Laittoman herkullinen tuorepuuro!

Eipä ole kauaa kun jaoin blogissani reseptin tämän hetkiseen suosikki aamiaiseen/välipalaani, eli lakritsi-vadelmasmoothieen. Lakritsin ja vadelman yhdistelmä onkin koukuttanut jo jokusen aikaa, jonka vuoksi eilen mietin, missä muissa resepteissä voisin tuota yhdistelmää suosia? Ensimmäisenä mieleeni tulikin tuorepuuro, jonka vuoksi ryhdyin oitis tuumasta toimeen! Valmistin siis laku-vadelma tuorepuuron, josta tuli aivan laittoman hyvää – ellei jopa täydellisyyttä hipovaa! Ehkä jollain pienellä ekstralla olisin voinut puuroa vielä entistä täydellisemmäksi maustaa, kuten rouhitulla raakasuklaalla tai survotuilla vadelmilla? Niitä voikin kohta jakamaani reseptiin siis vapaasti lisäillä, mikäli sille tuntuu. Ylipäänsä resepti on helppo ja nopea valmistaa, eikä vaadi juurikaan kokkaustaitoja. Mikäli siis kaipaat viikonloppuun jotain uutta ihanaa aamiaista, nappaa ihmeessä resepti talteen!

LAKRITSI-VADELMA TUOREPUURO (GL, M) / yhdelle

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • Kourallinen cashepähkinöitä
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl raakalakritsirouhetta
  • 1,5 dl pakastevadelmia
  • 1 dl kookoksen makuista soijajogurttia

Kaadetaan suljettavaan muovirasiaan kaurahiutaleet, kaurajuoma, vaniljajauhe ja ripaus suolaa. Sekoitetaan huolella, jonka jälkeen lisätään raakalakritsirouhe, pellavansiemenet ja kourallinen pähkinöitä. Kun puuro on tasaista, lisätään joukkoon vielä soijajogurtti sekä jäiset pakastevadelmat. Mikäli haluat jättää soijajogurtin kokonaan pois, suosittelen lisäämään hieman enemmän nestettä, jotta puurolla on varaa turvota. Laitetaan kansi rasian päälle ja puuro yöksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla koristellaan haluamillaan lisukkeilla, kuten kookoshiutaleilla, raakasuklaarouheella ja pakastevadelmilla.

Nautiskellaan mahdollisimman tuoreena kahvikupposen kera!

Kaikille lakritsin ystäville on muuten pakko suositella Urtekramin raakalakritsijauhetta- sekä rouhetta, jotka molemmat toimivat loistavasti niin leivonnassa kuin välipalaresepteissäkin. Itse suosin raakalakritsia hyvin monessa ja sen avulla maustan niin smoothiet kuin raakapallotkin. Molemmat tuotteet ovat riittoisia ja luomulaatuisia, jonka vuoksi ehdottomasti myös suosittelemisen arvoisia.

Eipä muuta tällä erää kuin oikein ihanaa alkavaa viikonloppua ja perjantai-iltaa kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *