastoinkäymisiä, mutta tällä kertaa sellaisia ei ole oikeastaan ollut. Lentomatkasta lähtien kaikki on sujunut loistavasti ja varmasti osittain siitä syystä, että tunnen kutakuinkin paikat ja paikallisen kulttuurin. Majoitumme ensimmäiset seitsemän päivää Canggussa ja tuttavani suosituksesta idyllissä Pondok Canggu Homestayssa, vähän vajaa parin kilometrin päässä rannalta. Majoituspaikka on aivan loistava niin hintatasoltaan kuin noin muutenkin. Maksoimme viikosta suunnilleen 180 euroa kahteen pekkaan ja vaikka homestayn tyyliin päivittäistä siivousta ei olekaan, en voi kuin kehua paikkaa! Rauhallinen, siisti, oma uima-allas, ystävällinen henkilökunta ja loistava sijainti lähellä oikeastaan ihan kaikkea. Harvoin osuu näin nappiin ja mitä ilmeisemmin majoitus onkin tyypillisesti täyteen buukattu ainakin sesongin aikaan. Tein siis varauksen jo huhtikuussa, joka oli hyvä veto.

CangguCanggu

Olen käynyt Canggussa kerran aikaisemmin, joten tiesin tosiaan hieman etukäteen, mitä tuleman pitää. Viimeksi emme kuitenkaan ehtineet samalla tavalla Iineksen kanssa kiertelemään, joten nyt on ollut kiva kun aikataulu on ollut rennompi – tai oikeastaan sitä ei ole ollut ollenkaan. Heti reissun kärkeen meidän olikin tarkoitus ottaa suhteellisen rennosti ilman turhaa stressiä mistään ja tämä on onnistunut mukavasti. Vaikka teen täältä myös töitä, näin alkuun olen ottanut niidenkin suhteen rauhallisemmin. On nautittu lämmöstä, kierrelty ympäriinsä, joogattu ja testattu erilaisia terveyskahviloita, joita täällä Canggussa muuten riittää! Yksi parhaista seikoista täällä onkin juuri ruoka ja ennen kaikkea sen monipuolisuus. Paikka on suorastaan paratiisi kaikille terveellisistä smoothie bowleista ja mehuista pitäville, jollainen itse tunnetusti olen. Voisin elää pelkästään aamiaisilla ja brunsseilla, joten niihin on palanut rahaa ihan kiitettävästi. Teen Canggun ravintoloista ja yleisesti menosta koonnin vielä erilliseen postaukseen, joten suosituksia tosiaan luvassa hieman myöhemmin.

Jos jotain pientä miinusta, niin ehkä antaisin sitä sesongista. Liikenne on vilkkaampaa kuin keväällä oli ja ihmisiä huomattavasti enemmän. Myös parikymppisiä ”bailaajia” on aika paljon ja esimerkiksi useammat baarit täynnä huomattavasti nuorempaa väkeä. Rehellisyyden nimissä pakko sanoa, että vaikka parikin kertaa on yritetty viihtyä Canggun baareissa, on tuo jäänyt pelkästään yritykseksi. Ei olla oikein löydetty sellaista meille sopivaa mestaa, vaan aina on liikaa väkeä, musiikki liian kovalla tai muuten meininki luotaan työntävää. Paljon on myös mietitty sitä, onko meistä tullut liian vaativia ja vanhoja, kun ei enää viihdytä samanlaisissa paikoissa kuin nähtävästi sitten muut viihtyvät? Mitä ilmeisemmin kyllä, mutta toisaalta eipä sekään haittaa, vaikka lomasta tulisi kokonaisuudessaan hyvinvointi painotteinen. Torstaina lähdetään kiertämään saaria ja sitä odotan kovasti! Etenkin Penida ja Ceningan ovat paikat, joiden näkemistä odotan innolla, sillä niissä en ole koskaan käynyt. Eikä muuten ole tällä kertaa ”bali belly” vielä yllättänyt, joten siltäkin osin on päästy helpolla. Itsehän en välttele periaatteesta yhtään mitään, mitä en normaalisti Suomessakin söisi. Salaatit ja kaikki kastikkeet uppoavat, mutta tällä kertaa matkassa on vahvat probiootit, joista on selkeästi apua vatsan kanssa.

Eli kaikki vallan mukavasti paratiisissa! Paljon eivät ole maalliset huolet täällä painaneet, mikä ollut mukava huomata. Myös arjesta on päässyt kivasti irtaantumaan ja mieli on aika rauhallisessa olotilassa, joka toivon mukaan vielä saarilla syvenee. Itsehän aloitin täällä pitkästä aikaa myös äänikirjojen kuuntelemisen, joten nyt kuuntelussa on mm. Idiootit ympärilläni sekä Päästä irti – Vapaudu tunnelukoista. BookBeatiin on tullut vaikka mitä kirjoja, joita haluaisin kuunnella, joten varmaan on jatkettava tilausta myös Suomessa! Esimerkiksi Mielen Yhteydet – Masennuksen todelliset syyt -kirja kiinnostaa itseäni kovasti, joten se on sitten kolmas opus, jonka aion kuunnella. Huomaan että täällä kun on aikaa ja tyhjää tilaa, tulee myös syvällisiä keskusteluja käytyä enemmän kuin Suomessa. Läpi onkin jo käyty ajatuksia ihmissuhteista työelämään ja siihen, mitä elämältä todella ajattelee haluavansa. Vaikka Canggu ei paikkana ole se kaikista rauhallisin, on ilmapiirissä silti jotain sellaista arjen ulkopuolista kiireettömyyttä, joka altistaa hyville keskusteluille. Ollaan tunnettu matkakumppanini kanssa jo reilun kymmenen vuoden ajan, joten historiaa meillä on hyvin pitkältä ajalta ja kun toisen tuntee läpikotaisin, on keskusteluissa todella helppo mennä hyvinkin syvälliselle tasolle. Täällä siis tosiaan parannetaan maailmaa, kirjaimellisesti! Ja toki myös nautiskellaan, hauskanpitoa unohtamatta.

Tässä tosiaan ensimmäisiä matkakuulumisia ihan vaan höpinöiden muodossa. Palaillaan huomenissa!

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa!

kulttuuri ajattelin-tanaan matkat oma-elama
Kommentit (4)
 1. Bali kutsuu ensi viikolla, joten mielenkiintoista lukea näitä postauksia. Kiitos tästä ja jo etukäteen tulevista!

  Mitä probiootteja käytät tai mitä voisit suositella? Vähän jännittää iskeekö Bali belly reissussa..

  Ihanaa reissun jatkoa!

  1. Oi ihanaa! Eipä mitään, toivottavasti sinulla tulee huikea reissu. 🙂

   Käytän New Nordicin vahvoja probiootteja, jotka löytyvät täältä: https://newnordic.fi/fi/wild-biotic.html

   Suosittelen ehdottomasti hankkimaan jotkut vahvat probiootit matkaan! Itse nimittäin olin keväällä täällä ilman ja melkeinpä koko reissun ajan oli jotain vatsavaivoja. Toki voi olla että tähän vaikuttaa aika paljon sekin, miten herkkä vatsa on, mutta ainakin herkkävatsaisen kannattaa ”suojautua”. Usein Ubud on se, jossa bali belly iskee todennäköisimmin…

   Ja kiitos, täällä nautitaan! <3 Sinullekin parasta matkaa!

 2. Tämmöiset kuulumispostaukset on syvällisempien tekstien välissä ihania <3 Saa palan Aasiaa omaan olkkariin. Kiva kun jaat, nykyisin on ehkä isompi kynnys fiilistellä reissujen tuomaa hyvää oloa, kun saa heti osakseen arvostelua lentämisestä, paikallisten asukkaiden riistosta jne… Tänne ainakin hyvä olo välittyi ja piristi päivää 🙂
  Ihanaa ja rentoa matkaa <3

  1. Mukava kuulla! Näitä on kyllä kiva kirjoitellakin. 🙂

   Nojoo, totta kyllä. Itse olen pyrkinyt nautiskelemaan olemisesta täällä olemisesta ja pakko myöntää, että aika mukavasti on paikallisia jo tähän mennessä tuettu, sillä on syöty hyvin ja käytetty heidän tarjoamia palveluita pihistelemättä turhia. Ja itse olen sitä mieltä että turismi on esimerkiksi Balilla elinehto ja tuo suuren osan paikallisten tuloista, jonka vuoksi se on tosiaan melkeinpä välttämätöntä ja sitä voi katsoa myös positiivisessa valossa.

   Kiva kuulla että hyvä fiilis välittyi sinne saakka. <3 Ja kiitos, nautiskellaan! Toivottavasti Suomessakin pian taas paistaisi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *